Food preparation

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Food preparation

    BN'ers,

    De titel zegt het al.

    Wat bereiden jullie allemaal voor? En doen jullie dit voor een aantal dagen of de hele week?

    Ik zal zelf even aftrappen:
    Ikzelf kook (nog) elke dag me rijst kip en groente (wokgroente).
    Zit eraan te denken om steeds voor 3 dagen te koken, zodat ik hier 2 dagen van kan profiteren!

    Heb verschillende recepten (voedingschema van dyno) die hiervoor in aanmerking komen. Het gaat mij in eerste instantie vooral om het avondeten. Hier kan ik veel tijd besparen waardoor ik eerder kan trainen (scheelt me een 30minuten), dus eerder me pre workout kan opsnoepen, dus eerder me laatste maaltijd kan nuttigen waardoor ik eerder kan slapen. Het schort me nogal is aan de nachtrust en aangezien dit belangrijk is wil ik me leven graag verbeteren in dat opzicht

  • #2
    Ik kook de rijst altijd 3 dagen voorruit, dit zet ik gewoon in de koelkast, kip doe ik gewoon iedere dag, is kwartiertje werk, groente zijn wokgroente dus die wok ik met de kip mee.

    Pannenkoeken en omelet maak ik ook iedere dag, behalve als ik moet werken, dan voor 2 dagen vooruit.

    Als je tijd wil besparen, gewoon alles voor 3/4 dagen bakken, in tupperware bakjes doen, en als je wilt eten ff in de magnetron (op bord) of ff wokken

    Comment


    • #3
      Originally posted by Dexie View Post
      Als je tijd wil besparen, gewoon alles voor 3/4 dagen bakken, in tupperware bakjes doen, en als je wilt eten ff in de magnetron (op bord) of ff wokken
      Vanaf morgen ben ik van plan om vooruit te koken voor 3 dagen. Rijst, kip en wokgroente. Blijft dit 3 dagen goed in de koeling? Verliest me groente dan zijn vitamine niet? Of is 2 dagen vooruit koken beter?

      Comment


      • #4
        Persoonlijk zou ik het maximaal 2 dagen in de koelkast doen ( vanwege de smaak ), maar 3/4 kan ook.

        Comment


        • #5
          Kip zou ik niet langer dan 24u in de koelkast houden, maar invriezen.
          Ik kies er overigens voor om elke ochtend mijn maaltijden te koken

          Comment


          • #6
            Originally posted by Jaapje View Post
            Kip zou ik niet langer dan 24u in de koelkast houden, maar invriezen.
            Ik kies er overigens voor om elke ochtend mijn maaltijden te koken
            het kan 3-4 dagen in de koelkast blijven liggen, mits goed afgesloten denk aan een bakje met deksel

            Comment


            • #7
              Ik snap niet dat iedereen eten bereid en het invriest. Dat is juist vies? Gewoon goed bereiden en correct bewaren, dan kan je prima een paar dagen vooruit.

              Zeker nu in de winter. In de zomer met de hondsdagen zou ik minder risico lopen
              Passion is: pushing yourself when no one else is around

              Comment


              • #8
                Ik kook ook paar dagen vooruit (3-4 dagen) en steek het goed afgesloten in de koelkast.
                's morgens gewoon 2 bakjes grabbelen en wegwezen.

                De paar dagen waarvoor ik geen eten op voorhand heb gemaakt vul ik op met dingen die ik wel 's morgens snel kan klaarmaken (tonijnsalade, eitjes,...)
                Zo moet ik niet koken tijdens de week (of toch zo min mogelijk) en heb ik toch steeds afwisseling

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Patriciaaa View Post
                  Ik snap niet dat iedereen eten bereid en het invriest. Dat is juist vies? Gewoon goed bereiden en correct bewaren, dan kan je prima een paar dagen vooruit.

                  Zeker nu in de winter. In de zomer met de hondsdagen zou ik minder risico lopen
                  Invriezen is inderdaad nu helemaal niet nodig, meestal gebeurd dit bij mij ook wel is ooit. aangezien ik dan behoorlijk veel maak en toch per dag iets anders wil eten. Nu ik in de cutting fase zit, kook ik per dag.
                  Stats: 74kg at 11%
                  Vision: 85kg at 8%

                  Comment


                  • #10
                    Ik doe eigenlijk niks van tevoren, doe alles op het moment zelf, rijst koken, eten maken, boterhammen smeren, etc, etc
                    You don't quit when you're tired.
                    You quit when you're done.

                    Comment


                    • #11
                      Ik maak alles sochtends, of op het moment zelf, maar rijst en kip maak ik altijd sochtends meteen klaar dan kan ik het zo pakken, avondeten maak ik half uur van te voren klaar.

                      Comment


                      • #12
                        Ik maak het altijd voor 3 dagen , alleen ontbijt & avondeten maak ik meteen klaar.

                        Comment


                        • #13
                          Ik smeer en beleg mijn boterhammen iedere ochtend.
                          Maar ik ben dan ook lid van de broodbrigade.
                          DIVIDE ET IMPERA

                          Comment


                          • #14
                            Rijst/pasta doe ik gewoon een gigantische pan maken voor 1 of 2 weken en porties invriezen. Groente vaak hetzelfde.

                            Kip en vlees altijd op het moment zelf klaar maken, is veel lekkerder.
                            Squat 8x 97,5kg ¤ Deadlift 8x 100kg ¤ Dumbell Bench​ 8x 60kg

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X