Kurkdroge kip

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    ik zou het ook niet een week bewaren in de koelkast en dan eten YUK

    Kippedij hebben ze was wel in de supermarkt
    Of kippenshoarma (ook van dijfilet gemaakt) dit is wel vetter dan kipfilet

    Beste optie is toch een dag van de voren of dag zelf klaarmaken.
    ik doe mijn vlees tegenwoodig in folie in de airfryer, nog malser en sappiger dan van de grill.

    Comment


    • #32
      Tip om je kipfilet malser te houden

      Kipfilet in zn geheel laten. Niet kruiden.

      In zonnebloemolie of boter bakken. (geen olijfolie).
      Gebruik weinig hiervan, veelgemaakte fout.

      Begin op hoog vuur(hete pan) en draai je kipfilet met ca 2 min om. (Goed bruin aan beide kanten zsm). Vervolgens deksel erop en zacht gaar bakken. Na een aantal minuten (ca 15) kan je kruiden of met een beetje honing en paprikapoeder oid. En ff insnijden om gaarheid te controleren.

      Zo is mijn kip een stuk beter weg te kauwen

      Comment


      • #33
        Originally posted by pescatore View Post
        Is niks voor mij mannen. Ik ontbeer het talent, de kennis, the sheer grit en het doorzettingsvermogen om zoiets te doorstaan. De glory waar velen van dromen zal nooit de mijne zijn. Nooit zal ik als een diamond getoogd in een string schitteren in bruiningscreme voor een zaal vol met peers
        En als jij dan laatste wordt-zoals verwacht-heel social media platbombarderen met teksten als'het intereseert mij totaal niet hoe hoog of laag ik eindig, ik doe het alleenvoor mezelf'teksten.
        Lekker geloofwaardig altijd.
        Waarom laat je je dan op een podium beoordelen door anderen terwijl je het voor jezelf doet?
        En dan nog flink kuren' omdat kuren zonder wedstrijden te doen nergens op slaat'.
        Wees dan eerlijk en zeg dat je er verschrikkelijk van baalt dat je geen podiumplaats hebt gehaald.
        (Al had ikzelf met een topfysiek en 40 jaar jonger er mischien ook wel over gedacht hoor.)

        Afdansen met stijldansen voor brons heb ik ook als enige uit de groep niet gedaan.
        Ik deed het nl voor mezelf.

        Ps: hier bedoel ik jou niet mee Q, maar in het algemeen.
        DIVIDE ET IMPERA

        Comment


        • #34
          Originally posted by rain View Post
          En als jij dan laatste wordt-zoals verwacht-heel social media platbombarderen met teksten als'het intereseert mij totaal niet hoe hoog of laag ik eindig, ik doe het alleenvoor mezelf'teksten.
          Lekker geloofwaardig altijd.
          Waarom laat je je dan op een podium beoordelen door anderen terwijl je het voor jezelf doet?
          En dan nog flink kuren' omdat kuren zonder wedstrijden te doen nergens op slaat'.
          Wees dan eerlijk en zeg dat je er verschrikkelijk van baalt dat je geen podiumplaats hebt gehaald.
          (Al had ikzelf met een topfysiek en 40 jaar jonger er mischien ook wel over gedacht hoor.)

          Afdansen met stijldansen voor brons heb ik ook als enige uit de groep niet gedaan.
          Ik deed het nl voor mezelf.

          Ps: hier bedoel ik jou niet mee Q, maar in het algemeen.
          Hater
          Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

          Comment


          • #35
            Originally posted by pescatore View Post
            Hater
            Daar heb je wel een punt ja.
            Ik merk dat ik op de een of andere manier een beetje moe word van het bodybuildingwereldje.
            Er was eerst een soort van fictieve middellijn waar ik alles vandaan bekeek en zag ik mezelf als een soort onpartijdige scheidsrechter.
            Maar hoe verder de 'dedicated bodybuilding family'naar voren gaat, hoe verder ik richting mijn eigen doel terug ga.

