Hi, aan de hand van wat info op mijn quaker havermout pak heb ik twee stellingen geformuleerd, ik zou graag jullie mening willen weten over deze stellingen.
De informatie was:
bereidingswijze 1: " In de magnetron: 3-3,5min op 650watt
bereidingswijze 2: " De havermout in de melk koken, circa 1 min aan de kook houden, daarna laten afkoelen.
Stelling 1: Bij bereidingswijze 1 ligt de biologische beschikbaarheid lager, doordat de havermout niet gekookt is.
Stelling 2: Bij bereidingswijze 2 is de GI hoger doordat de havermout gekookt is en daardoor al wat peptide bindingen afgebroken zijn.
Graag jullie mening over deze 2 stellingen
De informatie was:
bereidingswijze 1: " In de magnetron: 3-3,5min op 650watt
bereidingswijze 2: " De havermout in de melk koken, circa 1 min aan de kook houden, daarna laten afkoelen.
Stelling 1: Bij bereidingswijze 1 ligt de biologische beschikbaarheid lager, doordat de havermout niet gekookt is.
Stelling 2: Bij bereidingswijze 2 is de GI hoger doordat de havermout gekookt is en daardoor al wat peptide bindingen afgebroken zijn.
Graag jullie mening over deze 2 stellingen
Comment