Kipfilet + medicatie = resistentie?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Pren View Post
    Op die manier. Interessante studie

    Vroeg me ook al langer af hoe dat zat met die antibiotica.
    Jaa zeker interessant! Alleen zijn er gewoon heel veel onwaarheden de wereld in geholpen door instanties als wakker dier en de dierenbescherming. Niet alleen op agrarisch gebied. Het schijnt dat de dierenbescherming mensen betaald heeft om voor de camera een zeehondje dood te knuppelen, om dit vervolgens te gebruiken als 'schokkende beelden'.

    Het zelfde met plofkippen, goed filmen, zielig muziekje, en vind je het gek dat er tussen 20.000 kippen twee dooie kippen liggen?
    Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
    People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
    BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

    Comment


    • #17
      Thx voor de uitleg rick. Enige wat ik zielig vind aan de dierenindustrie is het halal slachten. Voor de rest heb ik nergens problemen mee
      BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

      Comment


      • #18
        Wat vaak vergeten wordt is dat de kip ook een deel van zijn afvalstoffen opslaat in het eigeel van het ei, zoals penniciline. Aangezien er prefentief penniciline gebruikt wordt bij kippen (in tegenstelling tot rundvee en varkens) krijgen kippetjes dus standaard een bepaalde hoeveelheid penniciline binnen wat zich dus ophoopt in het eigeel. Dit lijkt mij niet heel gezond voor de mens als je dit in grote hoeveelheid binnen krijgt.[Quote Rickbeen]

        Dit is jouw reactie uit de discussie over eieren Rickbeen.
        Dus volgens jou zou je door eieren eerder resistent kunnen worden tegen antibiotica dan door kip zelf?

        DIVIDE ET IMPERA

        Comment


        • #19
          Originally posted by Rickbeen View Post
          zoals teveel varkens in een hok (vleesvarken moet minimaal beschikken over 1m2
          Uh, een varken wordt toch gemiddeld iets van 1.40 lang ofzo? Met uitschieters tot iets van 1.80? En die 1m2 geldt toch pas als ze boven de 110kg komen?
          Moet dat oppervlakte van veel lijken ofzo?

          Originally posted by Rickbeen View Post
          En trouwens, de legbatterij is al vanaf 1 januari 2012 afgeschaft. En ja dan heeft ook niemand meer een legbatterij
          Vergeet er niet even bij te zeggen dat het alleen voor Nederland geldt Voor veel producenten die ei in hun product verwerken, is het gewoon aantrekkelijk om legbatterij-eieren te halen.

          Originally posted by Rickbeen View Post
          Echt zijn dit zulke kleine hoeveelheden dat dit een effect heeft op de mens dat nihil is.
          Juist bij kleine hoeveelheden is het makkelijker dat een bacterieen er resistent tegen raken. Immers, bij een grote hoeveelheid zouden ze dood gaan, en bij een kleinere hoeveelheid kunnen ze antistoffen opbouwen.

          Dus laat het effect dan maar zien, als je zegt dat het nihil is

          Originally posted by Rickbeen View Post
          Jaa zeker interessant! Alleen zijn er gewoon heel veel onwaarheden de wereld in geholpen door instanties als wakker dier en de dierenbescherming. Niet alleen op agrarisch gebied. Het schijnt dat de dierenbescherming mensen betaald heeft om voor de camera een zeehondje dood te knuppelen, om dit vervolgens te gebruiken als 'schokkende beelden'.

          Het zelfde met plofkippen, goed filmen, zielig muziekje, en vind je het gek dat er tussen 20.000 kippen twee dooie kippen liggen?
          Nou, laat dat filmpje (+ dat t duidelijk is dat het betaald is) maar zien dan
          Passion is: pushing yourself when no one else is around

          Comment


          • #20
            Originally posted by Patriciaaa View Post
            Uh, een varken wordt toch gemiddeld iets van 1.40 lang ofzo? Met uitschieters tot iets van 1.80? En die 1m2 geldt toch pas als ze boven de 110kg komen?
            Moet dat oppervlakte van veel lijken ofzo?
            Aah daar is onze koe knuffelaar wel, ik dacht al wat duurt het lang voordat je reageert

            Ik zou het kort proberen uit te leggen want zoals jij het zegt is het namelijk kort door de bocht.

