Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Dat suggereren ze inderdaad
Ga over circa een weekje beginnen met de cut en heb toch circa 6/7% dat eraf moet in 3 maanden, niks wat niet mogelijk is maar probeer er toch wat rekening mee te houden onder het mom van better safe than sorry.
Thx voor de input.
Hmm ikzelf heb hier ook naar zitten zoeken. Ikzelf heb momenteel zilvervliesrijst die in 15 minuten gekookt wordt. Is dat dan snelkook of langkook. De GI van zilvervlies is in ieder geval weer beter dan die van witte rijst, lijkt mij.
Hmm, ikzelf ben niet van het idee een carb = carb, aangezien bepaalde suikers simpelweg enkel als vet eerst opgeslagen worden en niet direct als brandstof kunnen worden gebruikt, maar goed. Daar zijn de meningen over verdeeld.
Hmm, ikzelf ben niet van het idee een carb = carb, aangezien bepaalde suikers simpelweg enkel als vet eerst opgeslagen worden en niet direct als brandstof kunnen worden gebruikt, maar goed. Daar zijn de meningen over verdeeld.
Met je eens.
"Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "
Dat is dus hetgeen wat recente onderzoeken tegenspreken. Het bewijs is nog erg beperkt, maar het lijkt er wel op te wijzen dat zolang je maar op een dag voldoende vezels binnenkrijgt je gerust wat hogere GI producten kan toevoegen. Het is meer mindfuck wat mij op dit moment ook tegenhoud dit nog echt op grote schaal toe te passen en te proberen.
Dat is dus hetgeen wat recente onderzoeken tegenspreken. Het bewijs is nog erg beperkt, maar het lijkt er wel op te wijzen dat zolang je maar op een dag voldoende vezels binnenkrijgt je gerust wat hogere GI producten kan toevoegen. Het is meer mindfuck wat mij op dit moment ook tegenhoud dit nog echt op grote schaal toe te passen en te proberen.
Hmm ikzelf heb hier ook naar zitten zoeken. Ikzelf heb momenteel zilvervliesrijst die in 15 minuten gekookt wordt. Is dat dan snelkook of langkook. De GI van zilvervlies is in ieder geval weer beter dan die van witte rijst, lijkt mij.
Hmm, ikzelf ben niet van het idee een carb = carb, aangezien bepaalde suikers simpelweg enkel als vet eerst opgeslagen worden en niet direct als brandstof kunnen worden gebruikt, maar goed. Daar zijn de meningen over verdeeld.
GI index is al lang achterhaald. Zorg dat je all in all voldoende vezels binnenkrijgt en of je dan rozijnen eet of zilvervliesrijst, kein problem.
Het heeft in the end of the day te maken met insuline aanmaak, zo interpreteer ik het hele verhaal iig. Met relatief kleine verschillen in GI gaat dat geen aarsch schelen maar er is wel iets voor te zeggen. Die piek is gewoon hoger als je suikerbommetjes inneemt maar het is niet zo dat je lichaam ff gaat sorteren tussen de carbs wat het als vet gaat opslaan.
@TS: GI is inderdaad op sommige momenten van de dag belangrijk.
Maar GI is helemaal nutteloos in de meeste gevallen. Waarom?
GI zegt iets over de GI van dat specifiek VM, indien het op een nuchtere maag (min 5 uur niet gegeten) gegeten wordt. Als je al rijst met bv een glas water eet kan de GI al verschillen, of rijst met bijvoorbeeld groeten of vlees of saus of je at het 3 uur na een andere maaltijd enzo voort, GI kan volledig verschillen.
Een product van zeer hoge GI in combo met vet bijvoorbeeld kan een lage GI vormen enzo voort.
GI is mooi in theorie, maar in praktijk niet haalbaar om er echt wat aan te hebben.
Helemaal mee eens dat de maatstaaf GI bijna niet controleerbaar is en erg variabel is. Toch is het verstandig de GI zo laag mogelijk te houden op momenten dat geen glycogeenreserves getopt hoeven te worden. Een calorie is zeker een calorie maar als het neer komt op partitionering van calorieen (dus de plekken enigszins sturen waar calorieën naar toegaan/vanaf komen een een overschot/tekort) speelt kwaliteit toch wel een erg belangrijke (vaak zwaar onderschatte) rol.
Sjoerd: Heb je linkje? Ben benieuwd hoe die onderzoeken in elkaar steken.
The Sky Ain't The Limit
"Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."
Gary B Flom a seasoned leader in the automotive industry, is playing a pivotal role in revolutionizing the transportation sector in Saudi Arabia and the...
Academic research work requires critical thinking, systematic analysis and well-structured writing as is the case with a PhD program. Public and PhD thesis...
A Reiki Healing Course gives you a great chance to learn how to use energy healing for your well-being. This course will show you how to tap into universal...
White labeling has become a popular trend in the fleet management industry, allowing companies to rebrand products from other manufacturers and sell them...
Gary B Flom Saudi arabia is a name synonymous with success in the automotive and mobility industries, but his achievements extend far beyond the boardroom....
Comment