waarom niet gewoon alles rauw afwegen, en dan bereiden. De hoeveelheid aan kcal, eiwitten, koolhydraten en vetten die daarbij verloren gaan zal minimaal zijn. (en verwaarloosbaar).
de hoeveelheid vitaminen en mineralen etc daarintegen is weer een heel ander verhaal. maar daar ging het niet over in dit topic.
sterker nog van alle voeding die je eet, wordt afhankelijk van welk voedingsmiddel, structuur, bereidingswijze etc, maar een bepaalde hoeveelheid opgenomen door ons lichaam. daar hou je toch ook geen rekening mee?
het is gewoon moeilijk doen, zonder echt een toegevoegde waarde.
waarom zou je bijvoorbeeld trachten te weten hoeveel kcal gekookte rijst bevat.
100g ongekookte rijst bevat meestal rond de 350-365 kcal.
de ene rijst neemt meer vocht op als de andere. En afhankelijk hoe lang je hem laat koken, neemt hij ook nog eens meer of minder vocht op. het is dus omslachtig om te trachten vast te stellen hoeveel kcal het bereide product bevat.
want ongekookt afwegen is altijd exact. en het maakt niet uit hoeveel vocht je rijst opneemt. de uiteindelijke kcal blijft gelijk. namelijk die 350-365 kcal per 100g.
de hoeveelheid vitaminen en mineralen etc daarintegen is weer een heel ander verhaal. maar daar ging het niet over in dit topic.
sterker nog van alle voeding die je eet, wordt afhankelijk van welk voedingsmiddel, structuur, bereidingswijze etc, maar een bepaalde hoeveelheid opgenomen door ons lichaam. daar hou je toch ook geen rekening mee?
het is gewoon moeilijk doen, zonder echt een toegevoegde waarde.
waarom zou je bijvoorbeeld trachten te weten hoeveel kcal gekookte rijst bevat.
100g ongekookte rijst bevat meestal rond de 350-365 kcal.
de ene rijst neemt meer vocht op als de andere. En afhankelijk hoe lang je hem laat koken, neemt hij ook nog eens meer of minder vocht op. het is dus omslachtig om te trachten vast te stellen hoeveel kcal het bereide product bevat.
want ongekookt afwegen is altijd exact. en het maakt niet uit hoeveel vocht je rijst opneemt. de uiteindelijke kcal blijft gelijk. namelijk die 350-365 kcal per 100g.
Comment