Bakkeljauw

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Bakkeljauw

    Bakkeljauw wordt veelal in Suriname gegeten en is lekker bij diverse rijst en groente gerechten, maar ook lekker op een broodje.

    Ingrediƫnten:

    450gr Bakkeljauw ( toko of super ) neem de filet van het merk Lufo, is graatvrij.
    1 grote ui grof gesnipperd
    4 teen knoflook
    3 Ć” 4 tomaten
    1 Madam Jeanette peper (toko) = surinaamse peper
    2 eetlepels kokosolie

    Bereiding:

    Snijd de bakkeljauw in kleine stukjes en kook het 10 minuten in water.
    Spoel de bakkeljauw daarna in een vergiet af, doe dit met veel water onder de kraan.
    Snijd de ui in grove snippers en de knoflook fijn.
    Snijd de peper in stukken (pas op, deze zijn lekker maar erg heet)
    Snijd de tomaten in stukken.
    Pak een bakpan en bak de ui, knoflook en peper in de kokosolie.
    Voeg daarna de tomaat toe en bak dit door totdat het vocht van de tomaat zo goed als verdampt is.
    Voeg dan de bakkeljauw toe en bak het geheel totdat de vis een roodbruine gloed krijgt.

    Wees voorzichtig met de peper, maar het gerecht mag wel goed pittig zijn, hoe pittiger des te lekkerder (en goed voor je metabolisme)
    Lekker te combineren bij rijst en groentegerechten.
    .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
    There is no failure except in no longer trying

  • #2
    oei klinkt goed

    Comment


    • #3
      niet een beetje te heet! 1 hele madame janeat....
      je kunt ook een HELE arguna erdoor heen gooien (nog heter)
      Make it happen, shock everyone!

      Comment


      • #4
        Originally posted by gain is pain View Post
        niet een beetje te heet! 1 hele madame janeat....
        je kunt ook een HELE arguna erdoor heen gooien (nog heter)
        Natuurlijk eerst maar beginnen met een kwart, ik persoonlijk gooi er altijd een hele door heen.....spicy!!
        .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
        There is no failure except in no longer trying

        Comment


        • #5
          Originally posted by okidoki71 View Post
          Natuurlijk eerst maar beginnen met een kwart, ik persoonlijk gooi er altijd een hele door heen.....spicy!!

          ik ben het ook al gewend maar die arguna's zijn voor mij nog te heet als ik ze door de soep gooi, staat mijn bek 30minuten in de vik!
          Make it happen, shock everyone!

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X