Wat je niet wilde weten over de tonijn op je bord

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Zijn wel een beetje uitgekauwde en wazige argumenten op dat linkje. Hoe slecht is het ook als ze meerdere keren hetzelfde argument op meerdere manieren belichten?

    Andere diersoorten? Is wel afhankelijk van het soort tonijn
    Metaal? Vergelijk het eens met een willekeurige vette vis
    Punt 12> jaaaa, laten we ook maar geen pinda's meer eten voor het geval dat je er allergisch voor bent
    Punt 14> dat geldt voor meerdere vissoorten. Bij tonijn is het niet gek, aangezien het een verzamelnaam is


    Originally posted by quibus View Post
    Er wordt al vlees gekweekt niet op grote schaal maar er zijn best wat labatorium mee bezig.
    Dat lost de argumenten niet op: tonijn eet vissen die nog zeldzamer zijn + die vissen dragen dan al metalen bij hun. En laat dat nu net de grootste reden zijn waarom er metaal in tonijn zit
    Passion is: pushing yourself when no one else is around

    Comment


    • #17
      Misschien wordt het tijd dat we klonen legaal moeten maken en op massale schaal moeten gaan toepassen om in de vlees/kip/vis behoefte van de wereld te voorzien.
      Squat 8x 97,5kg ¤ Deadlift 8x 100kg ¤ Dumbell Bench​ 8x 60kg

      Comment


      • #18
        gelukje dat ik geen tonijn lust.
        "Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated."

        Comment


        • #19
          Originally posted by Max Gainz View Post
          gelukje dat ik geen tonijn lust.
          Komt vast door de zware metalen die erin te vinden zijn.

          Comment


          • #20
            Originally posted by Ectoboy024 View Post
            Nee kibbeling is een mix van varken en kip.

            Comment


            • #21
              Originally posted by Patriciaaa View Post
              Zijn wel een beetje uitgekauwde en wazige argumenten op dat linkje. Hoe slecht is het ook als ze meerdere keren hetzelfde argument op meerdere manieren belichten?

              Andere diersoorten? Is wel afhankelijk van het soort tonijn
              Metaal? Vergelijk het eens met een willekeurige vette vis
              Punt 12> jaaaa, laten we ook maar geen pinda's meer eten voor het geval dat je er allergisch voor bent
              Punt 14> dat geldt voor meerdere vissoorten. Bij tonijn is het niet gek, aangezien het een verzamelnaam is



              Dat lost de argumenten niet op: tonijn eet vissen die nog zeldzamer zijn + die vissen dragen dan al metalen bij hun. En laat dat nu net de grootste reden zijn waarom er metaal in tonijn zit

              srry ik bedoel met kweken klonen, er was laatst in de kijk een artikel waar ze dus in grote bakken water honderden kilos vlees als een grote homp kweekten, vrij van bacterien en alle andere rotzooi, hoogwaardig eiwitrijk vlees.
              Door er een kleine hoeveelheid smaakstof aan toe te voegen kun je dan alle soorten vlees namaken.

              Comment


              • #22
                Originally posted by quibus View Post
                srry ik bedoel met kweken klonen, er was laatst in de kijk een artikel waar ze dus in grote bakken water honderden kilos vlees als een grote homp kweekten, vrij van bacterien en alle andere rotzooi, hoogwaardig eiwitrijk vlees.
                Door er een kleine hoeveelheid smaakstof aan toe te voegen kun je dan alle soorten vlees namaken.
                Maar hoe moet een kloon dan groeien? Want ik hoop niet dat je in de veronderstelling bent dat een kloon volgroeid uit een machine komt? :P

                Onder stress zijn veel dieren trouwens niet eens vruchtbaar, en dan gaat t hele klonen ook niet op. Het is niet dat je in kleinere zwembaden ineens wel kan klonen, denk ik
                Passion is: pushing yourself when no one else is around

                Comment


                • #23
                  Originally posted by quibus View Post
                  srry ik bedoel met kweken klonen, er was laatst in de kijk een artikel waar ze dus in grote bakken water honderden kilos vlees als een grote homp kweekten, vrij van bacterien en alle andere rotzooi, hoogwaardig eiwitrijk vlees.
                  Door er een kleine hoeveelheid smaakstof aan toe te voegen kun je dan alle soorten vlees namaken.
                  Het is geen klonen maar een andere technologie die wordt toegepast. Alleen het weefsel wordt gekweekt.

                  Prof Post is using similar techniques to grow muscle and fat for food.

                  He starts with stem cells extracted from cow muscle tissue. In the
                  laboratory, these are cultured with nutrients and growth-promoting chemicals to
                  help them develop and multiply. Three weeks later, there are more than a million
                  stem cells, which are put into smaller dishes where they coalesce into small
                  strips of muscle about a centimetre long and a few millimetres thick.

                  These strips are collected into small pellets, which are frozen. When there
                  are enough, they are defrosted and compacted into a patty just before being
                  cooked.

                  Because the meat is initially white in colour, Helen Breewood - who works
                  with Prof Post - is trying to make the lab-grown muscle look red by adding the
                  naturally-occurring compound myoglobin.

                  BBC News - World's first lab-grown burger is eaten in London
                  I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                  - Dave Tate

                  Comment


                  • #24
                    Idd ik ben ook geen professor he

                    Comment


                    • #25
                      Tonijn schrappen voor kwark.......goed plan!

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by quibus View Post
                        Idd ik ben ook geen professor he
                        Oh ja, ik kan me inderdaad een artikel van jaren geleden in de KIJK herinneren. Dat ging ook over het kweken van weefsel, maar de techniek was net even wat anders. Er werd gebruik gemaakt van een soort kunstmatig bindweefsel waarop bolletje vlees worden gekweekt.

                        In ieder geval, het ziet er wel veelbelovend uit en het zal wel niet al te lang duren voordat er op grotere schaal vlees zal worden gekweekt voor consumptie. Spierweefsel kweken is natuurlijk stukken eenvoudiger dan hele, werkende organen.
                        I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                        - Dave Tate

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by inferno_0666 View Post
                          Oh ja, ik kan me inderdaad een artikel van jaren geleden in de KIJK herinneren. Dat ging ook over het kweken van weefsel, maar de techniek was net even wat anders. Er werd gebruik gemaakt van een soort kunstmatig bindweefsel waarop bolletje vlees worden gekweekt.

                          In ieder geval, het ziet er wel veelbelovend uit en het zal wel niet al te lang duren voordat er op grotere schaal vlees zal worden gekweekt voor consumptie. Spierweefsel kweken is natuurlijk stukken eenvoudiger dan hele, werkende organen.
                          Was ook ongeveer een half jaar geleden op tv. Een of andere onderzoeker van de universiteit van Maastricht die een zelfgekweekte hamburger at. Het was alleen nog niet echt lekker
                          Ik doe een gok

                          Comment


                          • #28
                            ik blijf lekker aan de tonijn
                            “Strong people are harder to kill than weak people and more useful in general.”

                            Comment


                            • #29
                              Ach, over 30 jaar printen we onze biefstuk uit met onze 3d smaakprinter!

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by Dutchpride View Post
                                Ach, over 30 jaar printen we onze biefstuk uit met onze 3d smaakprinter!
                                En Monsanto ontvangt flinke bedragen voor de cartridges.
                                I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                                - Dave Tate

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X