Deze week kreeg ik van een voedingsconsulent het volgende te horen;
Het overgewicht van de moderne mens kan in vele gevallen worden teruggebracht tot de manier waarop het lichaam met bouwstoffen omgaat.
Het zou zo zijn dat we door het overaanbod aan bewerkte levensmiddelen verhoudingsgewijs teveel KH opnemen waar ons lichaam historisch gezien niet voor gemaakt is.
Door dit te doen zou je telkens een insulinepiek hebben bij inname, zou je een deel vd KH gebruiken voor je energiebehoefte en een deel opslaan als vet.
Hierdoor zou je én verdikken, én je suikerspiegel zwaar laten fluctueren.
De oplossing zou erin liggen om van je lichaam een eiwitverbrander te maken.
Net zoals de oermensen die leefden op zaden, noten, vlees en vis.
Je zou dit moeten doen op volgende wijze:
- enkele dagen voedingsmiddelen met zoveel mogelijk eiwitten en zo weinig mogelijk KH
(5-7 dagen mager vlees,gevogelte, vis en magere zuivel, NIKS ANDERS)
Hierdoor zou je lichaam in een ketose-lipolyse-fase komen waardoor het je opgeslagen vetten zou aanspreken.
- vervolgens wekenlang dit dieet aanvullen met groenten in de zin van, een dag enkel eiwitten, een dag eiwitten + groenten (zijde goede KH), een dag enkel eiwitten,... enzovoort.
Dit tot je op het gewenste gewicht bent.
- Herna dit dieet nog enkele dagen aanhouden om te stabiliseren.
- Tenslotte opnieuw volkorenbrood en dergelijke beginnen toevoegen met het idee dat je lichaam op dat moment de voorkeur zal geven aan de eiwitten omdat het een eiwitverbrander geworden is.
De grote voordelen hiervan zouden zijn;
* effect op lange termijn
* geen hongergevoel
* hoe meer je traint hoe efficienter
* je mag vanaf de 2de week, elke week eens cheaten, dit verwart je lichaam en geef het niet de mogelijkheid zich aan te passen aan het "dieet".
Graag jullie meningen, suggesties of toevoegingen
MvG,
python
Het overgewicht van de moderne mens kan in vele gevallen worden teruggebracht tot de manier waarop het lichaam met bouwstoffen omgaat.
Het zou zo zijn dat we door het overaanbod aan bewerkte levensmiddelen verhoudingsgewijs teveel KH opnemen waar ons lichaam historisch gezien niet voor gemaakt is.
Door dit te doen zou je telkens een insulinepiek hebben bij inname, zou je een deel vd KH gebruiken voor je energiebehoefte en een deel opslaan als vet.
Hierdoor zou je én verdikken, én je suikerspiegel zwaar laten fluctueren.
De oplossing zou erin liggen om van je lichaam een eiwitverbrander te maken.
Net zoals de oermensen die leefden op zaden, noten, vlees en vis.
Je zou dit moeten doen op volgende wijze:
- enkele dagen voedingsmiddelen met zoveel mogelijk eiwitten en zo weinig mogelijk KH
(5-7 dagen mager vlees,gevogelte, vis en magere zuivel, NIKS ANDERS)
Hierdoor zou je lichaam in een ketose-lipolyse-fase komen waardoor het je opgeslagen vetten zou aanspreken.
- vervolgens wekenlang dit dieet aanvullen met groenten in de zin van, een dag enkel eiwitten, een dag eiwitten + groenten (zijde goede KH), een dag enkel eiwitten,... enzovoort.
Dit tot je op het gewenste gewicht bent.
- Herna dit dieet nog enkele dagen aanhouden om te stabiliseren.
- Tenslotte opnieuw volkorenbrood en dergelijke beginnen toevoegen met het idee dat je lichaam op dat moment de voorkeur zal geven aan de eiwitten omdat het een eiwitverbrander geworden is.
De grote voordelen hiervan zouden zijn;
* effect op lange termijn
* geen hongergevoel
* hoe meer je traint hoe efficienter
* je mag vanaf de 2de week, elke week eens cheaten, dit verwart je lichaam en geef het niet de mogelijkheid zich aan te passen aan het "dieet".
Graag jullie meningen, suggesties of toevoegingen
MvG,
python
Comment