Iemand nog op zoek naar een lekker recept met weinig koolhydraten en veel gezond vet? Probeer onderstaande eens. Avocado combineert erg lekker met garnaal en tomaat. Men neme:
1 avocado
doosje (gele) cherrytomaatjes
150 g garnalen - van die grote voorgekookte uit de diepvries, even in heet water leggen en ze zijn ontdooid
eetlepel olijfolie mengen met met limoensap van 1 limoen, fijngehakte knoflook, zout, peper.
Daarna heb ik twee favoriete opties:
1. basilicum en rode uiringen
2. koriander en chilipepertje
ongeveer = 430 kcal 30 g eiwit 5 g kh 18 g vet
Uiteraard kun je hier ook gekookte rijst bij eten als je wilt. In plaats van rijst kun je ook bonen gebruiken bij wijze van koolhydraten. Een verrassend lekkere combinatie is het toevoegen van zwarte bonen en een schep yoghurt met munt en komijn aan dit recept.
*tip* avocado uit zijn schilletje krijgen: Snijd de avocado in de lengte door de helft tot op de pit. Draai de helften van elkaar af. Schep het vruchtvlees uit de schil met een lepeltje. Stop de pit in je salade als je deze nog eventjes wilt bewaren, dan wordt de avocado niet bruin. Limoensap heeft overigens hetzelfde effect.
Eet smakelijk!
1 avocado
doosje (gele) cherrytomaatjes
150 g garnalen - van die grote voorgekookte uit de diepvries, even in heet water leggen en ze zijn ontdooid
eetlepel olijfolie mengen met met limoensap van 1 limoen, fijngehakte knoflook, zout, peper.
Daarna heb ik twee favoriete opties:
1. basilicum en rode uiringen
2. koriander en chilipepertje
ongeveer = 430 kcal 30 g eiwit 5 g kh 18 g vet
Uiteraard kun je hier ook gekookte rijst bij eten als je wilt. In plaats van rijst kun je ook bonen gebruiken bij wijze van koolhydraten. Een verrassend lekkere combinatie is het toevoegen van zwarte bonen en een schep yoghurt met munt en komijn aan dit recept.
*tip* avocado uit zijn schilletje krijgen: Snijd de avocado in de lengte door de helft tot op de pit. Draai de helften van elkaar af. Schep het vruchtvlees uit de schil met een lepeltje. Stop de pit in je salade als je deze nog eventjes wilt bewaren, dan wordt de avocado niet bruin. Limoensap heeft overigens hetzelfde effect.
Eet smakelijk!
Comment