hier een recept om je vrienden , kennissen , of (aanstaande)geliefde mee te verrassen, de feestdagen komen er weer aan dus dan mag het wel een keer ,,toch?
115 gr ongezouten roomboter op kamertemp
85 gr bruine basterdsuiker
1x groot ei
60 gr zelfrijzend bakmeel
115 gr havermout
175 gr pure chocolade(goede kwaliteit) in brokken gehakt, niet te grof!!
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel vanille essence
snuf zout
eerst de boter luchtig slaan met de suiker met een houten lepel , vervolgens het ei met beetjes tegelijk erdoorheen en tot een gladde massa roeren. dan via een zeef het zout , zelfrijzendbakmeel , en de bakpoeder tegelijk erbij en goed door spatelen totdat alles goed opgenomen is en je een dikke massa hebt , dan meng je de havermout hierbij en daarna meng je de chocoladebrokken erbij.
balletjes van 15 gr rollen met de hand en op plaat met bakpapier leggen , zorg dat je ze niet te dicht bij elkaar legt want ze vloeien een beetje uit.
afbakken op 180 gr voor 12 minuten, daarna plaat uit de oven en 10 min laten staan en vervolgens laat je ze op een rooster of rekje afkoelen. goed luchtdicht verpakken en binnen 4 dagen eten.
succes
115 gr ongezouten roomboter op kamertemp
85 gr bruine basterdsuiker
1x groot ei
60 gr zelfrijzend bakmeel
115 gr havermout
175 gr pure chocolade(goede kwaliteit) in brokken gehakt, niet te grof!!
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel vanille essence
snuf zout
eerst de boter luchtig slaan met de suiker met een houten lepel , vervolgens het ei met beetjes tegelijk erdoorheen en tot een gladde massa roeren. dan via een zeef het zout , zelfrijzendbakmeel , en de bakpoeder tegelijk erbij en goed door spatelen totdat alles goed opgenomen is en je een dikke massa hebt , dan meng je de havermout hierbij en daarna meng je de chocoladebrokken erbij.
balletjes van 15 gr rollen met de hand en op plaat met bakpapier leggen , zorg dat je ze niet te dicht bij elkaar legt want ze vloeien een beetje uit.
afbakken op 180 gr voor 12 minuten, daarna plaat uit de oven en 10 min laten staan en vervolgens laat je ze op een rooster of rekje afkoelen. goed luchtdicht verpakken en binnen 4 dagen eten.
succes
Comment