Pasta, rijst enz wegen voor of na koken

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pasta, rijst enz wegen voor of na koken

    Hee,

    Wanneer je wilt berekenen hoeveel kcal, koolhydraten etc er in pasta en rijst zitten, moet je die dan voor of na het koken wegen?

    Wellicht een stomme vraag (ikzelf meet altijd voor het koken) maar als ik het opzoek op internet lees ik veel mensen die dus na het koken afmeten!
    "Waar een wil is, is een weg"

  • #2
    Voor natuurlijk, want het zuigt zich vol met water.

    Comment


    • #3
      Voor het bereiden
      Passion is: pushing yourself when no one else is around

      Comment


      • #4
        Originally posted by MisterDutch View Post
        Hee,

        Wanneer je wilt berekenen hoeveel kcal, koolhydraten etc er in pasta en rijst zitten, moet je die dan voor of na het koken wegen?

        Wellicht een stomme vraag (ikzelf meet altijd voor het koken) maar als ik het opzoek op internet lees ik veel mensen die dus na het koken afmeten!
        Voor het koken wegen. Rijst en pasta neemt veel water op en is zwaarder na het koken. Kip verliest juist vocht en is zo'n 25% lichter
        BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

        Comment


        • #5
          Alright, bedankt voor het bevestigen van mijn initiele aanname Dus die producten veranderen niet qua "nutritionele inhoud" na het koken?
          "Waar een wil is, is een weg"

          Comment


          • #6
            http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...ngsschema.html
            "Aan****testosteron****hangen geen risico's want islichaamseigen****stof" -****Dexie****2013 ( het srs jaar)****

            Comment


            • #7
              Originally posted by MisterDutch View Post
              Alright, bedankt voor het bevestigen van mijn initiele aanname Dus die producten veranderen niet qua "nutritionele inhoud" na het koken?
              Nee, de voedingswaarden veranderen niet als gevolg van het koken. Je doet er goed aan om op de verpakking van het product te kijken. Daar staat vaak vermeld of de aangegeven voedingswaarden gelden voor of na bereiden.
              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

              Comment


              • #8
                Rijst wegen voor het koken,,, dan eet ik wel heel weinig rijst denk ik ,,, bij ons thuis hebben we 1 beker voor rijst in de pan grote thee beker en daar kunnnen 3 mensen mee en soms blijft het zelfs over -.-

                Comment


                • #9
                  wat ik altijd doe is ik weeg het 1x ervoor af en dan 1x erna, dan hoef ik nooit meer ervoor te wegen en maak ik gewoon 1 grote bak en dan weeg ik het gewicht van de eene keer af.
                  Make it happen, shock everyone!

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by gain is pain View Post
                    wat ik altijd doe is ik weeg het 1x ervoor af en dan 1x erna, dan hoef ik nooit meer ervoor te wegen en maak ik gewoon 1 grote bak en dan weeg ik het gewicht van de eene keer af.
                    Dan moet je wel je rijst altijd even lang koken, want hoelanger je het kookt hoe meer vocht het opneemt.. Dus dan kloppen je gewichten al niet meer t.o.v. je vorige keer.
                    "Straight outta gym"

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Waterpoloboy View Post
                      Dan moet je wel je rijst altijd even lang koken, want hoelanger je het kookt hoe meer vocht het opneemt.. Dus dan kloppen je gewichten al niet meer t.o.v. je vorige keer.
                      die 20-30gr extra ga je echt niet dood van. maar ik kook in een rijstkoker als ik rijst kook.
                      Make it happen, shock everyone!

                      Comment


                      • #12
                        Ik kook altijd meerdere maaltijd in 1 (rijstkoker vol), en die verdeel ik dan onder in gelijke gewichten. Luiheid. Maar per keer zit er nog wel aardig verschil in het gewicht van de rijst.
                        Als het je niet uitmaakt dat het niet precies is moet je dat natuurlijk zelf weten, maar is zonde als iemand wel precies wil zijn en denkt dat hij het daarmee is
                        Passion is: pushing yourself when no one else is around

                        Comment


                        • #13
                          Geldt het voor-meten dan ook voor vlees en kip? Ik heb zojuist eten bereid voor 3 dagen. 700 gram kipfilet van de euroshopper zag er na het bakken toch wat kleiner uit, door vochtverlies neem ik aan... Bedoelen ze met de nutritionele waarden op de achterkant dan het voor-of nagewicht?
                          "Waar een wil is, is een weg"

                          Comment


                          • #14
                            Voor het bereiden
                            Passion is: pushing yourself when no one else is around

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X