Vet in melkprodukten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vet in melkprodukten

    Ik kom er niet uit of de vetten in melk goed zijn of niet? Ik ben momenteel het boek BTFFTM van Venuto aan het lezen en hij is duidelijk tegen de volle melk. Hij raad aan enkel magere melk te drinken. Gezien het boek voornamelijk is gericht op het branden van vet ben ik niet zeker of het per definitie op mij toepasbaar is. Ik ben namelijk aan de bulk (die note bene niet opschiet maar goed ...) en kan de extra kcal best wel gebruiken. Nu als blijkt dat het niet de goede vetten zijn pas ik uiteraard liever en verorber ik wel een extra handvol noten of olijfolie.
    Heb ook even op internet gezocht en val op deze pagina: Vet in zuivel | Zuivel en gezondheid maar ook daar is het niet echt duidelijk of het goed is of niet.

    Kortom: is volle melk ok? of toch beter alternatieven zoeken voor extra kcal/vetten?
    was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

  • #2
    Vet | Wat zit er in zuivel?, dit.
    melk is volgens mij niet slecht.
    lucky short-armed-spine-bending bastard

    ~~~You wanna be strong, let a cute girl spot you~~~

    Comment


    • #3
      Originally posted by axel1994 View Post
      Vet | Wat zit er in zuivel?, dit.
      melk is volgens mij niet slecht.
      neen maar ook daar staat bij dat je beter voor de magere melk opteert en niet de volle. Dan maar terug naar de magere versie en mijn kcal elders zoeken

      Volle melk geeft ook een betere smaak aan me havermout, maar goed, een mens moet niet zeuren hƩ
      was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

      Comment


      • #4
        Mja, komt er magere melk uit een koe?
        Train hard or go hormone

        Comment


        • #5
          moest even voor je zoeken maar hier is ie dan:
          Milk ingestion stimulates net muscle pr... [Med Sci Sports Exerc. 2006] - PubMed - NCBI
          ------------------------

          Abstract

          PURPOSE:
          Previous studies have examined the response of muscle protein to resistance exercise and nutrient ingestion. Net muscle protein synthesis results from the combination of resistance exercise and amino acid intake. No study has examined the response of muscle protein to ingestion of protein in the context of a food. This study was designed to determine the response of net muscle protein balance following resistance exercise to ingestion of nutrients as components of milk.

          METHOD:
          Three groups of volunteers ingested one of three milk drinks each: 237 g of fat-free milk (FM), 237 g of whole milk (WM), and 393 g of fat-free milk isocaloric with the WM (IM). Milk was ingested 1 h following a leg resistance exercise routine. Net muscle protein balance was determined by measuring amino acid balance across the leg.

          RESULTS:
          Arterial concentrations of representative amino acids increased in response to milk ingestion. Threonine balance and phenylalanine balance were both > 0 following milk ingestion. Net amino acid uptake for threonine was 2.8-fold greater (P < 0.05) for WM than for FM. Mean uptake of phenylalanine was 80 and 85% greater for WM and IM, respectively, than for FM, but not statistically different. Threonine uptake relative to ingested was significantly (P < 0.05) higher for WM (21 +/- 6%) than FM (11 +/- 5%), but not IM (12 +/- 3%). Mean phenylalanine uptake/ingested also was greatest for WM, but not significantly.

          CONCLUSIONS:
          Ingestion of milk following resistance exercise results in phenylalanine and threonine uptake, representative of net muscle protein synthesis. These results suggest that whole milk may have increased utilization of available amino acids for protein synthesis.
          ---------------------------

          lijkt me duidelijk
          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

          Comment


          • #6
            Mijn vermoeden is dat volle melk "slecht" zou zijn omdat het vetter is. Veel mensen leven nog volgens het dogma, van vet word je vet. Vaak worden producten er niet beter op als het vet er uit is gehaald.
            Train hard or go hormone

