Pindakaas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pindakaas

    Pindakaas. Goed slecht? Creamy gewoon of light? Na het trainen of voor het slapen? Graag tips. Alvast bedankt voor de reactie
    Stats: 186 m 97 kg 10%bf. leeftijd 29

    Word droog en hard en loop niet gelijk naast je schoenen.

  • #2
    Originally posted by rosmalenhilmoldol View Post
    Pindakaas. Goed slecht? Creamy gewoon of light? Na het trainen of voor het slapen? Graag tips. Alvast bedankt voor de reactie
    je zult wat meer moeten weten over het gehele plaatje van vetten,
    dan had je dit namelijk al geweten.

    maar pindakaas is goed, veel onverzadigd en dus gezond vet.
    geen light nemen, daar zijn gezonde vetten uitgehaald en vervangen door veel slechtere suikers.
    creamy ken ik niet maar mijn gevoel zegt dat je gewoon het best gewone kunt nemen,

    neem ook calve of een ander goed merk, want aan euroshopper of huismerk zijn vaak veel troep zoals dextose en transvet toegevoegd.

    overdag is het prima maar voor en na je training vertraagd het de eiwitsynthese en daarbij je herstel dus niet voor of na het trainen.
    succes.
    Last edited by maar7en8; 06-07-2011, 10:33.
    “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

    Comment


    • #3
      Opzig als je de normale neem is der niet veel aan de hand.
      Met ongeveer 90% pinda,s dan heb over het algemeen wel een goede.

      Ik haal altijd me pinda kaas bij aldi. daar zat volgens mij rond de 90% pinda,s in bewerkt.

      Ik zou geen light neme als ik me niet vergist zaten daar alle maal suikers in
      En in pinda,s zitten alle maal goede vetten in.

      Comment


      • #4
        wie de light variant heeft bedacht zouden ze moeten afschieten daarvoor zijn 2 redenen:
        1 ze hebben de vetten eruit gegooid en hiervoor suikers in de plaats gedaan
        2 ze hebben zo veel suikers er in moeten doen dat er nog meer kcal in zitten dan met de vetten
        3 moet je weten aangezien 1gram suiker 4kcal is en 1gram vet 9kcal is.

        zou niet na trainen doen, vertraagt opnamen van eiwitten.
        Maar overdag is het goed om aan je vetten te komen.
        Calisthenics / Street workout

        Comment


        • #5
          pindakaas creamy is erg nice

          bevat 5 gram KH meer, maar dat zijn geen suikers en anders was het alsnog bijna niets

          Comment


          • #6
            Originally posted by Viranelly View Post
            pindakaas creamy is erg nice

            bevat 5 gram KH meer, maar dat zijn geen suikers en anders was het alsnog bijna niets
            Ik hou het toch maar liever op de gewone:
            is trouwens wel een verschil in suikers, 5.5 gram...


            Calvé Pindakaas Creamy


            Inhoud:

            350 g

            Vegetarisch: Ja

            Voedingswaarde:
            Voedingswaarde per 100g:

            Energie 2800kJ (670 Kcal)
            Eiwitten 18 g
            Koolhydraten 14 g
            - Suikers 8 g
            Vet 58 g
            - Verzadigd vet 8 g
            - Onverzadigd vet 30 g
            - Meervoudig onverzadigd vet 19 g
            Voedingsvezel 4,5 g
            Natrium 0,19 g
            Vitamine E 10 mg (90% ADH)
            Vitamine B3 9 µg (50%)ADH)
            Foliumzuur (B11) 11 µg (6% ADH)

            procent ADH = percentage van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

            Ingrediënten:
            pinda's 74%, plantaardige olie, dextrose, plantaardig vet, zout.
            vs.

            Calvé Pindakaas

            Inhoud:

            Verkrijgbaar in 190g, 350g en 600g e

            Vegetarisch: Ja

            Voedingswaarde:
            Voedingswaarde per 100g:

            Energie 2800kJ (670 Kcal)
            Eiwitten 20g
            Koolhydraten 9g
            - Suikers 2,5g
            Vet 58g
            - Verzadigd vet 9g
            - Enkelvoudig onverzadigd vet 29g
            - Meervoudig onverzadigd vet 20g
            Voedingsvezel 5g
            Natrium 0,25g
            Vitamine E 9,5mg (100% ADH)
            Vitamine B3 10 mg (56% ADH)
            Vitamine B11 (Folliumzuur) 13µg (7% ADH)


            % ADH = percentage van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid

            Ingrediënten:
            pinda's (85 procent), plantaardige olie, plantaardig vet, zout.
            .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
            There is no failure except in no longer trying

            Comment


            • #7
              Hmm vanmiddag toch maar calve halen, moet toch nieuwe pindakaas hebben. Eet gemiddeld 100 gram op een dag, en dan mijn cashewnoten nog

              Iemand trouwens ervaring met zelf pindakaas maken ?