            De lengte en gewicht heeft natuurlijk te maken met het bepaalde ras. Om het beste ras te creëren voor de vlees industie wordt er een kruising gefokt door middel van:
            Moeder: Kruising: Nederlands Landvarken x Yorkshire --> Goede afbigeigenschappen, mindere vleesproductie.
            Vader (beer): Pietrain beer --> Zeer stressvol varkensras, veel gefokt in Frankrijk ivm de rustige eigenschap van Franse boeren. Een schreeuw door de stal en een Pietrain varken kan hierdoor zo'n stress krijgen dat ze dagen lang niet in gewicht stijgen, dus de vleesaanmaak stopt.

            Het big hiervan wordt weer gekruist met een Pietrain varken, om het big de goeie vleesaanmaakeigenschap mee te geven.

            Deze varkens worden gemiddeld tussen de 100-120 kg. Varkens die lichter zijn dan 110 kg moeten een 0,8 m2 oppervlakte ter beschikking hebben met 40% dichte vloer. Varkens zwaarder dan 110 kg moeten minimaal 1m2 ter beschikking hebben. Een gemiddeld varken is 130 cm lang, maar ze zijn laag bij de grond dus houden ze nog wat over. Die uitschieters komen bijna niet voor omdat de ondernemer een gemiddelde lengte en gewicht wil hebben omdat anders de prijs naar beneden gaat als alles bij de slacht afgeleverd wordt, anders moet de fabriek hun apparatuur bij het slachten steeds opnieuw afstellen. Bij een varken van 130 kg blijft er anders vlees aan het karkas zitten, en bij varkens van 90 kg worden delen van botten meegenomen in het proces.

            Moet de oppervlakte veel lijken? Nee, maar het is genoeg. Anders was dit niet door gekomen door de Nederlandse Wetgeving. Nederland heeft niet voor niets een van de beste agrarische sectoren van de wereld.

            Vergeet er niet even bij te zeggen dat het alleen voor Nederland geldt Voor veel producenten die ei in hun product verwerken, is het gewoon aantrekkelijk om legbatterij-eieren te halen.
            Waar halen ze die eieren vandaan dan? Er is een EU-verbod op het gebruik van legbatterijen sinds 1 januari 2012.
            En kippenvlees uit het buitenland is kwalitatief inderdaad minder dan Nederlandse kip. Waarom hebben wij dan buitenlandse kip? Omdat Nederland te gierig is om wat meer geld uit te geven aan kip. Al het gezeur wat Wakker Dier aangewakkerd heeft heeft er mede toe geleid dat wij kwalitatief mindere kip hebben in Nederland. Er komt nu meer kip vanuit de Oost-blok landen binnen, omdat dit goedkoper is. Hier is minder controle op geweest dan in Nederland zou gebeuren.

            Nederland heeft geen plofkippen. Plofkippen is iets bedacht wat komt uit de stad. Ga maar eens naar polen, daar heb je plofkippen ja. En door de hogere import van kippenvlees uit deze landen (mede door Wakker Dier) verhogen wij dit alleen maar. In plaats van hier te gaan zeuren over de kwaliteit kip en de leefomstandigheden moet die lui daar eens heengaan.

            Juist bij kleine hoeveelheden is het makkelijker dat een bacterieen er resistent tegen raken. Immers, bij een grote hoeveelheid zouden ze dood gaan, en bij een kleinere hoeveelheid kunnen ze antistoffen opbouwen.

            Dus laat het effect dan maar zien, als je zegt dat het nihil is
            Een kip is gemiddeld 6 kg als deze geslacht wordt. Daar blijft meestal +- 3,5 kg geslacht gewicht over, inclusief karkas. Stel dat we daarvan 2-2,5 kg vlees aan zouden overhouden. Nederland valt onder de middenmoot qua antibiotica. Een deel van deze antibiotica breekt de kip al af. Een gemiddeld persoon weeg 75-80 kg?? Volgens mij hoef ik aan deze cijfers niet meer toe te voegen hoe nihil dat is. Inderdaad kun je resistent worden voor antibiotica uit kippenvlees, alleen gezien de hoeveelheden die gegeten moeten worden is dit in de praktijk niet aan de orde.
            Maakt niet uit wat, overal teveel van eten is slecht voor je of zelfs dodelijk.

