Filet Americain

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Filet Americain

    Waarom zijn mensen vaak zo negatief over dit spul?


  • #2

    Omdat filet américain een rauw vleesproduct is, bederft het snel. Het verkeerd gebruik van het product kan aanleiding geven tot diarree of zelfs tot voedselvergiftiging. Bij de bereiding van het product moeten de hoogste hygiëne-eisen in acht genomen worden.
    In een uitgebreid onderzoek van 50 broodjes belegd met filet américain, verspreid over heel België, stelde de consumentenorganisatie Test-Aankoop vast dat 42% varkensvlees bevatte, terwijl de wet zuiver rundvlees voorschrijft. Soms bleek zelfs sulfiet toegevoegd, wat ook wettelijk verboden is. De bereidingen werden als erg zout- en vetrijk beoordeeld.[3]
    Het Voedingscentrum (Nederland) adviseert "ouderen, mensen met verminderde weerstand, zwangeren en jonge kinderen" geen filet américain, ossenworst, carpaccio of niet-doorbakken tartaar te eten.[4] In zijn bewaarwijzer[5] vermeldt het "eten op dag van aankoop".



    sorry mensen dat ik het moet zeggen maar filet american is voor een groot gedeelte afvalstukjes van bepaalde stukken vlees mijn vriend werkt als uitbener vandaar dat ik het weet.

    Er gaat in ieder geval veel zooi doorheen. Als je het gewoon zelf maakt lijkt het me prima. Maar wat je in de supermarkt komt is niet echt aan te raden.
    Fear is the mind killer

    Comment


    • #3
      lekker

      Comment


      • #4
        Nuttige post hierboven inderdaad....

        Ik denk ook dat het komt doordat het rauw vlees is en de bovengenoemde dingen. De voedingswaarden zijn opzich niet slecht, al is gewoon vlees nog wel wat beter (net iets meer eiwit etc.).

        Comment


        • #5
          varkensvlees

          Comment


          • #6
            Moet je gewoon zelf maken van 100% rundsvlees. Die voorverpakte americain uit de supermarkt is troep (alleen de kleur al)

            Comment


            • #7
              precies... op zich niks mis met rauw vlees. Kan op lintwormen etc zijn tegenwoordig te verwaarlozen.

              Maar filet americain uit de supermarkt is troep.

              En ik vond het ook shocking dat ze dus blijkbaar vaak rauw varkensvlees in de filet stoppen. Want dat is zeker niet gezond.
              Fear is the mind killer

              Comment

              Sidebar top desktop

              Collapse

              Actieve discussies

              Collapse

              Working...
              X