Rauw ei?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Rauw ei?

    Is het erg om rauw ei te eten. Was er aan het denken om er wat door m'n brinta te gooien. Of beter gewoon koken?
    http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/50671-log-2012-steefdk.html

  • #2
    Wel risico van salmonella lijkt mij, hoewel klein toch niet fijn als je er last van krijgt. Verder heb ik wel eens gelezen dat de eiwitten beter worden opgenomen als het ei in gekookte staat is.

    Comment


    • #3
      Dan kook ik het wel, kleine moeite opzich.
      http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/50671-log-2012-steefdk.html

      Comment


      • #4
        Voor de salmonella hoef je niet zo bang te zijn, is sterk overrated.

        Maar de biologische waarde van een rauw ei is 63 en dat van een gekookt ei is 96, dussssss.
        63% opname vs 96% opname (effectief benutte opname)
        Dus dat is reden zat om gekookt te nemen.
        1e Masters Superbody YBF 2011!
        Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

        Comment


        • #5
          dank voor de percentages haha maakt behoorlijk verschil!

          Comment


          • #6
            Originally posted by marnop View Post
            Voor de salmonella hoef je niet zo bang te zijn, is sterk overrated.

            Maar de biologische waarde van een rauw ei is 63 en dat van een gekookt ei is 96, dussssss.
            63% opname vs 96% opname (effectief benutte opname)
            Dus dat is reden zat om gekookt te nemen.
            en rauw naar gebakken? of geld hiervoor dezelfde 96

            Comment


            • #7
              Originally posted by tha man View Post
              en rauw naar gebakken? of geld hiervoor dezelfde 96

              Gebakken is ook sowieso hoger dan rauw, maar of het ook 96 is weet ik niet. Ik ga er vanuit dat het niet echt zal schelen, maar ik durf daar geen exact antwoord op te geven.
              1e Masters Superbody YBF 2011!
              Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

              Comment


              • #8
                Kook er gelijk een aantal en laat deze in het water staan. Ik kook geregeld een stuk of 6 eieren en laat deze in de schil staan en neem er een aantal als ik trek. Werkt bij mij ideaal. Succes
                28 jaar, 1.92 m, 112 kg 19%17 3 2012

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X