            Comment


            • #7
              Originally posted by dynobet View Post
              moest even voor je zoeken maar hier is ie dan:
              Milk ingestion stimulates net muscle pr... [Med Sci Sports Exerc. 2006] - PubMed - NCBI
              ------------------------

              lijkt me duidelijk
              geweldig artikel, dank je wel. Het is inderdaad duidelijk. Ik drink al even volle melk maar mede door BFFM wat de kluts kwijt. Het komt er herhaaldelijk op terug dat het not done is. Vind het een geweldig boek dus dacht het zo goed mogelijk op te volgen vandaar mijn twijfels...
              was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

              Comment


              • #8
                Originally posted by Toph View Post
                Mja, komt er magere melk uit een koe?
                good point indeed zo had ik het ook weer niet bekeken
                was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

                Comment


                • #9
                  Is het niet zo dat vetten uit melk verzadigde vetten zijn, en dat die verzadigde vetten het probleem vormen?

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Dimix View Post
                    geweldig artikel, dank je wel. Het is inderdaad duidelijk. Ik drink al even volle melk maar mede door BFFM wat de kluts kwijt. Het komt er herhaaldelijk op terug dat het not done is. Vind het een geweldig boek dus dacht het zo goed mogelijk op te volgen vandaar mijn twijfels...
                    Magere melk bevat wel weer minder kcal. Dus ik begrijp enigsinds waarom tom venuto skim milk aanraad in zijn boek.
                    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by erik1982 View Post
                      Is het niet zo dat vetten uit melk verzadigde vetten zijn, en dat die verzadigde vetten het probleem vormen?
                      2/3 van de vetten zijn verzadigd. 1/3 van de vetten is onverzadigd.
                      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                      Comment


                      • #12
                        Halfvolle lijkt me een goed alternatief dan. =D



                        volle melk: 96 kcal, eiwit5,3 g, vet5,1 g, koolhydraten6,8, natrium 60
                        halfvolle melk 70,5 kcal, eiwit 5,4 g, vet 2,4 koolh 7.2, natrium 71
                        magere melk 51 kcal, eiwit 6,2 g, vet 0,2, koolh. 5.2, natrium 83
                        karnemelk
                        48 kcal, eiwit 5,1 g, vet 0,8 g, koolh 5,4 g, natrium 63 mg
                        Last edited by spaake; 25-03-2012, 11:29.
                        Yes love, I'm able to turn stones into flowers!!!

                        Verlichting is houden van jezelf!!!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by dynobet View Post
                          2/3 van de vetten zijn verzadigd. 1/3 van de vetten is onverzadigd.
                          kennelijk zijn er ook minder slechte verzadigde vetten, afhankelijk van de lengten van de keten oid. Allemaal heel erg technisch maar wel leuk om te weten.
                          was ik maar een vrouw, dan was ik tevreden geweest met mijn huidig gewicht

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Dimix View Post
                            kennelijk zijn er ook minder slechte verzadigde vetten, afhankelijk van de lengten van de keten oid. Allemaal heel erg technisch maar wel leuk om te weten.
                            Aah en weet je dan of volle melk daarbij hoort?
                            Yes love, I'm able to turn stones into flowers!!!

                            Verlichting is houden van jezelf!!!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by spaake View Post
                              Halfvolle lijkt me een goed alternatief dan. =D



                              volle melk: 96 kcal, eiwit5,3 g, vet5,1 g, koolhydraten6,8, natrium 60
                              halfvolle melk 70,5 kcal, eiwit 5,4 g, vet 2,4 koolh 7.2, natrium 71
                              magere melk 51 kcal, eiwit 6,2 g, vet 0,2, koolh. 5.2, natrium 83
                              karnemelk48 kcal, eiwit 5,1 g, vet 0,8 g, koolh 5,4 g, natrium 63 mg
                              Wat voor melk hebben ze daar bij jullie in nederland man :P
                              Bij ons ( belgiƫ ) is halfvolle melk per 100 ml
                              - 50 kcal
                              - 3.5 g eiwitten
                              - 4.8 g koolhydraten
                              - 1.6 g vetten
                              - en dan nog wat andere shit.

                              Dat is dus wel zeer veel verschil, ben je zeker dat je bron juist is?
                              I'm not special, but not the same as you.
                              Because I do things you will never do.
                              SQ 1x170 - BP 1x107.5 - DL 1x200 (bw: 84.5 kg)

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X