Vandaag heb ik rundergehakt in zijn eigen vet rul gebakken, en het geheel eens met een zeef afgegoten. Ik was eens benieuwd hoeveel vet er uit zou komen. Dus het vocht overgegoten in een potje, met uitzouten de olie- van de waterfase gescheiden en de oliefase gedecanteerd. Resultaat: per 100 g rundergehakt schenk je minstens 8,7 gram vet af als je het laat uitlekken en het braadvocht weggooit. Dit zijn de verschillen:
Rundergehakt 211,0 cal / 19,1 g eiwit / 0,8 g kh / 14,6 g vet
Rundergehakt rul, afgegoten 132,7 cal / 19,1 g eiwit / 0,8 g kh / 5,9 g vet
Dat scheelt al een heel stuk.
Rundergehakt 211,0 cal / 19,1 g eiwit / 0,8 g kh / 14,6 g vet
Rundergehakt rul, afgegoten 132,7 cal / 19,1 g eiwit / 0,8 g kh / 5,9 g vet
Dat scheelt al een heel stuk.
Comment