Tonijn uit blik recept

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Tonijn uit blik recept

    Dag mensen,

    Hierbij een recept wat ik met jullie wilde delen.
    Mn vriendin heeft me dit recept geleerd en is erg eenvoudig maar super lekker!

    Bereidingstijd:

    10 minuten (waarvan 8 kooktijd)

    Ingrediënten:
    -1 blik tonijn
    -Eieren (ik gebruik meestal 4)
    -1.5 a 2 eetlepels mayo
    -Kappertjes
    -Kerriepoeder
    -Peper
    -Zout

    Kook de eieren hard (ongeveer 8 minuten koken in een pan). Laat ze even schrikken door ze direct onder een koele kraan te houden, zo kan je de schil gemakkelijker verwijderen.

    Pel de eieren, verwijder het eigeel, en doe het eiwit in een schaaltje. Snij het eiwit van de 4 eieren fijn in kleine stukjes in het schaaltje (gewoon een beetje hakkende beweging maken).

    Lek de tonijn uit blik uit, doe het bij de eieren in het schaaltje. Een theelepel kappertjes erbij voegen en 2 eetlepels mayo. Het kerriepoeder peper en zout op smaak toevoegen.

    Goed roeren en klaar is kees!

    Ideaal voor op brood of om gewoon direct weg te lepelen. Lekker veel eiwitten en relatief weinig vet. Mayo kan uiteraard ook minder maar persoonlijk is het bij 1.5 a 2 eetlepels het lekkerst.

    Eet smakelijk
    "Life is not waiting for the storm to pass, it's about dancing in the fucking rain!"

  • #2
    Originally posted by Rubeltje View Post
    Dag mensen,

    Hierbij een recept wat ik met jullie wilde delen.
    Mn vriendin heeft me dit recept geleerd en is erg eenvoudig maar super lekker!

    Bereidingstijd:

    10 minuten (waarvan 8 kooktijd)

    Ingrediënten:
    -1 blik tonijn
    -Eieren (ik gebruik meestal 4)
    -1.5 a 2 eetlepels mayo
    -Kappertjes
    -Kerriepoeder
    -Peper
    -Zout

    Kook de eieren hard (ongeveer 8 minuten koken in een pan). Laat ze even schrikken door ze direct onder een koele kraan te houden, zo kan je de schil gemakkelijker verwijderen.

    Pel de eieren, verwijder het eigeel, en doe het eiwit in een schaaltje. Snij het eiwit van de 4 eieren fijn in kleine stukjes in het schaaltje (gewoon een beetje hakkende beweging maken).

    Lek de tonijn uit blik uit, doe het bij de eieren in het schaaltje. Een theelepel kappertjes erbij voegen en 2 eetlepels mayo. Het kerriepoeder peper en zout op smaak toevoegen.

    Goed roeren en klaar is kees!

    Ideaal voor op brood of om gewoon direct weg te lepelen. Lekker veel eiwitten en relatief weinig vet. Mayo kan uiteraard ook minder maar persoonlijk is het bij 1.5 a 2 eetlepels het lekkerst.

    Eet smakelijk
    lekker hoor ga ik zeker een keer proberen, is het niet een idee om een aantal ei-eigeel er bij te doen? En wil je je vriendin ff vragen hoe lang en HOE je dit het best bewaard?

    gr.
    If you do what you always did, you will get what you always got !

    Comment


    • #3
      eigeel ook eten!!!
      en met dit soort recepten kan ik ook een bibliotheek aan boeken gaan schrijven

      leer koken met sesamstraat
      “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

      Comment


      • #4
        Tonijn op oliebasis?

        Comment


        • #5
          Is dit tonijn op oliebasis of in eigen nat ?
          I'm bloated, retaining water and I have moodswings ! But if you can't handle me when I'm bulking, you don't deserve me when I'm shredded !

          Comment


          • #6
            Originally posted by maar7en8 View Post
            eigeel ook eten!!!
            en met dit soort recepten kan ik ook een bibliotheek aan boeken gaan schrijven

            leer koken met sesamstraat
            Eigeel kan je ook eten idd maar als je in de cut zit zou je dit er evt uit kunnen laten ivm de vetten.

            En wat betreft de opmerking over het recept zelf: tuurlijk is het een simpel recept en kan je het zelf ook bedenken maar er zijn ook mensen die wat minder culinaire genen hebben op deze wereld... beetje jammer zon reactie.

            Edoch, je kan het afgedekt met wat vershoudfolie max een dag in de koelkast bewaren ivm de tonijn. En ik gebruik altijd tonijn op waterbasis
            "Life is not waiting for the storm to pass, it's about dancing in the fucking rain!"

            Comment


            • #7
              Bedankt voor het recept. Wat voor soort mayo gebruik je?

              Comment


              • #8
                Originally posted by Milii View Post
                Bedankt voor het recept. Wat voor soort mayo gebruik je?
                ik gebruik zelf nu mayo met zo min mogelijk vet aangezien ik in de cut zit
                "Life is not waiting for the storm to pass, it's about dancing in the fucking rain!"

                Comment


                • #9
                  Heerlijk recept hoor. Ipv gewone mayo kan je ook een paar sliertjes citroenmayo (AH) als smaakmaker toevoegen...echt heel lekker en je hebt er weinig van nodig.

                  Comment


                  • #10
                    beter wat ketchup erbij ipv mayo als je wilt cutten
                    Pain is just weakness leaving the body...

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by stijnel View Post
                      beter wat ketchup erbij ipv mayo als je wilt cutten
                      Suiker versus vet. Het is maar wat past in je schema. Ik zou er wat groenten bij doen. Lekker met sperziebonen, olijven, artisjokharten, witte bonen.

                      Comment


                      • #12
                        Lekker recept en eenvoudig op het werk klaar te maken!
                        Well done is better than well said!

                        Comment


                        • #13
                          BUMP

                          zou die mayo weglaten, rotzooi is het
                          zit genoeg cholesterol in eigeel en onverzadigde vet in tonijn

                          is maar een tip... doen jullie maar wat jullie willen

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by budybuilder View Post
                            BUMP

                            zou die mayo weglaten, rotzooi is het
                            zit genoeg cholesterol in eigeel en onverzadigde vet in tonijn

                            is maar een tip... doen jullie maar wat jullie willen
                            ondersteuning dat mayo rotzooi is?
                            There are no shortcuts to any place worth going.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by kabaffel View Post
                              ondersteuning dat mayo rotzooi is?
                              laag in eiwit, vaak toegevoegde suikers en hoog in zout, cholesterol en onverzadigde vetten.
                              ook hoog in kcal, dus slecht als je cut.

                              jou beurt

                              edit: geen vitamientjes, mineralen, niks. geen nuttig voedsel gewoon. afval/smaakmaker is het.
                              Last edited by budybuilder; 22-06-2012, 12:51.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X