Deze gevulde paprika's zijn het goedkoopst als je ze op de markt haalt, in de supermarkt zijn ze vrij onbetaalbaar. Je kunt de paprika's ook makkelijk in een grotere portie maken en de dagen er na opwarmen. Dat is weer erg handig als lunch of een snel diner. Ze blijven in de koelkast 2 dagen goed.
Nodig voor 1 maaltijd:
3 kleine of 2 grote paprika's, kies verschillende kleuren voor een leuk effect
150 gram kipfilet in zeer kleine stukjes, mager kipgehakt kan ook
100 gram rijst
1 zeer fijn gesnipperd uitje
kruiden (shoarmakruiden, kipkruiden, het is met veel verschillende soorten lekker)
Was de paprika's en snijd er horizontaal het kapje af, daarmee kun je ze weer afdekken. Kook de rijst gaar. Bak de kip en de uien gaar, voeg de rijst toe en breng op smaak met de kruiden. Vul de paprika's en zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Nodig voor 1 maaltijd:
3 kleine of 2 grote paprika's, kies verschillende kleuren voor een leuk effect
150 gram kipfilet in zeer kleine stukjes, mager kipgehakt kan ook
100 gram rijst
1 zeer fijn gesnipperd uitje
kruiden (shoarmakruiden, kipkruiden, het is met veel verschillende soorten lekker)
Was de paprika's en snijd er horizontaal het kapje af, daarmee kun je ze weer afdekken. Kook de rijst gaar. Bak de kip en de uien gaar, voeg de rijst toe en breng op smaak met de kruiden. Vul de paprika's en zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Comment