verschil GI in rijst

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • verschil GI in rijst

    Weet iemand toevallig het verschil in GI tussen snelkook zilvervliesrijst en langkook?
    Scheelt dit veel van elkaar? Ik krijg het niet gevonden.

  • #2
    behalve dat snelkook bruine rijst nauwelijks meer voedingstoffen bevat dan witte rijst verschilt de GI niet met langkookrijst.

    maar zou me er niet druk om maken.
    gi is in de meeste gevallen totaal niet belangrijk!
    “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

    Comment


    • #3
      LuvMuscle - The Science Of Nutrition: Is a Carb a Carb? Written By Menno Henselmans - The Science Of Nutrition: Is a Carb a Carb? Written By Menno Henselmans

      The Dirt on Clean Eating | Wannabebig

      GI index is al lang achterhaald. Zorg dat je all in all voldoende vezels binnenkrijgt en of je dan rozijnen eet of zilvervliesrijst, kein problem.
      Bodyweight: 93,3kg, 11-12%. Height: 1,95m.

      Comment


      • #4
        Dat suggereren ze inderdaad
        Ga over circa een weekje beginnen met de cut en heb toch circa 6/7% dat eraf moet in 3 maanden, niks wat niet mogelijk is maar probeer er toch wat rekening mee te houden onder het mom van better safe than sorry.
        Thx voor de input.

        Comment


        • #5
          Hmm ikzelf heb hier ook naar zitten zoeken. Ikzelf heb momenteel zilvervliesrijst die in 15 minuten gekookt wordt. Is dat dan snelkook of langkook. De GI van zilvervlies is in ieder geval weer beter dan die van witte rijst, lijkt mij.

          Hmm, ikzelf ben niet van het idee een carb = carb, aangezien bepaalde suikers simpelweg enkel als vet eerst opgeslagen worden en niet direct als brandstof kunnen worden gebruikt, maar goed. Daar zijn de meningen over verdeeld.
          "Straight outta gym"

          Comment


          • #6
            Originally posted by Waterpoloboy View Post
            Hmm, ikzelf ben niet van het idee een carb = carb, aangezien bepaalde suikers simpelweg enkel als vet eerst opgeslagen worden en niet direct als brandstof kunnen worden gebruikt, maar goed. Daar zijn de meningen over verdeeld.
            Met je eens.
            "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

            Comment


            • #7
              Dat is dus hetgeen wat recente onderzoeken tegenspreken. Het bewijs is nog erg beperkt, maar het lijkt er wel op te wijzen dat zolang je maar op een dag voldoende vezels binnenkrijgt je gerust wat hogere GI producten kan toevoegen. Het is meer mindfuck wat mij op dit moment ook tegenhoud dit nog echt op grote schaal toe te passen en te proberen.
              Bodyweight: 93,3kg, 11-12%. Height: 1,95m.

              Comment


              • #8
                Originally posted by sjoerdiezee View Post
                Dat is dus hetgeen wat recente onderzoeken tegenspreken. Het bewijs is nog erg beperkt, maar het lijkt er wel op te wijzen dat zolang je maar op een dag voldoende vezels binnenkrijgt je gerust wat hogere GI producten kan toevoegen. Het is meer mindfuck wat mij op dit moment ook tegenhoud dit nog echt op grote schaal toe te passen en te proberen.
                Tjah, ik ben benieuwd.
                "Straight outta gym"

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Waterpoloboy View Post
                  Hmm ikzelf heb hier ook naar zitten zoeken. Ikzelf heb momenteel zilvervliesrijst die in 15 minuten gekookt wordt. Is dat dan snelkook of langkook. De GI van zilvervlies is in ieder geval weer beter dan die van witte rijst, lijkt mij.

                  Hmm, ikzelf ben niet van het idee een carb = carb, aangezien bepaalde suikers simpelweg enkel als vet eerst opgeslagen worden en niet direct als brandstof kunnen worden gebruikt, maar goed. Daar zijn de meningen over verdeeld.
                  Originally posted by sjoerdiezee View Post
                  LuvMuscle - The Science Of Nutrition: Is a Carb a Carb? Written By Menno Henselmans - The Science Of Nutrition: Is a Carb a Carb? Written By Menno Henselmans

                  The Dirt on Clean Eating | Wannabebig

                  GI index is al lang achterhaald. Zorg dat je all in all voldoende vezels binnenkrijgt en of je dan rozijnen eet of zilvervliesrijst, kein problem.
                  Het heeft in the end of the day te maken met insuline aanmaak, zo interpreteer ik het hele verhaal iig. Met relatief kleine verschillen in GI gaat dat geen aarsch schelen maar er is wel iets voor te zeggen. Die piek is gewoon hoger als je suikerbommetjes inneemt maar het is niet zo dat je lichaam ff gaat sorteren tussen de carbs wat het als vet gaat opslaan.
                  Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                  Comment


                  • #10
                    @TS: GI is inderdaad op sommige momenten van de dag belangrijk.
                    Maar GI is helemaal nutteloos in de meeste gevallen. Waarom?
                    GI zegt iets over de GI van dat specifiek VM, indien het op een nuchtere maag (min 5 uur niet gegeten) gegeten wordt. Als je al rijst met bv een glas water eet kan de GI al verschillen, of rijst met bijvoorbeeld groeten of vlees of saus of je at het 3 uur na een andere maaltijd enzo voort, GI kan volledig verschillen.
                    Een product van zeer hoge GI in combo met vet bijvoorbeeld kan een lage GI vormen enzo voort.

                    GI is mooi in theorie, maar in praktijk niet haalbaar om er echt wat aan te hebben.
                    On a long road to insanity.

                    SQ: 165kg BP: 125kg DL: 180kg

                    Comment


                    • #11
                      Helemaal mee eens dat de maatstaaf GI bijna niet controleerbaar is en erg variabel is. Toch is het verstandig de GI zo laag mogelijk te houden op momenten dat geen glycogeenreserves getopt hoeven te worden. Een calorie is zeker een calorie maar als het neer komt op partitionering van calorieen (dus de plekken enigszins sturen waar calorieën naar toegaan/vanaf komen een een overschot/tekort) speelt kwaliteit toch wel een erg belangrijke (vaak zwaar onderschatte) rol.

                      Sjoerd: Heb je linkje? Ben benieuwd hoe die onderzoeken in elkaar steken.
                      The Sky Ain't The Limit

                      "Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."

                      Comment

                      Sidebar top desktop

                      Collapse

                      Actieve discussies

                      Collapse

                      Working...
                      X