Groeihormoon IGF-1 kanker booster?!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Groeihormoon IGF-1 kanker booster?!

    Ik kwam dit tegen op het net...


    Groeihormoon IGF-1, de kanker booster?
    Deze pagina legt een bom onder zowel de zuivel- als de sojaindustrie want als deze informatie klopt dan zijn deze eiwitten grote aanjagers van kanker.
    Volgens Dr John McDougall stimuleren zowel de soja- als koemelk eiwitten de produktie van het menselijke groeihormoon IGF-1. Men weet uit studie dat mensen met een lager niveau IGF-1 in hun bloed minder groeien maar ook langer leven.
    Ook bij honden worden kleine honden meestal ouder. Er is op een gegeven moment een studie gedaan naar muizen waarbij het IGF-1 level kunstmatig was verlaagd. De muizen werder 40% ouder en bleven langer jong en gezond.
    Uit studies blijkt verder dat IGF-1 de groei van je botten stimuleert (gunstig tijdens de groei) maar ook kankergroei stimuleert. Lange mensen hebben meer kans op darmkanker, borstkanker en worden minder oud. Uit een Engelse studie van 2002 bleek dat vrouwen die veganistisch aten 13% lagere IGF-1 levels hadden dan vegetarische (wel zuivel) of vleesetende vrouwen.
    Wat is nu het doel van melk? De mens voeden? Nee, het is bedoeld voor een kalf dat in tijd van 6 maanden van 30 naar 300 kilo moet groeien. En daar zorgt nu juist dat IGF-1 hormoon voor. Wat denk je dat dit bij ons kan veroorzaken naast snelle botgroei ?
    Bij een studie van 2004 op 8 jarige jongens blijkt dat 1.5 liter magere melk bij hun de IGF-1 levels verhoogd met maar liefst 19%.
    In Nederland werkt de Nederlandse dietïsten vereniging nauw samen met de zuivelpromotie organisatie, denk je dat die dan zullen gaan zeggen dat zuivel of soja ongezond zou kunnen zijn. Hopelijk gaat men uit eigen gelederen ook eens op onderzoek uit naar zowel de risico's van melk en soja. Voedingcentrum idem, krijgt geld vanuit de overheid en ook vanuit de industrie voor leerstoelen, verwacht je dat die dit gevoelige onderwerp aan zullen snijden?
    Met soja heb ik altijd al een dubbel gevoel gehad. Aan de ene kant zegt men dat sojabonen goede voeding zijn maar ze moeten dan wel gefermenteerd zijn zoals tofu en tempeh. Maar wat blijkt nu, als je 40 gram eiwit neemt dan zie je de volgende stijgingen:
    Eiwit uit zuivel > 36% stijging IGF-1 in het bloed
    Eiwit uit soja > 69% stijging IGF-1 in het bloed
    Ik denk zelf dat zuivel/soja geen kanker veroorzaken maar het wel kunnen aanjagen als er een begin van kanker is. Leef je supergezond en heb je geen genetische aanleg voor kanker dan zal dit probleem misschien minder spelen maar is dit niet het geval dan kan een hoge IGF-1 voor een soort sneeuwbal effect zorgen. Het effect zal sterker zijn bij ouderen omdat die meer cellen met schade (roken, dronken, chemicaliën) kunnen hebben.
    Ga dus zelf op onderzoek uit en lees de informatie die u kunt vinden. Er is geen arts, voedingsconsulente, specialist die je op deze donkere zijde van melk/soja zal wijzen ben ik bang. Ik zal studies, artikelen etc die ik hierover kan vinden op deze pagina plaatsen. Ik ga voorlopig voor noten/groenteburgers, rijstemelk en zeer beperkt (1-2 keer per week) biologisch vlees/wilde vette vis.
    In Amerika is het probleem met de melk nog groter omdat boeren daar rBGH (bovine growth hormone) gebruiken, een genetisch gemanipuleerde versie van IGF als het ware.
    Men doet het om de melkproduktie nog verder te stimuleren. Het menselijk lichaam heeft receptoren voor zowel lichaamsvreemd IGF van dieren en rBGH. Ook zijn Nederlandse melkkoeien zo gefokt dat zij een hoge melkopbrengst en dus veel IGF hormoon produceren.
    Maar nog iets, ook fluor verhoogt IGF-1 levels. Leuk voor al die mensen die fluor tabletjes moesten slikken van de tandarts. Als voorgerecht fluor pilletjes, dan kwik in je kiezen en als toetje goedkope kronen met palladium. Na zo'n maaltijd krijg je vanzelf (metaal) moeheid.....kan allemaal geen kwaad hoor, jaja.....
    Ron


    YouTube - Dr. McDougall and Insulin-like Growth Factor 1


    Dierlijk eiwit en hormoon gerelateerde kanker (prostaat/borst)
    Ik heb al een paar keer deze relatie genoemd maar weinig mensen nemen het verhaal helaas niet serieus. Met name bepaalde forums voor bodybuilders (die veel eiwitshakes nemen voor spiergroei) doen het verhaal af als onzin. Ook Atkins aanhangers (veel eiwit/vet) moeten dit maar eens lezen. Nederlandse media zijn pro zuivel en soja dus zullen dit wel weer doodzwijgen.
    Misschien dat deze "eiwit shake experts" eens naar deze nieuwe studie moeten kijken......

    Does too much protein in the diet increase cancer risk?
    Study shows low-protein, low-calorie dieters have reduced levels of hormone linked to cancer. A great deal of research connects nutrition with cancer risk. Overweight people are at higher risk of developing post-menopausal breast cancer, endometrial cancer, colon cancer, kidney cancer and a certain type of esophageal cancer. Now preliminary findings from researchers at Washington University School of Medicine in St. Louis suggest that eating less protein may help protect against certain cancers that are not directly associated with obesity. The research, published in the December issue of the American Journal of Clinical Nutrition, shows that lean people on a long-term, low-protein, low-calorie diet or participating in regular endurance exercise training have lower levels of plasma growth factors and certain hormones linked to cancer risk.
    Fontana and colleagues found significantly lower blood levels of plasma insulin-like growth factor 1 (IGF-1) in the low-protein diet group than in either the equally lean runners or the sedentary people eating a standard Western diet. Past research has linked pre-menopausal breast cancer, prostate cancer and certain types of colon cancer to high levels of IGF-1, a powerful growth factor that promotes cell proliferation. Data from animal studies also suggest that lower IGF-1 levels are associated with maximal lifespan.
    "Our findings show that in normal weight people IGF-1 levels are related to protein intake, independent of body weight and fat mass," Fontana says. "I believe our findings suggest that protein intake may be very important in regulating cancer risk."
    http://mednews.wustl.edu/news/page/normal/8388.html?emailID=12304


    De auteur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor typ en of schrijf fouten.

  • #2
    En toch,als je niet voldoende eiwitten vreet is fitness niet leuk meer.
    Trouwens en calorie en eiwitarm en wsl ook nog vetarm eten?
    Wat houdt dat nog in?Dan kan je niks meer eten...
    Fuck ordinary,be legendary

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X