            Nou, laat dat filmpje (+ dat t duidelijk is dat het betaald is) maar zien dan
            Het schijnt dat de dierenbescherming mensen betaald heeft om voor de camera een zeehondje dood te knuppelen, om dit vervolgens te gebruiken als 'schokkende beelden'.
            Ik zei dat het zo schijnt te zijn. Een filmpje laten zien waarin duidelijk te zien is dat het betaald is. Jaa dat gaan ze zeker filmen, hier heb je 100 doekoes en dan moet jij ff dat zeehondje doodknuppelen. Dat weet je zelf ook wel patricia, je vraagt om iets wat niet mogelijk is.
            Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
            People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
            BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

            Comment


            • #21
              Originally posted by rainman View Post
              Wat vaak vergeten wordt is dat de kip ook een deel van zijn afvalstoffen opslaat in het eigeel van het ei, zoals penniciline. Aangezien er prefentief penniciline gebruikt wordt bij kippen (in tegenstelling tot rundvee en varkens) krijgen kippetjes dus standaard een bepaalde hoeveelheid penniciline binnen wat zich dus ophoopt in het eigeel. Dit lijkt mij niet heel gezond voor de mens als je dit in grote hoeveelheid binnen krijgt.[Quote Rickbeen]

              Dit is jouw reactie uit de discussie over eieren Rickbeen.
              Dus volgens jou zou je door eieren eerder resistent kunnen worden tegen antibiotica dan door kip zelf?

              Klopt regenman.
              Ja ik geloof dat je eerder resistent wordt voor antibiotica door het teveel consumeren van eieren dan door het eten van kippenvlees.
              Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
              People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
              BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

              Comment


              • #22
                Als iedereen wat meer geld over had gehad voor het vlees was het allemaal wat beter geweest voor de dieren... Maarja alles draaid om geld he >:
                Een dag niet getraind...

                Comment


                • #23
                  Originally posted by frankey View Post
                  Als iedereen wat meer geld over had gehad voor het vlees was het allemaal wat beter geweest voor de dieren... Maarja alles draaid om geld he >:
                  Heel egoïstisch, ik weet het, maar ik heb liever goedkoop eten en dat ik dan wat vaker iets leuks kan doen/kopen dan dat de dieren het beter hebben. Het recht van de sterkste en zoals Rick al aangeeft, hebben Nederlandse dieren het niet eens echt slecht.
                  Ik doe een gok

                  Comment


                  • #24
                    Hoe kan het nou dan dat de boer zelf , mdjonge in dit geval , zegt dat er nog steeds zeker wel anti-biotica wordt gebruikt door de boeren en Rickbeen zegt van niet.
                    Hij had het over silo's die gevuld worden.
                    Anti-biotica is ook handel natuurlijk , dat hoeft niet altijd via de officiële wegen te gaan.
                    En ik denk dat de officiële kanalen ook niet de industrie kapot willen maken en export is in Nederland nou eenmaal ook belangrijk.
                    Niet alles hoeft in een boekje te staan natuurlijk.

                    Er is genoeg informatie te vinden over onder andere de EHEC-bacterie , volgens nieuws berichten in sommige landen een groter dreigend probleem dan hier , maar zijn wij dan gewoon niet naïef om te denken dat die ellende hier niet gebeurd ?

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by Lethal View Post
                      Hoe kan het nou dan dat de boer zelf , mdjonge in dit geval , zegt dat er nog steeds zeker wel anti-biotica wordt gebruikt door de boeren en Rickbeen zegt van niet.
                      Hij had het over silo's die gevuld worden.
                      Anti-biotica is ook handel natuurlijk , dat hoeft niet altijd via de officiële wegen te gaan.
                      En ik denk dat de officiële kanalen ook niet de industrie kapot willen maken en export is in Nederland nou eenmaal ook belangrijk.
                      Niet alles hoeft in een boekje te staan natuurlijk.

                      Er is genoeg informatie te vinden over onder andere de EHEC-bacterie , volgens nieuws berichten in sommige landen een groter dreigend probleem dan hier , maar zijn wij dan gewoon niet naïef om te denken dat die ellende hier niet gebeurd ?
                      Ik zeg nergens dat er geen antibiotica gebruikt wordt hoor lethal. En buiten de officiële wegen is niet mogelijk want hier wordt gewoon op gecontroleerd.
                      En wat heeft EHEC hiermee te maken? De EHEC in 2011 zat in tauge.
                      Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
                      People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
                      BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

                      Comment


                      • #26
                        EHEC bacterie is 1 van de anti-biotica resistente bacteriën , ik noemde er maar 1 op.
                        Escherichia coli O104:H4 - Wikipedia

                        Comment


                        • #27
                          Mdejonge had het over rommel , een hele silo vol , ik ging er eigenlijk vanuit dat hij hiermee meer bedoeld dan eigenlijk is toegestaan.
                          Terwijl het volgens jouw niet mogelijk is.

