kipsalade

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kipsalade

    heb net een gruwelijk lekkere kipsalade gemaakt.

    kipfilet 2x , marineren in beetje olijfolie met zout ,knoflook en klein beetje spaanse peper. daarna bakken , gaarmaken in oven. af laten koelen en in reepjes snijden. vervolgens met deze dressing (hieronder beschreven) aanmaken en serveren met wat cherry tomaatjes , rucula , croutons en wat parmezaanse kaas,


    0,75 liter arachide olie
    0,25 liter yoghurt
    2 eidooiers
    sap van halve citroen
    2 tenen knoflook
    25 gram ansjovisfilets uit blik


    eerst zet je de knoflook , ansjovis en olie op , op laag vuur en dit laat je even lekker langzaam pruttellen , pas op de knoflook mag niet verbranden.

    vervolgens vermeng je de yoghurt , citroensap en de eidooiers met elkaar met de staafmixer. als het olie mengsel niet meer heet is , dus lauwwarm of kamertemperatuur dan staafmix je deze ook.

    nu staafmix je langzaam de olie door het yoghurtmengsel en heb je een heerlijke dressing.


    succes!!

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X