Wit brood

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Wit brood

    Rare vraag misschien....maar
    veel mensen zeggen dat wit brood niet goed is.

    Hoe zit dat dan met bleu band brood van de AH er staat op dat er net zoveel bouwstoffen inzitten als in volkorenbrood.
    Is dat dan hetzelfde??

    Groetjes Cindy.

  • #2
    als er het zelfde in zit is het ook het hoogwaarschijnlijk ook het zelfde
    Who's the Chef

    Comment


    • #3
      In witbrood zitten meer toegevoegde suikers, en er zitten geen vezels in.Volkoren brood word veel trager opgenomen en is daardoor ook beter.

      Grtz..
      Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

      Comment


      • #4
        cindy bedoeld volgens mij dat witte brood wat je de laatste tijd vaak op de radio/tv ziet/hoort het is wit broob maar met de zelfde eigenschappen als bruinbrood.

        ik heb het zelf nog niet in mijn handen gehad maar als ze het zeggen zou ik er wel vanuitgaan maar toch 1rst ff checken voor je het zou halen
        Who's the Chef

        Comment


        • #5
          Wit brood en bruin brood hebben nagenoeg dezelfde glycemische waarde. Het suikergehalte in je bloed wordt dus ongeveer in dezelfde (snelle) tijd opgenomen.
          De reden is dat wit en bruin brood gemaakt zijn van zeer fijngemalen graankorrels die zo fijn zijn dat het snel wordt opgenomen in je lichaam (groot contactoppervlak).
          Grof volkorenbrood waar de korrels niet zeer fijngemalen zijn heeft een wat lagere glycemische waarde door dat het langer duurd voordat deze verteerd zijn.

          Dat "gewoon" bruin brood beter voor je is, is niet dat je er minder dik van wordt, maar door meer vezels en voedingsstoffen.
          I live to end the game

          Comment


          • #6
            Dat witbrood van blue band kan je wel nemen, is prima. Maar het is wel een heel stuk duurder dan gewoon brood.

            Ik zou dus gewoon volkorenbrood kopen.
            Shitty food will make you look like shit.

            http://www.pro-active-medicine.nl

            Comment


            • #7
              Eigenlijk heeft het meer te maken waarom je wit of bruin volkorenbrood zou nemen, is het bedoel voor het ontbijt , voor na de training , voor s avonds

              Grtz
              stil growing

              Comment


              • #8
                ja ik bump het..

                iemand van dbb zegt dit: Een wit brood met daaraan toegevoegd vezels maakt nog geen volkorenbrood. Je mist alle andere nutrienten (vitamines, mineralen, eiwit).
                De vezels die worden toegevoegd hebben overigens niet zomaar de gezondheidsvoordelen als die uit volkorenbrood


                Dus volkoren brood blijft beter dan witbrood blueband?
                sq 130 / dl 175 / bp 100 / mp 70

                you know they can't handle us like debbies does dallas

                Comment


                • #9
                  Originally posted by kojak View Post
                  Dus volkoren brood blijft beter dan witbrood blueband?
                  ja...

                  Comment


                  • #10
                    Niet persee.

                    bruin brood en wit brood zijn hetzelfde product alleen is het bruine dus gekleurd(door toevoegingen).
                    Dan heb je nog de goedkopere volkoren varianten, daar zijn de vezels apart aan toegevoegd.
                    Maar je hebt ook wit volkoren brood dus.

                    De betere volkoren broden zijn wat duurder, die zijn dan met grof gemalen meel bereid.

                    Zelfde geldt ook bijvoorbeeld voor muesli bollen, wordt je ook mee genaaid, dat is meestal een witte bol, met volkoren troep er doorheen voor de kleur en apart nog een handje muesli achtige rommel er doorheen of alleen er overheen.

                    Dus kijk goed naar wat je koopt, lajenienaje.
                    1e Masters Superbody YBF 2011!
                    Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                    Comment


                    • #11
                      Over wit en bruin

                      In 100 gr. Brood( 3 sneetjes) zit:

                      Wit vs Bruin
                      Koolhydraten -------- 46 gr ---- 40 gr
                      Eiwit -------------------- 8 gr ------7.5 gr
                      Vezel ----------------- 2.7 gr ------ 7.5 gr
                      Ijzer ------------------ 1 mgr ------ 2.5 mgr
                      Energie ------------ 234kcal ------ 206 kcal

                      Daarnaast bevat brood kleine hoeveelheden vitamines: B1, B2, B6, C en D, maar ook mineralen zoals natrium, kalium en andere sporenelementen.

