Rijst vs Boterhammen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rijst vs Boterhammen

    Beste BN'ers...

    Ik ben een beetje klaar met iedere dag boterhammen kipfilet en tonijn te eten.
    ten eerste, brood = zout.
    ik heb het idee dat brood tegenwoordig niet meer zo 'gezond' is.
    Tonijn, een beetje milieu verantwoorde tonijn uit blik is allemachtig duur.
    Kipfilet, ik ben de smaak zat.
    Oftewel, ik zoek naar andere opties.
    Het geld wat ik bespaar om geen dure tonijn, kipfilet en eieren te kopen.
    Kan ik beter besteden aan zuivere Whey.

    Wat eten jullie op een dag? en dan met name met de lunch?
    Ik wil graag overgaan op de rijst met cashewnoten.
    Hoe kan ik deze maaltijd lekkerder maken? groente toevoegen? kruiden?
    mayonaise?

    Ik hoor graag van jullie een lekker overdag recept om mee tenemen.

    Gr Tom

  • #2
    Zo duur is die tonijn toch niet?

    anyways wat ik vaak doe.

    Zilvervliesrijst koken, roerbakken met whatever aan groente en er een klein beetje boemboe bij doen voor de smaak.

    Voor de eiwitten kan je voor van alles kiezen, maar aangezien ik vegetarisch ben is dat voor mij (1tje kiezen)

    - 5 gebakken eieren
    - tofu
    - Quorn
    - halve liter karnemelk/magere melk (uiteraard niet DOOR het eten )

    Verder gooi ik er 50 gr cashew of pinda doorheen

    variatie zit hem vooral in de groente en boemboe

    Comment


    • #3
      tonijn duur? :s 1,25€ voor 100gr uit blik.

      bruine rijst is het lekkerst

      je kan altijd groenten toevoegen, en er is nix met mayo gewoon zorgen dat het in je schema past.
      The iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told you're a god or a total basterd. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. It never freaks out on me, never runs.
      Welcome To The Brotherhood Of The Iron!

      Comment


      • #4
        http://forum.bodynet.nl/recepten/387...iersalade.html
        The iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told you're a god or a total basterd. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. It never freaks out on me, never runs.
        Welcome To The Brotherhood Of The Iron!

        Comment


        • #5
          Originally posted by Kevf View Post
          Zo duur is die tonijn toch niet?


          maar aangezien ik vegetarisch ben is dat voor mij (1tje kiezen)

          - 5 gebakken eieren
          je eet geen kippenvlees? maar wel ongeboren kippen? cool story bro
          The iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told you're a god or a total basterd. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. It never freaks out on me, never runs.
          Welcome To The Brotherhood Of The Iron!

          Comment


          • #6
            Originally posted by ironbrotherhood View Post
            je eet geen kippenvlees? maar wel ongeboren kippen? cool story bro
            het zijn toch geen ongeboren kippen, eieren, aangezien de eieren niet eens bevrucht zijn zullen er nooit kippen uit kunnen ontstaan, dus zijn deze ook niet ongeboren?
            "Straight outta gym"

            Comment


            • #7
              1.25 euro voor tonijn is veel te veel. nog niet zolang geleden was het gewoon 75-80cent voor 200gr. ik ga echt niet meer betalen dan dat het waard is.

              Zilvervliesrijst met cashew noten. En dan gewoon wat paprika's en kip wokken om bij de rijst te doen.

              Omelet van hele eieren voor het slapen ipv kwark of vis

              Koolvis met groenten

              alles zonder saus of kruiden en is prima te doen.

              Comment


              • #8
                Originally posted by Waterpoloboy View Post
                het zijn toch geen ongeboren kippen, eieren, aangezien de eieren niet eens bevrucht zijn zullen er nooit kippen uit kunnen ontstaan, dus zijn deze ook niet ongeboren?
                moet je maar hardcore veganist zijn
                The iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told you're a god or a total basterd. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. It never freaks out on me, never runs.
                Welcome To The Brotherhood Of The Iron!