            Dan kan je zeggen'bekijk het dan niet en lees het allemaal niet', maar je komt het overal tegen!
            YouTube, Phasebook, Instagram, Telegraaf.
            Nu zelfs mijn idool Ferry Doedel om is, ben ik helemaal van slag.

            Maar hoogstwaarschijnlijk denken de fanatiekelingen precies hetzelfde over mij.
            Dus is er weer evenwicht.
            DIVIDE ET IMPERA

            Comment


            • #36
              Originally posted by pescatore View Post
              Is niks voor mij mannen. Ik ontbeer het talent, de kennis, the sheer grit en het doorzettingsvermogen om zoiets te doorstaan. De glory waar velen van dromen zal nooit de mijne zijn. Nooit zal ik als een diamond getoogd in een string schitteren in bruiningscreme voor een zaal vol met peers
              Kom nou, doe niet zo stom. Ik zal rain overtuigen om ook mee te doen. Dan staan jullie naast elkaar op het podium. OT: kurkdroog, net als die kipfilet!
              I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
              - Dave Tate

              Comment


              • #37
                Ik liet me een beetje gaan.
                Lullen als een kip zonder kop.

                Maarre.. Zo'n airfryer werkt goed dus?
                Ik twijfel om er 1 te kopen.
                DIVIDE ET IMPERA

                Comment


                • #38
                  Originally posted by Gus View Post
                  Jij kookt gelijk voor een hele maand? Jezus dan moet je wel een grote vriezer hebben. Lijkt mij kut om iedere dag tupperware magnetronvreten te eten
                  Tja elke dag alles vers maken heb ik geen tijd voor. Groentes maak ik elke 2- 3 dagen vers. Heb een carbcycle alles in zakjes neemt ook minder ruimte in.

                  Comment


                  • #39
                    Half pakje croma, kilo kippen pootjes en vleugels d'r in met flink marinade d'r op. Das goed vreten !!!!
                    ik roep ook maar wat !!!

                    Comment


                    • #40
                      Originally posted by rain View Post
                      Ik liet me een beetje gaan.
                      Lullen als een kip zonder kop.

                      Maarre.. Zo'n airfryer werkt goed dus?

                      Ik twijfel om er 1 te kopen.
                      heb er nu 1 de "actifry" maar gebruik hem voor mijn spruitjes op dit moment ( zit zo'n draaiend gedeelte in wat alles mengt) is wel makkelijk betreft koken dus wil er nog wat meer mee experimenteren want het is wel gemakkelijk.

                      Comment


                      • #41
                        Originally posted by rain View Post
                        Ik liet me een beetje gaan.
                        Lullen als een kip zonder kop.

                        Maarre.. Zo'n airfryer werkt goed dus?
                        Ik twijfel om er 1 te kopen.
                        Ja werkt perfect, de frietjes en aardappel komen er perfect uit. Ik gebruik het ook om aubergine paprika en courgette te 'bakken'
                        Preppen kost gewoon veel minder tijd. Mijn pannen slijten snel en ik koop elk half jaar een nieuwe grill dus zit er zelfs aan te denken om een tweede te kopen.
                        Snacks zijn er ook lekker uit, geen opgeblazen gevoel zoals normaal door vet.
                        Oh en dan heb ik het niet eens gehad over kippepootjes en vleugels..

                        Comment


                        • #42
                          Ik brine (of pekel) mijn kip vaak voordat ik het klaarmaak, dit helpt de kip een stuk malser/sappiger te houden. Wel krijg je hiermee wat meer zout binnen.

                          Ik maak voor de hele week klaar ivm lange werkdagen en gezinssituatie, voor 2 dagen in de koelkast, rest in de vriezer.

                          Zie link:
                          Brining Chicken ? A Complete Guide

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          Working...
                          X