Indische maaltijd (1 pans) met oa. tofu, kip & cashewnoten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Indische maaltijd (1 pans) met oa. tofu, kip & cashewnoten

    Dit is mijn pre-lunch + lunch (zelf verzonnen)

    Benodigheden
    900 g sperziebonen
    700 g kipfilet
    1 pak tofu (uitlek gewicht 325 g)
    300 g taugé

    bomboe
    2 eetlepels olie
    6 theelepels sambal oelek (naar eigen smaak)
    3 theelepels gehakte knoflook (potje)
    4 theelepels djintan (komijn)
    8 theelepels ketoembar (korianderzaad)
    3 theelepels laos
    3 theelepels kerriepoeder

    Je doet de bomboe in de pan en zet deze op hoog vuur, eerst doe je de gesneden stukjes kipfilet in de pan. Zodra dit klaar is kan de tofu, sperziebonen & taugé erbij. Dit laat je op staan tot dat de sperziebonen gaar zijn. Cashewnoten erdoorheen, paar minuten op laten en serveren (in de bulk met rijst).

    Totaal
    kcal 2980
    eiwit 335,20
    kh 73,95
    vet 64,47

  • #2
    nice, ziet er lekker uit. In een bulk (of pre of post workout) lekker met een flinke portie rijst. Maar vast ook lekker zonder rijst.

    ben je toevallig indonesisch?
    Ik zoek nog een echt goed recept voor rendang pedang.

    dus als je zin en tijd hebt
    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

    Comment


    • #3
      Ik heb wel een recept voor je Ik ben half indo idd.

      Ik zal hem vanavond even voor je uittikken, ik ga nu eerst wat huishoudelijke klusjes doen. Leuk met al die spierpijn

      Comment


      • #4
        Ik zie dat ik de 120 g cashewnoten ben vergeten! Die moeten er nog bij

        Comment


        • #5
          Ziet er goed uit.
          "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

          sigpic

          "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

          Comment


          • #6
            Ziet er zeer netjes uit !
            Dumbells build a bigger chest
            Barbells build a bigger ego

            Comment


            • #7
              oh oh katlyn kan jij ook zo indische sauzen posten? ik ben er gek op maar ik weet niet hoe het heet enzo... PLEASE
              The iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told you're a god or a total basterd. The Iron will always kick you the real deal. The Iron is the great reference point, the all-knowing perspective giver. Always there like a beacon in the pitch black. It never freaks out on me, never runs.
              Welcome To The Brotherhood Of The Iron!

              Comment


              • #8
                ziet er lekker uit! van taugé heb ik nog nooit gehoord eigenlijk.
                en eindelijk ook is de moeite gedaan om te zoeken wat sperziebonen zijn, blijkbaar zijn dat gewone prinsesseboontjes...
                Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                Comment


                • #9
                  Taugé is die witte bende met een soort miniscuul groen blaadje aan een kant. Goedkoop en lekker om door gewokte zaken te mikken.
                  "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                  sigpic

                  "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                  Comment


                  • #10
                    ziet er goed uit , dit eet je dus in 2 x of ?
                    Mind is everything.

                    Comment


                    • #11
                      Dit is taugé:
                      "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                      Comment


                      • #12
                        @ Dynobet

                        500 g sucadelappen
                        5 rode sjalotjes
                        5 teentjes knoflook
                        4 eetlepels sambal oelek (naar smaak)
                        1 theelepel koenjit (geelwortelpoeder)
                        1,5 theelepel laos
                        1/2 theelepel sereh
                        2 theelepels ketoembar
                        1 theelepel djintan
                        5 gepofte kemerienoten
                        1 liter santen (kokosmelk)
                        3 daoensalambladeren
                        Sap van 1 lemoen
                        zout (op smaak)

                        *Vlees plat slaan (vleeshamer of iets dergelijks)
                        * Vlees snijden
                        * Sjalotjes pellen
                        * Samen voegen met knoflook, sambal, koenjit, laos, sereh & kemerienoten (gestampt) tot een pasta (kan ook in de keukenmachine)
                        * Breng de kokosmelk in een wok aan de kook, als het kookt moet je de bomboe erdoor roeren en 10 zachtjes laten koken
                        * Roer het vlees, salambladeren, limoensap & zout erdoorheen
                        * 2-2,5 uur sudderen tot de kokosmelk volledig is ingedikt (als de saus te ver indikt kan je een beetje water toevoegen, hij moet sowieso 2 uur op staan!).

                        En klaar is kees

                        Wat ik er zelf vaak bij eet zijn sambal goreng boontjes, wel heel erg pittig allemaal (dus ik blus de boel af met rijst & taugé zoetzuur). Atjar mag ook

                        Als je tijd/zin hebt om de voedingswaarde ervan uit te rekenen dan zou je hem eventueel bij recepten kunnen posten.

                        Ow en ik ben half indisch (mijn pa komt uit indonesië)
                        Last edited by Katlyn; 12-07-2010, 20:47.

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Pinada View Post
                          Dit is taugé:
                          ziet er gewoon uit als sojascheuten, maar volgens het alomwetende internet is het toch net iets anders?
                          Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                          Comment


                          • #14
                            ok bedankt jongens !!!
                            ik heb honger xD

                            zal zeker eens in deze dagen gaan klaarmaken klinkt heerlijk en is vast een uitdaging voor een leek in de keuken xD
                            Calisthenics / Street workout

                            Comment


                            • #15
                              @dfuse: Als ik hier: Wat zijn sojascheuten? naar het plaatje kijk is het inderdaad hetzelfde. En hier: Sojascheuten - Warenkennis - XQUIS 2.0 staat dat het hetzelfde is (scheuten van een mungboon).

                              Dus, nu kun je aan de kook .
                              "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X