ik heb net 7 van deze pannenkoeken op, en ze zijn heerlijk.
Ingredienten:
500ml halfvolle melk
200g havermout
3 hele eieren
2 rijpe bananen (niet te hard, maar ook niet bruin).
15g roomboter
----------------
doe de havermout met melk in de blender/mixer. laat dit een 45 seconden mixen, en voeg dan de banaan toe. laat het nog 30 seconden verder mixen.
doe het beslag in een kom, en voeg de drie eieren toe. even goed kloppen zodat alles zich goed mengt, en het beslag is klaar.
goede pan met anti-aanbaklaag gebruiken, en je hoeft maar 15g roomboter te gebruiken voor het bakken van deze +- 7 pannenkoeken. Het beslag is best wel stijf, vergeleken met normaal pannenkoekbeslag. je kan het beslag goed verdelen door de pan schuin te houden, en het zo uit te laten lopen, tot de pannenkoek verdeeld is over de bodem van de pan.
-----------------------------
voedingswaarden:
200g havermout: 714 kcal, e27, k120, 14
500 ml halfvolle melk: 235 kcal, e18, k25, v7
3 eieren: 250 kcal, e21, k3, v17
2 bananen: 200 kcal, e3, k46, v1
15g roomboter: 110 kcal, e0, k0, v12
totaal: 1510 kcal
eiwitten: 65g
koolhydraten: 194
vetten: 50g
------------------------
+ voor minder vetten kun je:
-Magere melk gebruiken (-6g)
-één ei weglaten (-6g)
-fatfree cooking spray gebruiken (-12g)
totaal (-24g)
----------------------------
Heerlijk als ontbijt (met eiwittenshake voor extra eiwitten), avondeten (met bakje kwark voor de eiwitten), of als tussendoortje.
eet smakelijk
Ingredienten:
500ml halfvolle melk
200g havermout
3 hele eieren
2 rijpe bananen (niet te hard, maar ook niet bruin).
15g roomboter
----------------
doe de havermout met melk in de blender/mixer. laat dit een 45 seconden mixen, en voeg dan de banaan toe. laat het nog 30 seconden verder mixen.
doe het beslag in een kom, en voeg de drie eieren toe. even goed kloppen zodat alles zich goed mengt, en het beslag is klaar.
goede pan met anti-aanbaklaag gebruiken, en je hoeft maar 15g roomboter te gebruiken voor het bakken van deze +- 7 pannenkoeken. Het beslag is best wel stijf, vergeleken met normaal pannenkoekbeslag. je kan het beslag goed verdelen door de pan schuin te houden, en het zo uit te laten lopen, tot de pannenkoek verdeeld is over de bodem van de pan.
-----------------------------
voedingswaarden:
200g havermout: 714 kcal, e27, k120, 14
500 ml halfvolle melk: 235 kcal, e18, k25, v7
3 eieren: 250 kcal, e21, k3, v17
2 bananen: 200 kcal, e3, k46, v1
15g roomboter: 110 kcal, e0, k0, v12
totaal: 1510 kcal
eiwitten: 65g
koolhydraten: 194
vetten: 50g
------------------------
+ voor minder vetten kun je:
-Magere melk gebruiken (-6g)
-één ei weglaten (-6g)
-fatfree cooking spray gebruiken (-12g)
totaal (-24g)
----------------------------
Heerlijk als ontbijt (met eiwittenshake voor extra eiwitten), avondeten (met bakje kwark voor de eiwitten), of als tussendoortje.
eet smakelijk
Comment