agave siroop

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • agave siroop

    hey allemaal,

    ik heb een gezonde variant op gewone suiker gevonden.
    het heet agave siroop en komt an het uitpersen van een agave plant.
    deze zoete vervanger heeft een GI van 15!!! en is net zo zoet als suiker, en bevat net zo kcal als gewone suiker. alleen veel gezonder.

    gekocht bij natuurwinkel
    “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

  • #2
    Agave siroop kan tot 90% fructose bevatten, terwijl dit bij de gewone tafel suiker ongeveer 50% glucose en 50% fructose bevat.

    fructose moet eerst door het lichaam omgezet worden naar glucose, de lever echter zet veel fructose om in lichaamsvet. hoe meer fructose hoe meer kans op vetproductie.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Posseltje View Post
      Agave siroop kan tot 90% fructose bevatten, terwijl dit bij de gewone tafel suiker ongeveer 50% glucose en 50% fructose bevat.

      fructose moet eerst door het lichaam omgezet worden naar glucose, de lever echter zet veel fructose om in lichaamsvet. hoe meer fructose hoe meer kans op vetproductie.
      volgens mij bevat het juist vrij weinig fructose
      “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

      Comment


      • #4
        ff stukje copy paste werk

        Agavesiroop is erg zoet, 25% zoeter dan gewone kristalsuiker, maar heeft een veel lagere glycemische index. Een lage glycemische index zorgt ervoor dat de energie geleidelijk in het lichaam wordt vrijgegeven, dat is beter voor je lichaam dan de snelle suikeropname van gewone suiker.

        Dti komt omdat kristalsuiker chemisch gezien anders is dan agavesiroop. Gewone suiker bestaat namelijk uit sucrose, die voor de helft bestaat uit fructose en voor de andere helft uit glucose. Agavenectar bestaat in pure vorm voor 90% uit fructose, de rest is glucose. Door deze enorm hoge fructosewaarde heeft agavesiroop een lage glycemische index. De ene agavesiroop bevat een hoger percentage fructose dan de andere, afhankelijk van welke soort agaveplant is gebruikt en de productiemethode.

        Fructose
        Het hoge percentage fructose in agavenectar (een veel hoger percentage dan in vruchten zit), zorgt voor een lage glycemische index en langzame opname van suiker in je lichaam. Dat is goed, maar uit onderzoek blijkt dat fructose in hoge hoeveelheden niet zo goed voor je lichaam is. Fructose wordt, anders dan kristalsuiker, door je lever verwerkt. Een te hoge hoeveelheid fructose kan zorgen voor leverziekten, verhoging van het LDL (slechte cholesterol) en vetophoping rond je buik. En juist vet rond de buikstreek is gevaarlijk, want dit verhoogd het risico op diabetes en hart- en vaatziekten.

        Comment


        • #5
          if it's too good to be true... it usually is
          Fear is the mind killer

          Comment


          • #6
            Goed geprobeerd, maar we gaan gewoon door zonder suiker

            Comment

            Sidebar top desktop

            Collapse

            Actieve discussies

            Collapse

            Working...
            X