              Comment


              • #8
                Originally posted by Swekie View Post
                Hmm vanmiddag toch maar calve halen, moet toch nieuwe pindakaas hebben. Eet gemiddeld 100 gram op een dag, en dan mijn cashewnoten nog

                Iemand trouwens ervaring met zelf pindakaas maken ?

                De blender is er niet echt geschikt voor, je moet de pinda's tot pasta vermalen. ws wordt het in de blender alleen maar pindakorreltjes, misschien wat olie toevoegen dat het wel iets smeuigs wordt, maar is een kwestie van testen.. Je kan anders een vijzel proberen.

                Denk dat het een hoop werk is en ook niet goedkoper dan in de winkel kant en klaar halen.
                1e Masters Superbody YBF 2011!
                Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                Comment


                • #9
                  Geloof me, maak pindakaas niet zelf.

                  Ooit 1 keer geprobeerd.. Wat een ramp..
                  Het smeert niet:P (wilde niet veel olie gebruiken).. En de smaak is niet heel verschillend..
                  Voor al dat geklooi (schoonmaken van spullen etc.. vanuit de blender in een potje doen -kutwerk-).

                  Haal het lekker in de winkel

                  Comment


                  • #10
                    ik heb het een aantal weken geleden geprobeerd
                    lekker!!!!!!!

                    het nadeel is dat je het geheel steeds moet doorroeren omdat de olie erbovenop drijft als je het een dag laat staan maar dat komt omdat er niks aan toe is gevoegd zoals ze wel in de winkels doen.
                    ik heb natuurlijk geen suiker gebruikt en maar een klein snufje natriumarm zout ik had geen olie nodig, het was al smuwig genoeg.
                    en geen suiker natuurlijk. heel lekker

                    Ingrediëntenlijst:
                    250 gram gedopte en geroosterde pinda's (zonder vlies)
                    1/2 tot 1 eetlepel arachide-olie (dat is pinda-olie)
                    1 theelepel zout
                    en voor wie er te veel aan gewend is om het te missen: 1/2 tot 1 eetlepel suiker

                    Voorbereiding:
                    Als je helemáál bij het begin wilt beginnen, dop je de pinda's en rooster je ze zelf. Dit kan op gematigd vuur in een koekepan zonder toevoeging van vet, terwijl je constant roert. Let op dat de pinda's niet verbranden. Het is beter om de pinda's in een oven op 115grC te roosteren op een bakplaat tot ze lichtbruin zijn en een knapperig korstje hebben. Beweeg de pinda's af en toe, zodat ze rondom egaal roosteren. Dit duurt wel een tijdje, ik heb ze ruim anderhalf uur geroosterd. Je kunt pindakaas ook wel van rauwe pinda's maken, maar die is minder lang houdbaar. Het simpelst is natuurlijk (ongezouten) pinda's van de notenboer te gebruiken. Die zijn meestal in olie gebakken, niet geroosterd.

                    Bereiding:
                    Doe pinda's en zout in de blender. Doe er om te beginnen een halve eetlepel olie bij. Sommige pinda's zijn rijker aan olie dan andere, dus de hoeveelheid olie die je erbij moet doen is niet altijd hetzelfde. Het resultaat moet in elk geval smeuïg zijn. Draai een pasta van de pinda's, helemaal glad, of 'chunky' (met stukjes noot). Als je grove pindakaas wilt kun je gewoon eerder ophouden met malen, maar je kunt ook gladde pindakaas maken en daar grofgehakte pinda's bijdoen. Als je blender niet glad genoeg maalt maar je wilt wel gladde pindakaas, dan kun je de pindakaas door een zeef wrijven.
                    Doe de pindakaas in een schone pot, en bewaar in de koelkast, roer voor ieder gebruik even om. Zelfgemaakte pindakaas blijft zeker twee weken goed.
                    Last edited by maar7en8; 06-07-2011, 12:05.
                    “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

                    Comment


                    • #11
                      Oké dus niet rond de training bedankt voor de reacties
                      Stats: 186 m 97 kg 10%bf. leeftijd 29

                      Word droog en hard en loop niet gelijk naast je schoenen.

                      Comment

                      Sidebar top desktop

                      Collapse

                      Actieve discussies

                      Collapse

                      porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                      erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                      Antalya Escort
                      sikis
                      gaziantep escort
                      gaziantep escort
                      İstanbul Escort
                      istanbul escort bayan
                      sisli escort beylikduzu escort bayan
                      antalya escort atakoy escort
                      umraniye escort bayan
                      Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                      Working...
                      X