Voedingswaarde bacon bakken

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Voedingswaarde bacon bakken

    Ik zit met een raadsel en kon het nergens vinden en niemand wist het antwoord hierop.

    Als je bacon bakt dan slinkt het en gaat het minder wegen.
    Stel je hebt 50gram bacon (ongebakken) en je gaat het bakken in de pan en nadat het gebakken is, dan is het gewicht ongeveer 30gram. Verandert de voedingswaarde dan van de 30gram gebakken ten opzichte van de 50gram ongebakken? Of is de voedingswaarde hetzelfde gebleven na het bakken?

  • #2
    Je weegt het altijd onbereid omdat je altijd vocht verliest, en het enorm van je kookstijl afhangt hoeveel vocht je verliest.

    30gram gebakken bacon is dus gewoon hetzelfde als die 50gram ongebakken bacon. Het enige wat je kwijt bent is vocht, en vocht bevat geen voedingswaarden.
    Passion is: pushing yourself when no one else is around

    Comment


    • #3
      Volgens mij raak je ook vet kwijt want dat bak je er toch uit? dat blijft in de pan liggen (neem aan dat je het bakt zonder boter / olie?)

      Comment

      Sidebar top desktop

      Collapse

      Actieve discussies

      Collapse

      Working...
      X