lui met koken

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • lui met koken

    als ik keer geen zin heb om pasta of rijst te koken kan het dan kwaad dit door brood te vervangen voor de koolhydraten? of beter gezegd. maakt het verschil?

    groetjes

  • #2
    Maakt niks uit. Brood heeft wat meer toegevoegde zouten en suikers.
    Zolang je niet op wedstrijdniveau bezig bent zou ik me daar geen zorgen om maken.
    ความพายายามอยู่ที่ไหน ความสำเร็จอยู่ที่นั้น

    Comment


    • #3
      Originally posted by Ashley View Post
      Maakt niks uit. Brood heeft wat meer toegevoegde zouten en suikers.
      Zolang je niet op wedstrijdniveau bezig bent zou ik me daar geen zorgen om maken.
      haha van ze lang zal ze leven niet dus nu lekker aan het brood

      Comment


      • #4
        lekker een hamburger maken van 2 runder tartaartjes
        moet je nog bakken maar is met 10 min klaar
        stuk brood er bij sla er tussen
        heb je ook een lekker maaltijd
        Chaka Chaka Boy

        Comment


        • #5
          Zolang je er geen gewoonte van maakt zal het niet zo'n heel groot probleem zijn.
          Owner of the Iron Playground.

          Comment


          • #6
            Hangt van je ideaalplaatje af. Gortdroog onder de 10%? Dan niet.
            Boven de 10%? Kan makkelijk.
            Geniet, en drink met maten!

            Comment


            • #7
              Originally posted by tommyzz View Post
              lekker een hamburger maken van 2 runder tartaartjes
              moet je nog bakken maar is met 10 min klaar
              stuk brood er bij sla er tussen
              heb je ook een lekker maaltijd
              Hele goede zeg. Wat is het grote verschil, tussen je rijst koken en dat bakken?
              Een maaltijd met rijst duurt ook zo'n 8 tot 10 minuten.

              Comment


              • #8
                Originally posted by Knulletje View Post
                Hele goede zeg. Wat is het grote verschil, tussen je rijst koken en dat bakken?
                Een maaltijd met rijst duurt ook zo'n 8 tot 10 minuten.
                rijst die je kookt is gewoon rijst. Rijst die je bakt en afgeblust word met bouillon word risotto genoemd. Ik denk dat het vet gehalte iets hoger ligt bij risotto omdat je de rijst eerst gaat aanfruiten en daar moet iets van een vetje bij in om de rijst niet te laten verbranden.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by The Phoenix View Post
                  rijst die je kookt is gewoon rijst. Rijst die je bakt en afgeblust word met bouillon word risotto genoemd. Ik denk dat het vet gehalte iets hoger ligt bij risotto omdat je de rijst eerst gaat aanfruiten en daar moet iets van een vetje bij in om de rijst niet te laten verbranden.
                  Dank u, dank u. Maar dat bedoelde ik niet
                  Mijn vraag aan hem was eigenlijk wat is het verschil, of je nu 10min bezig bent met je rijst. Of 10min met het bakken van je vlees.
                  Hij had geen zin om te koken toch?

                  Ik zie nu zelf ook dat ik het een beetje scheef had getypt.
                  Lijkt inderdaad of ik vroeg wat het verschil is tussen gekookte en gebakken rijst.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Knulletje View Post
                    Dank u, dank u. Maar dat bedoelde ik niet
                    Mijn vraag aan hem was eigenlijk wat is het verschil, of je nu 10min bezig bent met je rijst. Of 10min met het bakken van je vlees.
                    Hij had geen zin om te koken toch?

                    Ik zie nu zelf ook dat ik het een beetje scheef had getypt.
                    Lijkt inderdaad of ik vroeg wat het verschil is tussen gekookte en gebakken rijst.
                    Tja als ik het zo had moeten opvatten dan is mijn antwoord natuurlijk niet zinvol. Maar zo had ik het niet gelezen. Maar goed stukje extra info is natuurlijk nooit verkeerd.

                    Ja ik vraag me dan ook af wat het verschil is. Ik denk dat hij bij rijst water moet opzetten,wachten,koken,afgieten,afspoelen enz.

                    Met vlees is pannetje opzetten en bakken maar. Ik zou het anders ook niet weten. Maar als 10 minuten in de keuken al te veel is dan heb ik mijn bedenkingen bij zijn trainingsdiciplines

                    @TS: je kan ook prima rijst invriezen hor! gewoon een hoeveelheid afkoken en invriezen in porties.

                    100 gram rauwe rijst is ongeveer 250 gram gekookte.

                    Comment


                    • #11
                      oke oke oke. mijn hele aanrecht stond vol met troep en die vergiet lag half ergens onderin etc. had enkel nog 1 pannetje voor de groenten en kip en had het helemaal gehad echt geen zin om af te wassen enzo en inderdaad weer wachten tot water kookt en nadat gekookt is moet je ook altijd even laten staan anders is mijn (goedkope) rijst niet te vreten. was dus gewoon een enkele keer en was puur uit interesse dat is postte. normaal inderdaad altijd begin van de week een pan met rijst en die dan in de koelkast zetten en elke keer wat eruit halen. ja mensen: ik ben echt lui

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Viking18 View Post
                        oke oke oke. mijn hele aanrecht stond vol met troep en die vergiet lag half ergens onderin etc. had enkel nog 1 pannetje voor de groenten en kip en had het helemaal gehad echt geen zin om af te wassen enzo en inderdaad weer wachten tot water kookt en nadat gekookt is moet je ook altijd even laten staan anders is mijn (goedkope) rijst niet te vreten. was dus gewoon een enkele keer en was puur uit interesse dat is postte. normaal inderdaad altijd begin van de week een pan met rijst en die dan in de koelkast zetten en elke keer wat eruit halen. ja mensen: ik ben echt lui
                        Waarom niet een rijstkoker bij de toko halen, die dingen werken makkelijk en goed.....rijst erin, water erin, aanzetten....je ding doen en klaar voor je er erg in heb.
                        .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                        There is no failure except in no longer trying

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by okidoki71 View Post
                          Waarom niet een rijstkoker bij de toko halen, die dingen werken makkelijk en goed.....rijst erin, water erin, aanzetten....je ding doen en klaar voor je er erg in heb.


                          Zo een ding?

                          Misschien ga ik er ook maar 1tje halen.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by gameface View Post


                            Zo een ding?

                            Misschien ga ik er ook maar 1tje halen.
                            yep....je hebt er geen omkijken meer naar bij het koken van rijst.
                            en het mandje wat je ziet, daar kan je wat groente in kwijt, kan het lekker mee stomen.
                            .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                            There is no failure except in no longer trying

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by okidoki71 View Post
                              yep....je hebt er geen omkijken meer naar bij het koken van rijst.
                              en het mandje wat je ziet, daar kan je wat groente in kwijt, kan het lekker mee stomen.
                              Wat een uitvinding zeg!
                              Ik ga denk ik maar vanaf nu rijst op school eten

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X