Ook de gemiddelde, hardwerkende bodynetter wil weleens een welverdiende lekkere schotel shoarma. Dit hoeft geen probleem te zijn:
wat heb ik nodig?
500 gr kipfilet
3-4 eetlepels olijfolie
komijnzaad
korianderzaad
paprikapoeder
kaneel
nootmuskaat
koenjit
piment
knoflook(pasta)
zout
peper
De classic shoarma smaak zit hem in het korianderzaad. Komijn en koriander mag je als je wilt iets ruimer nemen. Knoflook 1 theelepel. Heb je een van de ingrediƫnten niet, geen ramp laat je het weg. Mix van alle andere kruiden/specerijen een flinke mespunt door de olijfolie.
Hak de kip in kleine reepjes zoals je shoarma kent.
Meng de kip en de kruidenolie met je (schone) handen en laat minimaal een uurtje marineren in de koelkast.
Bak 3-4 minuten in een voorverwarmde pan (boter of olie niet nodig) en als je hem lekkerder vind wat meer crispy, dan nog ff onder een voorverwarmde grill.
Bon appetit!
wat heb ik nodig?
500 gr kipfilet
3-4 eetlepels olijfolie
komijnzaad
korianderzaad
paprikapoeder
kaneel
nootmuskaat
koenjit
piment
knoflook(pasta)
zout
peper
De classic shoarma smaak zit hem in het korianderzaad. Komijn en koriander mag je als je wilt iets ruimer nemen. Knoflook 1 theelepel. Heb je een van de ingrediƫnten niet, geen ramp laat je het weg. Mix van alle andere kruiden/specerijen een flinke mespunt door de olijfolie.
Hak de kip in kleine reepjes zoals je shoarma kent.
Meng de kip en de kruidenolie met je (schone) handen en laat minimaal een uurtje marineren in de koelkast.
Bak 3-4 minuten in een voorverwarmde pan (boter of olie niet nodig) en als je hem lekkerder vind wat meer crispy, dan nog ff onder een voorverwarmde grill.
Bon appetit!
Comment