                      De donkere broodsoorten zoals bruin-, volkoren-, rogge- en meergranenbrood bevatten iets meer voedingsvezel dan witbrood. Dat wil niet zeggen dat witbrood ongezond is. Het bevat alleen minder voedingsvezel.

                      Voedingsvezel is de verzamelnaam voor onverteerbare bestanddelen die voorkomen in plantaardige voedingsmiddelen. Ze zorgen voor een goede darmwerking en een soepele stoelgang. Sinds kort weten we ook dat voldoende voedingsvezel de kans op het ontstaan van hart- en vaatziekten verkleint én zorgt voor een verzadigd gevoel zodat je onnodig veel eet.

                      Hoe meer vezels, hoe beter het is voor de spijsvertering, want het voorkomt verstopping. Omdat ons lichaam meer calorieën nodig heeft om die vezels te lijf te gaan, heeft bruinbrood een lagere calorische waarde. Beter is ook dat er in bruin brood wat minder vet en juist wat meer ijzer zit, want vet krijgen we al voldoende binnen en met ijzer produceren we rode bloedlichaampjes.

                      Dat is mede de reden van het veelal genoemde argument dat bruin brood gezonder is dan wit brood. Bruin wordt in Nederland meer gegeten dan wit.



                      Bronvermelding:
                      HOME · Foodlog
                      broodbakken.info
                      Brood bakken; A. Alkes ISBN:9789036602389

                      -------------------------------------------------------------------------------------------

                      Verder uitkijken: ik ben zelf een aantal jaren bakker geweest en er zijn bakkers die gebrande mout (voedingswaarde vrijwel nihil, alleen mogelijk kankerverwekkend):

                      Keuringsdienst van Waarde erover:
                      ‘ Keuringsdienst van Waarde over volkorenbrood een fantastisch programma had. Daarin vertelde een kwaliteitschef bij Meneba eerlijk over de toevoeging van gebrande mout, wat een eufemisme is voor geblakerde mout.’ Herinnert Diny Schouten zich.
                      We hadden in die uitzending een fabrieksbakker. Sprak Nederlands met een Frans accent. Was in Frankrijk ‘echte’ bakker geweest. Raakte in Nederland verzeild en was nu hoofdbakker van een Noordhollandse broodfabriek die Oerbrood bakt. Geen soort, maar een merknaam.
                      Deze bakker was doodeerlijk. We filmden hoe gebrande mout bij de bloem ging om er donkerbruin brood van te kunnen maken.
                      Waarom?
                      De bakker grijnsde, de camera liep. ‘Omdat de mensen denken’, zei hij, ‘dat hoe donkerder het brood, hoe gezonder het is.’
                      Vlakbij hem stond de marketingmanager van Oerbrood, geen bakker maar een gewiekste reclameman. Hij kende het stille gebaar dat in de filmwereld als cut wordt uitgesproken.
                      Een horizontale en een verticale hand op elkaar. Het betekent ‘stoppen’.
                      Maar die Franse bakker kende dat gebaar niet en grinnikte onbekommerd door.
                      Het broodvoorlichtingsbureau heeft na de uitzending op zijn website een leugen rechtgezet. Bruin geverfd brood is niet gezonder. En gebrande mout maakt brood er niet beter op.


                      Stratiox

                      Comment


                      • #12
                        dus als ik prima schijt kan ik gewoon witbrood eten?

                        Comment


                        • #13
                          @stratiox.. Het gaat over die witbrood van blueband he niet normale witbrood. Dan is de voedingswaarde van blueband beter als volkoren brood. Maar vroeg ff of het echt beter was ofniet.
                          sq 130 / dl 175 / bp 100 / mp 70

                          you know they can't handle us like debbies does dallas

                          Comment


                          • #14
                            heb de hele vakantie op franse pains en baguettes geleefd....

                            is zeker wel meer jummie jummie dan volkorenbrood
                            Still shrinking.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Unexist View Post
                              heb de hele vakantie op franse pains en baguettes geleefd....

                              is zeker wel meer jummie jummie dan volkorenbrood
                              smaken verschillen, ik moet van geen wit brood weten
                              Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X