Witvis met spinazie/wok.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Witvis met spinazie/wok.

    Ingredienten:

    200 gram witvis.
    2 tomaten
    1 chilipeper
    15 ml olijfolie extra vierge ( of wokolie)
    0,5 ui
    250 gram verse bladspinazie
    Teentje knoflook
    Diverse kruiden

    Bereiding:

    Kruid de witvis op de manier zoals je dat zelf het lekkerst vind. Ik gebruik viskruiden (natriumarm).
    Verwarm 10 ml olijfolie in een grillpan en bak hier de witvis in. Ondertussen snijd je in een halve ui in stukjes en ook de chilipeper. Deze doe je in een hete wok met 5 ml olie. En voeg een teentje knoflook toe. Dit laat je een paar minuten aanfruiten. Houd ondertussen de vis in de gaten!
    Snijd nu de tomaten in stukjes en voeg deze ook toe. Als je tomaten stukjes na enkele minuten zacht beginnen te worden dan voeg je de 250 gram bladspinazie toe. Dit laat je enkele minuten wokken onder goed roeren/scheppen.

    Serveer op een groot bord met een bijgerecht naar eigen wens.

    Greetz Tim

  • #2
    Je recept klinkt erg lekker!

    Spinazie, tomaat en knoflook gebruik ik ook soms in combinatie met hutenkase en een klein beetje pesto als pastasaus. Jou recept met een pepertje en een ui in combinatie met de witvis erbij ga ik zeker een keer proberen.

    Volgens mij moet je wel oppassen met die extra vierge olijfolie. Ik heb begrepen dat je die niet zo hoog mag verhit als normale olijfolie i.v.m schadelijke stoffen.

    Comment


    • #3
      Ja dat verhaal heb ik vaker gehoord idd. Ik gebruik zelf ook wokolie. Smakelijk en het is absoluut niet moeilijk te maken.

      Comment

      Sidebar top desktop

      Collapse

      Actieve discussies

      Collapse

      Working...
      X