Zeeewier is het nieuwe goud.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Originally posted by scoobydoo View Post
    Niet zo generaliserend bezig zijn he. Alleen inferno heeft er zo zijn bedenkingen (let vooral op de nuance) bij, verder hoor ik er niemand over.

    En die bedenkingen kan ik me wel zo voorstellen. Ik zie het al zo voor me dat zeewier na onder andere maizena ineens een nieuwe hype wordt op dit forum. En als er figuren zijn die zich dagelijks vol gaan proppen met dat spul, is het ook best logisch dat iemand zich gaat afvragen hoe het zit met bijvoorbeeld de hoeveelheid lood in zeewier.
    Maizena was gewoon troep, maar er kwam wel meer onzin (zoals dat bak en braad spul) bij de altijd even hypocriete Noppert vandaan.

    Maargoed, doel je niet op natriumalginaat? Dat zit wel in kelp (volgens mij niet eens in alle soorten zeewier) en verbindt zich aan lood. Zorgt er juist voor dat het het lichaam beter kan verlaten. Natriumalginaat zit in meer voeding, bekend onder E401, ofwel een bewaarmiddel. Volgens mij is het slechtste daaraan dat het bij grote hoeveelheden de opname van ijzer verminderd.
    Calcium en vitamine C (daar hebben we ze weer) speelt een rol bij de opname van lood.

    En over lood: lood is vetoplosbaar. Ik vraag me af in hoeverre je het met alleen zeewier goed kan opnemen. Volgens mij heb je een vetbron ernaast nodig om het goed te kunnen opnemen. Daarom ook de vergelijking met visolie: daar zit het meer in (vaak nog meer, want rondom fabrieken is het water meer vervuild maar ook warmer. Dat trekt meer vissen aan), en dat neem je dus beter op.
    Passion is: pushing yourself when no one else is around

    Comment


    • #32
      Originally posted by Patriciaaa View Post
      Maizena was gewoon troep, maar er kwam wel meer onzin (zoals dat bak en braad spul) bij de altijd even hypocriete Noppert vandaan.
      Hij had toch een keer ongevraagd zijn bovenlijf ontbloot zodat je die kon bewonderen?

      Originally posted by scoobydoo View Post
      Dat de concentratie van zware metalen per kg organisme (of dat nu planten, herbivoren, of carnivoren zijn) toeneemt bij elke stap die je hoger gaat zitten in de voedselketen. En als tonijn als 'relatief veilig' bestempeld kan worden terwijl het minimaal 2 stappen hoger in de keten zit (als ik me niet vergis zijn het carnivoren), dan zal het voor zeewier ruimschoots in orde zijn.



      Niet zo generaliserend bezig zijn he. Alleen inferno heeft er zo zijn bedenkingen (let vooral op de nuance) bij, verder hoor ik er niemand over.

      En die bedenkingen kan ik me wel zo voorstellen. Ik zie het al zo voor me dat zeewier na onder andere maizena ineens een nieuwe hype wordt op dit forum. En als er figuren zijn die zich dagelijks vol gaan proppen met dat spul, is het ook best logisch dat iemand zich gaat afvragen hoe het zit met bijvoorbeeld de hoeveelheid lood in zeewier.
      Dit zijn de testresultaten:

      Superfoods-Sea Vegetables Lab Test Results - Forensic Food Lab
      I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
      - Dave Tate

      Comment


      • #33
        Originally posted by inferno_0666 View Post
        Hij had toch een keer ongevraagd zijn bovenlijf ontbloot zodat je die kon bewonderen?
        Hahahahahaha ja klopt





        Heb mezelf wekenlang in slaap moeten huilen. Ik heb er nog trauma's van: zo kan ik geen gelatine pudding meer eten, omdat het me herinnert
        Passion is: pushing yourself when no one else is around

        Comment

        Sidebar top desktop

        Collapse

        Actieve discussies

        Collapse

        Working...
        X