heb net een gruwelijk lekkere kipsalade gemaakt.
kipfilet 2x , marineren in beetje olijfolie met zout ,knoflook en klein beetje spaanse peper. daarna bakken , gaarmaken in oven. af laten koelen en in reepjes snijden. vervolgens met deze dressing (hieronder beschreven) aanmaken en serveren met wat cherry tomaatjes , rucula , croutons en wat parmezaanse kaas,
0,75 liter arachide olie
0,25 liter yoghurt
2 eidooiers
sap van halve citroen
2 tenen knoflook
25 gram ansjovisfilets uit blik
eerst zet je de knoflook , ansjovis en olie op , op laag vuur en dit laat je even lekker langzaam pruttellen , pas op de knoflook mag niet verbranden.
vervolgens vermeng je de yoghurt , citroensap en de eidooiers met elkaar met de staafmixer. als het olie mengsel niet meer heet is , dus lauwwarm of kamertemperatuur dan staafmix je deze ook.
nu staafmix je langzaam de olie door het yoghurtmengsel en heb je een heerlijke dressing.
succes!!
kipfilet 2x , marineren in beetje olijfolie met zout ,knoflook en klein beetje spaanse peper. daarna bakken , gaarmaken in oven. af laten koelen en in reepjes snijden. vervolgens met deze dressing (hieronder beschreven) aanmaken en serveren met wat cherry tomaatjes , rucula , croutons en wat parmezaanse kaas,
0,75 liter arachide olie
0,25 liter yoghurt
2 eidooiers
sap van halve citroen
2 tenen knoflook
25 gram ansjovisfilets uit blik
eerst zet je de knoflook , ansjovis en olie op , op laag vuur en dit laat je even lekker langzaam pruttellen , pas op de knoflook mag niet verbranden.
vervolgens vermeng je de yoghurt , citroensap en de eidooiers met elkaar met de staafmixer. als het olie mengsel niet meer heet is , dus lauwwarm of kamertemperatuur dan staafmix je deze ook.
nu staafmix je langzaam de olie door het yoghurtmengsel en heb je een heerlijke dressing.
succes!!