                          Misschien kan Mdejonge nog vertellen wat hij hiermee precies bedoelde.

                          Comment


                          • #28
                            @rickbeen #baas**

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by Rickbeen View Post
                              Er wordt inderdaad preventief antibiotica toegediend aan kippen via het drinkwater. Echt zijn dit zulke kleine hoeveelheden dat dit een effect heeft op de mens dat nihil is. Tevens krijgt een kip minder antibiotica dan een mens natuurlijk (minder gewicht) en wordt een deel door de kip zelf afgebroken. Dit is ook penicelline (ontstekingsremmer, zelfde als medicijnen voor mensen). Je moet dus meerdere kilo's kip eten om ook maar enige vorm van penicelline binnen te krijgen waardoor je mogelijk resistent zou worden. Dit is dus niet relevant.
                              Dit is wel degelijk relevant want het is niet de antibiotica die wij binnen krijgen die het probleem veroorzaakt. Het is de resistente bacterie.


                              Antibioticaresistentie door eten kip

                              21 februari 2011
                              Twan van Venrooij
                              Onderzoek suggereert opnieuw dat het eten van kip antibioticaresistentie bij mensen veroorzaakt. Dat stellen onderzoekers van het RIVM in het tijdschrift Clinical Microbiology and Infection.


                              beeld: Thinkstock

                              De belangrijkste aanwijzing dat het eten van kip leidt tot antibioticaresistentie bij de mens is dat bij één op de vijf patiënten de ESBL-bacteriën genetisch identiek zijn aan de antibioticaresistente bacteriën die bij kippen zijn gevonden. Dit wijst erop dat deze patiënten die bacterie van kip hebben gekregen. Bij patiënten met een ernstige urineweg- of bloedbaaninfectie door ESBL-bacteriën helpt een belangrijk deel van de antibiotica niet.

                              Volgens de wetenschappers is het onderzoeksresultaat een sterke aanwijzing dat kippenvlees de bron is van infecties bij mensen. Deze conclusie wordt ondersteund door een aantal epidemiologische observaties, stelde Maurine Leverstein-van Hall, de arts-microbioloog die het onderzoek leidde, in NRC Handelsblad van afgelopen zaterdag. ‘Zo neemt het aantal antibioticaresistente bacteriën bij kippen en bij mensen al jaren evenredig toe en komen ze bij alle leeftijdscategorieën en in heel Nederland voor. Dat maakt het zeer waarschijnlijk dat voedsel een belangrijke bron is van deze antibioticaresistente bacteriën.’

                              Roel Coutinho, directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), vindt dat het antibioticagebruik in de pluimveesector krachtig moet worden teruggebracht.

                              Twan van Venrooij

                              bron: http://medischcontact.artsennet.nl/a...r-eten-kip.htm
                              De antibiotica veroorzaakt dus indirect resistentie bij mensen. Al zit er een te verwaarlozen hoeveelheid antibiotica in kip, het kwaad is al geschied want door het toedienen van die kleine hoeveelheden zijn de resistente bacteriën gecreerd. En het gaat uiteindelijk om die resistente bacteriën.
                              Last edited by inferno_0666; 15-05-2014, 15:30.
                              I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                              - Dave Tate

                              Comment


                              • #30
                                Als microbioloog moet ik hier even op reageren.
                                Je wordt zelf niet resistent tegen de antibiotica, maar bacteriën worden resistent tegen antibiotica. Dat je (kleine hoeveelheden) antibiotica zelf binnenkrijgt door het eten van kip waar antibiotica inzit, kan er voor zorgen dat bacterien in je lijf resistent worden tegen bijvoorbeeld penicilline, waardoor een infectie met deze bacterie niet meer te behandelen is met dit antiobicum. Ook komt de antibiotica in de grond terecht (uitwerspelen/urine), waar ook bacterien inzitten en zo resistent wordt


                                De beste voorbeelden hiervan zijn naar mijn mening MRSA (methicilline resistente Staphylococcus aureus, en multi drug resistente Pseudomonas aeruginos, die beide veel problemen geven in ziekenhuzen en in mensen met een verzwakt immuunsysteem.

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X