Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Omdat filet américain een rauw vleesproduct is, bederft het snel. Het verkeerd gebruik van het product kan aanleiding geven tot diarree of zelfs tot voedselvergiftiging. Bij de bereiding van het product moeten de hoogste hygiëne-eisen in acht genomen worden.
In een uitgebreid onderzoek van 50 broodjes belegd met filet américain, verspreid over heel België, stelde de consumentenorganisatie Test-Aankoop vast dat 42% varkensvlees bevatte, terwijl de wet zuiver rundvlees voorschrijft. Soms bleek zelfs sulfiet toegevoegd, wat ook wettelijk verboden is. De bereidingen werden als erg zout- en vetrijk beoordeeld.[3]
Het Voedingscentrum (Nederland) adviseert "ouderen, mensen met verminderde weerstand, zwangeren en jonge kinderen" geen filet américain, ossenworst, carpaccio of niet-doorbakken tartaar te eten.[4] In zijn bewaarwijzer[5] vermeldt het "eten op dag van aankoop".
sorry mensen dat ik het moet zeggen maar filet american is voor een groot gedeelte afvalstukjes van bepaalde stukken vlees mijn vriend werkt als uitbener vandaar dat ik het weet.
Er gaat in ieder geval veel zooi doorheen. Als je het gewoon zelf maakt lijkt het me prima. Maar wat je in de supermarkt komt is niet echt aan te raden.
Ik denk ook dat het komt doordat het rauw vlees is en de bovengenoemde dingen. De voedingswaarden zijn opzich niet slecht, al is gewoon vlees nog wel wat beter (net iets meer eiwit etc.).
Het verkrijgen van kwalitatieve backlinks van Nederlandse websites kan de autoriteit van je site verhogen en je ranking verbeteren. Vergroot je online...
I genuinely enjoy reading your topics because they provide concise yet comprehensive information, packed with valuable insights. It's clear that you put...
Comment