Zelf chocola maken .
Ik eet iedere dag een klein stukje extra pure chocola met 85% cacao. Helaas is die andere 15% vaak nog steeds rommel die ik liever niet eet, dus ik ben maar eens zelf chocola gaan maken met dingen waarvan ik zeker weet dat ik het niet erg vind om te eten.
Men neme:
Een pan + een kleinere pan of kom om au bain marie te kunnen klooien.
Kokosboter
Honing
En dan heeft men voor de chocolade component twee opties:
Cacaopoeder, of
Chocola met 99% cacao
In geval 1:
Mik de kokosboter in de kleine pan/ kom om hem goed vloeibaar te maken. Mik er cacao bij. Mik er honing bij. Er zijn geen vaste hoeveelheden, het is een kwestie van blijven proeven en één van de drie ingrediënten blijven toevoegen tot de smaak naar wens is.
In geval 2:
Mik de chocola in de kleine pan/ kom om hem te smelten. Mik er kokosboter en honing tot de smaak naar wens. Ook hier geldt dat het een kwestie van spelen met de ingrediënten is.
In beide gevallen geldt: blijf goed roeren! Als je dat niet doet verbrandt de chocola en dan kun je het weggooien.
Als de smaak naar wens is schenk je de chocola in een ovenschaal/ springvorm (ik bedek de bodem met aluminiumfolie, dan kun je de chocola er later gemakkelijk uithalen) en zet je hem in de koelkast tot de boel gestold is.
Je kan ook nog noten/ gedroogde vruchten/ smaakmakers (sinaasappelschil, chilipeper, kaneel, et cetera) toevoegen.
Ik eet iedere dag een klein stukje extra pure chocola met 85% cacao. Helaas is die andere 15% vaak nog steeds rommel die ik liever niet eet, dus ik ben maar eens zelf chocola gaan maken met dingen waarvan ik zeker weet dat ik het niet erg vind om te eten.
Men neme:
Een pan + een kleinere pan of kom om au bain marie te kunnen klooien.
Kokosboter
Honing
En dan heeft men voor de chocolade component twee opties:
Cacaopoeder, of
Chocola met 99% cacao
In geval 1:
Mik de kokosboter in de kleine pan/ kom om hem goed vloeibaar te maken. Mik er cacao bij. Mik er honing bij. Er zijn geen vaste hoeveelheden, het is een kwestie van blijven proeven en één van de drie ingrediënten blijven toevoegen tot de smaak naar wens is.
In geval 2:
Mik de chocola in de kleine pan/ kom om hem te smelten. Mik er kokosboter en honing tot de smaak naar wens. Ook hier geldt dat het een kwestie van spelen met de ingrediënten is.
In beide gevallen geldt: blijf goed roeren! Als je dat niet doet verbrandt de chocola en dan kun je het weggooien.
Als de smaak naar wens is schenk je de chocola in een ovenschaal/ springvorm (ik bedek de bodem met aluminiumfolie, dan kun je de chocola er later gemakkelijk uithalen) en zet je hem in de koelkast tot de boel gestold is.
Je kan ook nog noten/ gedroogde vruchten/ smaakmakers (sinaasappelschil, chilipeper, kaneel, et cetera) toevoegen.
Comment