                Comment


                • #9
                  tonijn kost 80cent.. zou toch gewoon een maaltijd met rijst/kip/groente zoals sperziebonen erbij pakken.
                  sq 130 / dl 175 / bp 100 / mp 70

                  you know they can't handle us like debbies does dallas

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Falstyr View Post
                    1.25 euro voor tonijn is veel te veel. nog niet zolang geleden was het gewoon 75-80cent voor 200gr. ik ga echt niet meer betalen dan dat het waard is.
                    waarschijnlijk hebbe zij john west ofzo dan denk ik, deze bevat overigens wel meer eiwitten zag ik, maarja ik koop alsnog de 79cent variant met 23gram eiwitten per 100gram en 150gram netto gewicht..
                    "Straight outta gym"

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Waterpoloboy View Post
                      waarschijnlijk hebbe zij john west ofzo dan denk ik, deze bevat overigens wel meer eiwitten zag ik, maarja ik koop alsnog de 79cent variant met 23gram eiwitten per 100gram en 150gram netto gewicht..
                      ja deze is 28,7gr e mja die 5gr e is toch nie die 40+cent waard
                      The iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told you're a god or a total basterd. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. It never freaks out on me, never runs.
                      Welcome To The Brotherhood Of The Iron!

                      Comment


                      • #12
                        Je hebt ze inderdaad van 0,79 cent. (lidl) alleen is dit allemaal wild vang.
                        net zoals de meeste...
                        Noem me maar marianne thiemme of femke halsema.. ik ben meer van de kweekvissen..

                        Ik ga voor de rijst/groente. bedankt voor de reacties...

                        Comment


                        • #13
                          Ikzelf maak altijd zilvervliesrijst, die kook ik voor een week en stop het dan in de koolkast, met circa 200 gr. groenten, 20 gr. cashews (niet al te veel, omdat het heel vet is en ik elke maaltijd wel vet binnen wil krijgen). In thailand is dit een gerecht en dan doen ze er oestersaus en/of sojasaus erbij. Moet je eens doen, wel een klein beetje, omdat er veel zout en carbs in zitten. Maar een klein beetje is genoeg, met kip is dit heel lekker, maar ze maken het ook met vis en schelpdieren. nog meer:

                          -(cocktail) Garnalen erdoorheen wokken, van euroshopper diepvries, lekker, goedkoop, eiwitrijk, hoog-cholestrol (dus niet te vaak)
                          -Diepvries kogelbiefstuk van AH, goedkoop, kan je nog mee wokken, eiwitrijk, vetarm, maar ook dit niet al te vaak eten denk ik.
                          -Tofu, maar is niet heel rijk aan eiwit, dus zorg dat je dit misschien combineert met bruine bonen?
                          -Tonijn is trouwens goedkoop, maar ik vind het niet te vreten


                          Mocht je toch ooit weer kip gaan eten, kip-kerrie is ook lekker, maar dan niet de vette, slechte variant natuurlijk. Als je rijst kookt en er kip en groenten bij doet, samen met cashews en alleen wat kerrie-kruiden (geel poeder) smaakt al een stuk lekkerder en is zelfs een beetje scherp.

                          Comment


                          • #14
                            Oja en je hebt trouwens zout-arm volkoren brood, zelfs in zuur-desem, speld en rijst-brood variant volgens mij, misschien minder lekker maar wel verantwoord. En mocht je in een Low Carb Cut dinges zitten dan is er zelfs 'atkins' brood, dat is zoals je kunt raden brood zonder koolhydraten. Is zelfs te koop bij d'n Albert.

                            Comment


                            • #15
                              Kijk dat klinkt lekker!

                              Het is ook mijn idee om het voor een hele week in te vriezen..
                              Eten jullie het koud of warmen jullie het op?

                              variant voor kip, biefstuk of vis vind ik ook een goed idee!

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X