Originally posted by Nieck01
View Post
Daarnaast heb je te maken met de casseïne in de melk die een gelei vormt met maagzuur, in die gelei zit dan ook je kostbare whey voor een deel. En anders heb je nog de vetten die e.e.a. kunnen vertragen.
over casseïne in melk zie onderstaande stukje, dit is mede een reden waarom ik wat minder casseïne neem en liever wat whey er bij doe.:
Het Caseïne:
Caseïne is een eiwitproduct in de koeienmelk die in de maag een moeilijk te verteren taaie massa vormt door stolling en die alleen geschikt is voor het vier-magen-stelsel van de koe. Deze massa blijft kleven aan de darmwand, verhindert daardoor de resorptie van vele mineralen en werkt remmend op de intrinsic factor. Een atlete, Jo Griffith, is gestorven tgv een teveel aan betacaseïne dat al haar interne organen met slijm had doen dichtslibben. De calcium zit in de moeilijk verteerbare caseïne en wordt daardoor slecht opgenomen. De fosfor wordt beter op genomen, ook omdat door de melk het maagzuur gebonden wordt en fosfor beter oplost in een basisch milieu. In het bloed wordt door afbraak van de vele eiwitten het bloed zuur. Dit wordt door calcium uit de botten geneutraliseerd. Hierdoor krijgt men door koppeling aan fosfor kans op nierstenen. In de melk zit het calcium als calciumcarbonaat en dit is lichaamsvreemd, waardoor het ook slecht opgenomen wordt.
bron: Medivera
Comment