Gevulde paprika's

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Gevulde paprika's

    Deze gevulde paprika's zijn het goedkoopst als je ze op de markt haalt, in de supermarkt zijn ze vrij onbetaalbaar. Je kunt de paprika's ook makkelijk in een grotere portie maken en de dagen er na opwarmen. Dat is weer erg handig als lunch of een snel diner. Ze blijven in de koelkast 2 dagen goed.

    Nodig voor 1 maaltijd:

    3 kleine of 2 grote paprika's, kies verschillende kleuren voor een leuk effect
    150 gram kipfilet in zeer kleine stukjes, mager kipgehakt kan ook
    100 gram rijst
    1 zeer fijn gesnipperd uitje
    kruiden (shoarmakruiden, kipkruiden, het is met veel verschillende soorten lekker)

    Was de paprika's en snijd er horizontaal het kapje af, daarmee kun je ze weer afdekken. Kook de rijst gaar. Bak de kip en de uien gaar, voeg de rijst toe en breng op smaak met de kruiden. Vul de paprika's en zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
    Status: pakt het weer rustig aan op.

  • #2
    Originally posted by Ellie View Post
    Deze gevulde paprika's zijn het goedkoopst als je ze op de markt haalt, in de supermarkt zijn ze vrij onbetaalbaar. Je kunt de paprika's ook makkelijk in een grotere portie maken en de dagen er na opwarmen. Dat is weer erg handig als lunch of een snel diner. Ze blijven in de koelkast 2 dagen goed.

    Nodig voor 1 maaltijd:

    3 kleine of 2 grote paprika's, kies verschillende kleuren voor een leuk effect
    150 gram kipfilet in zeer kleine stukjes, mager kipgehakt kan ook
    100 gram rijst
    1 zeer fijn gesnipperd uitje
    kruiden (shoarmakruiden, kipkruiden, het is met veel verschillende soorten lekker)

    Was de paprika's en snijd er horizontaal het kapje af, daarmee kun je ze weer afdekken. Kook de rijst gaar. Bak de kip en de uien gaar, voeg de rijst toe en breng op smaak met de kruiden. Vul de paprika's en zet ze 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
    Hmmm Ellie klinkt lekker,wanneer kan ik komen bij je?

    Comment


    • #3
      In welke context moet ik dat "Komen" zien
      There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed.

      Comment


      • #4
        Jullie gaan weer lekker. *kijkt streng*
        "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

        Comment


        • #5
          Hey Jing zit je weer te hoog in je test???

          Comment


          • #6
            Originally posted by Beaudien View Post
            Jullie gaan weer lekker. *kijkt streng*
            Zie je en zo gaat het nou al de hele tijd,ik krijg overal de schuld van he!

            Comment


            • #7
              Klinkt als 1 van mijn recepten.

              Paprika uithollen
              Vullen met gehakt of een andere lekkere vulling. Je hebt van die oranje pakjes met gerechten en bereidingswijze. zitten vaak ook al de kruiden en alles bij.
              laagje kaas er over
              dan nog paar minuten in de oven
              op bord zetten omringt met wat rijst

              De paprika's moet je vaak wel even paar keer hard op het aanrecht rammen aangezien de onderkant vaak niet recht genoeg is om het te laten staan. Dus valt het vaak om. Even rammen om het rechter te maken is genoeg.

              kwam op het idee na het maken van een paar van die gerechten en was benieuwd of het ook zou werken met paprika's als vulling. Geïnspireerd door kleine tomaatjes gevuld met tonijn en andere vis die voor snacks gebruikt werden.

              Comment


              • #8
                Originally posted by Richard075 View Post
                Zie je en zo gaat het nou al de hele tijd,ik krijg overal de schuld van he!

                haha..geintje man...
                There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed.

                Comment


                • #9
                  Originally posted by Richard075 View Post
                  Zie je en zo gaat het nou al de hele tijd,ik krijg overal de schuld van he!

                  Ja, vooral als je het ook doet.
                  "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Falstyr View Post

                    De paprika's moet je vaak wel even paar keer hard op het aanrecht rammen aangezien de onderkant vaak niet recht genoeg is om het te laten staan. Dus valt het vaak om. Even rammen om het rechter te maken is genoeg.

                    "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                    Comment


                    • #11
                      Dat weet ik wel joh,geen probleem hoor,houdt wel van een grappie zo nu en dan!!!
                      Maare effe ontopic nu,Elly kan je ze ook met rundergehakt maken dan???

                      Comment


                      • #12
                        Let er op om dat gehakt dan goed op smaak te maken...peper/zout/knoflook/ei/ kruiden al naar gelang de wens...paneermeel en kneden die hap
                        There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed.

                        Comment


                        • #13
                          Ik krijg opeens zin om lekkere bourgindische kip in bruin bier,gelengd in kalfsfond te maken voor vanavond!!
                          Maar dat doe ik wel en keertje als ik in de bulk zit,anders mag ik een week lang alleen maar water drinken denk!!Beetje veel callorieen!

                          Comment


                          • #14
                            Kom op...of je bent een bourgondier of niet..
                            There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed.

                            Comment


                            • #15
                              @ Falstyr...zo kun je ze nog customizen..
                              There are no more barriers to cross. All I have in common with the uncontrollable and the insane, the vicious and the evil, all the mayhem I have caused and my utter indifference toward it I have now surpassed.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X