vele zeggen dat ham niet zo goede keuze is in een voedingsschema
maar serranoham bevat goede vetzuren en een stuk minder zout .
Serrano ham is niet alleen zeer smakelijk maar draagt bij aan een gezonde en evenwichtige voeding. De ham is rijk aan proteïnen, fosfor, calcium en bevat aanzienlijke hoeveelheden vitaminen B1 en B2. Het heeft een laag zoutgehalte in vergelijking met veel andere vleeswaren en bevat veel onverzadigde vetzuren. Het heeft een lichte vetdooradering, is licht verteerbaar en heeft door het lage vochtgehalte een intense en verfijnde smaak. Het vlees heeft een stevige structuur, zonder dat het vezelig is. De delicate smaak en het fijne aroma zijn ontstaan tijdens het droogproces en zijn hoofdzakelijk te danken aan de aanwezigheid van het natuurlijke vet in en om de ham. De smaak en het aroma van Serrano ham komen het beste tot hun recht wanneer het op kamertemperatuur wordt genuttigd. Neem daarom de plakjes ham 10-15 minuten voor consumptie uit de koeling. Serrano ham is niet alleen uit het vuistje of op brood (eventueel met tomaat of besprenkeld met olijfolie) erg lekker maar kan ook in de keuken op vele manieren worden verwerkt. De smakelijke ham is uiteraard een geliefd ingrediënt voor vele tapas, is zalig met meloen maar ook in combinatie met eieren, asperges of bijvoorbeeld vijgen. Daarnaast is het een uitstekende smaakmaker in salades of tal van andere gerechten
maar serranoham bevat goede vetzuren en een stuk minder zout .
Serrano ham is niet alleen zeer smakelijk maar draagt bij aan een gezonde en evenwichtige voeding. De ham is rijk aan proteïnen, fosfor, calcium en bevat aanzienlijke hoeveelheden vitaminen B1 en B2. Het heeft een laag zoutgehalte in vergelijking met veel andere vleeswaren en bevat veel onverzadigde vetzuren. Het heeft een lichte vetdooradering, is licht verteerbaar en heeft door het lage vochtgehalte een intense en verfijnde smaak. Het vlees heeft een stevige structuur, zonder dat het vezelig is. De delicate smaak en het fijne aroma zijn ontstaan tijdens het droogproces en zijn hoofdzakelijk te danken aan de aanwezigheid van het natuurlijke vet in en om de ham. De smaak en het aroma van Serrano ham komen het beste tot hun recht wanneer het op kamertemperatuur wordt genuttigd. Neem daarom de plakjes ham 10-15 minuten voor consumptie uit de koeling. Serrano ham is niet alleen uit het vuistje of op brood (eventueel met tomaat of besprenkeld met olijfolie) erg lekker maar kan ook in de keuken op vele manieren worden verwerkt. De smakelijke ham is uiteraard een geliefd ingrediënt voor vele tapas, is zalig met meloen maar ook in combinatie met eieren, asperges of bijvoorbeeld vijgen. Daarnaast is het een uitstekende smaakmaker in salades of tal van andere gerechten
Comment