Arrabiata-saus

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Arrabiata-saus

    Een pittige pastasaus, is ook lekker zoutarm.

    Ingrediƫnten:
    8 grote rijpe roma-tomaten
    2 of 3 rode pepers
    4 tenen knoklook
    versgemalen peper
    wat basilicum, gedroogd of vers
    eetlepel olijfolie

    Zet een pan kokend water op, leg de roma-tomaten er kort in totdat het vel begint te scheuren. Haal het vel er af en snijd de tomaten in kleine stukjes. Snijd ook de knoflook en de pepers in stukjes. Voor een extra hete saus laat je de pitjes in de peper zitten.
    Bak de peper en de knoflook in de olijfolie, voeg dan de tomatenstukjes toe en laat de saus doorkoken totdat het een gladde saus is. Voeg naar smaak de peper en de basilicum toe.

    Smakelijk!
    Status: pakt het weer rustig aan op.

  • #2
    lijkt me meer een mix van arrabiata en crudiaola

    arrabiata =
    looksaus=lookteentjes mixen met olijfolie
    gedroogde zaadjes van pepers (kan je gwn in pot kopen)
    peper zout
    napolitaanse saus (is bolognaise saus maar gemixt zonder vlees look of dragon)


    crudiaola =
    tomaat koken daarna vel afpellen
    pletten in pan met boter
    peper zout
    looksaus (zoals hierboven)
    beetje water
    basillicum
    next goal: becoming baloe jwt

    "velen voelen zich geroepen,maar weinigen zijn uitverkoren"

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X