Ingredienten
Tagliatelle
Gestoomde pepermakreel in kleine reepjes gesneden
1 Prei in kleine ringen
Halve chilipeper
1 wortel in blokjes gesneden
1 halve venkel in blokjes gesneden
1 teen knoflook
Kook de pasta af, en als die bijna klaar is bak je de fijngesneden knoflook en chilipeper (met of zonder zaadjes erbij, ligt eraan of je van pittig houdt) voor ongeveer 20 seconden in een hele hete pan met een scheutje olijfolie, todat de scherpste smaak er af is en de knoflook glazig wordt. doe daarna de prei erbij en iets later de wortel, en draai het vuur lager zodat alles gaar wordt maar niet aanbrandt. doe de laatste minuut de pepermakreel erbij, deze hoeft maar heel kort alleen even warm worden. Als de pasta gaar is even op smaak maken met olijfolie peper en zeezout (veel lekkerder dan normaal zout bij pasta) doe alles bij mekaar in 1 pan, op smaak maken en klaar.
15 minuten werk en het is erg lekker
Tagliatelle
Gestoomde pepermakreel in kleine reepjes gesneden
1 Prei in kleine ringen
Halve chilipeper
1 wortel in blokjes gesneden
1 halve venkel in blokjes gesneden
1 teen knoflook
Kook de pasta af, en als die bijna klaar is bak je de fijngesneden knoflook en chilipeper (met of zonder zaadjes erbij, ligt eraan of je van pittig houdt) voor ongeveer 20 seconden in een hele hete pan met een scheutje olijfolie, todat de scherpste smaak er af is en de knoflook glazig wordt. doe daarna de prei erbij en iets later de wortel, en draai het vuur lager zodat alles gaar wordt maar niet aanbrandt. doe de laatste minuut de pepermakreel erbij, deze hoeft maar heel kort alleen even warm worden. Als de pasta gaar is even op smaak maken met olijfolie peper en zeezout (veel lekkerder dan normaal zout bij pasta) doe alles bij mekaar in 1 pan, op smaak maken en klaar.
15 minuten werk en het is erg lekker
Comment