Een recept voor koekjes! Smaakt als cocosmakroon.
2 eieren
snuf zout
100 gram cocosrasp (liefst verse van de toko)
eventueel eetlepel (poeder)suiker of jam, kaneel etc.
Splits de eieren, dat gaat heel makkelijk door het eiwit door je vingers te laten lopen, de dooier blijft achter in je hand en het eiwit belandt in de beslagkom.
Controleer goed of de dooier heel is, eigeel is vet en dan verhindert straks het stijfkloppen. Alleen de eiwitten gebruik je. Zorg dat je beslagkom vetvrij en droog is.
Gebruik een mixer om de eiwitten met het zout stijf te kloppen. Of een garde als je je spieren eens wilt gebruiken. Ze worden ondoorzichtig, op het eind kun je de kom ondersteboven houden zonder dat het er uit valt, dan zijn ze goed. Meng er voorzichtig de cocosrasp doorheen, je mengsel gaat nu wat instorten maar probeer dat te voorkomen.
Maak bergjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven ongeveer 20 minuten op 160 graden. Bergjes maken gaat goed met twee lepels: met de ene lepel schep je, met de andere lepel duw je het op de bakplaat. Wil je indruk maken op iemand anders of jezelf, spuit ze dan in een mooi vormpje .
Smakelijk!
2 eieren
snuf zout
100 gram cocosrasp (liefst verse van de toko)
eventueel eetlepel (poeder)suiker of jam, kaneel etc.
Splits de eieren, dat gaat heel makkelijk door het eiwit door je vingers te laten lopen, de dooier blijft achter in je hand en het eiwit belandt in de beslagkom.
Controleer goed of de dooier heel is, eigeel is vet en dan verhindert straks het stijfkloppen. Alleen de eiwitten gebruik je. Zorg dat je beslagkom vetvrij en droog is.
Gebruik een mixer om de eiwitten met het zout stijf te kloppen. Of een garde als je je spieren eens wilt gebruiken. Ze worden ondoorzichtig, op het eind kun je de kom ondersteboven houden zonder dat het er uit valt, dan zijn ze goed. Meng er voorzichtig de cocosrasp doorheen, je mengsel gaat nu wat instorten maar probeer dat te voorkomen.
Maak bergjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak in de oven ongeveer 20 minuten op 160 graden. Bergjes maken gaat goed met twee lepels: met de ene lepel schep je, met de andere lepel duw je het op de bakplaat. Wil je indruk maken op iemand anders of jezelf, spuit ze dan in een mooi vormpje .
Smakelijk!
Comment