gezonde shoarma

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • gezonde shoarma

    Ook de gemiddelde, hardwerkende bodynetter wil weleens een welverdiende lekkere schotel shoarma. Dit hoeft geen probleem te zijn:

    wat heb ik nodig?

    500 gr kipfilet

    3-4 eetlepels olijfolie

    komijnzaad
    korianderzaad
    paprikapoeder
    kaneel
    nootmuskaat
    koenjit
    piment
    knoflook(pasta)
    zout
    peper

    De classic shoarma smaak zit hem in het korianderzaad. Komijn en koriander mag je als je wilt iets ruimer nemen. Knoflook 1 theelepel. Heb je een van de ingrediƫnten niet, geen ramp laat je het weg. Mix van alle andere kruiden/specerijen een flinke mespunt door de olijfolie.

    Hak de kip in kleine reepjes zoals je shoarma kent.

    Meng de kip en de kruidenolie met je (schone) handen en laat minimaal een uurtje marineren in de koelkast.

    Bak 3-4 minuten in een voorverwarmde pan (boter of olie niet nodig) en als je hem lekkerder vind wat meer crispy, dan nog ff onder een voorverwarmde grill.

    Bon appetit!
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?


  • #2
    Is koriander het geheime recept voor de authentieke smaak?
    Ik dacht een emmer knoflook saus
    focus on progression at all times, so when you are able to, load the bar.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Teddek View Post
      Is koriander het geheime recept voor de authentieke smaak?
      Ik dacht een emmer knoflook saus
      Vind ik leuk
      If the pain gets too much, Just think. The universe is so large and your pain is almost non-exsistant in comparison. Therefore your pain does not exist

      Mijn log http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/58191-ghosts-log.html

      Comment


      • #4
        Het kopen van zgn. 'Kipshoarma' biedt ook vaak uitkomst !
        Maar goed recept, zal het zeker eens proberen

        Comment


        • #5
          Bakken met gesneden knoflook op olie en eigengemaakte (gezonde) knoflooksaus, gemaakt met kwark en je meurt zekerweten 3 dagen overal waar je kan meuren maar je hebt een topmaal!

          Comment


          • #6
            Originally posted by kline View Post
            Bakken met gesneden knoflook op olie en eigengemaakte (gezonde) knoflooksaus, gemaakt met kwark en je meurt zekerweten 3 dagen overal waar je kan meuren maar je hebt een topmaal!
            Je kunt ook de lamsvlees knoflook / muntsaus variant nemen voor de shoarma variatie
            Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

            Comment


            • #7
              Klinkt goed. Toch eens proberen.
              Maar lijkt me dat het een droge bedoeling gaat worden.
              (of ik moet inderdaad een emmer gezonde knofloolsaus erover gieten. Tzatziki moet t denk ik ook wel doen)
              Purist
              Verzuren zonder kuren
              ...ilse weet alles...

              Comment


              • #8
                Dubbel post
                Last edited by R2D2; 27-07-2012, 19:05. Reason: Dubbel post
                Purist
                Verzuren zonder kuren
                ...ilse weet alles...

                Comment


                • #9
                  Saus:

                  1 eetlepel Calve mayo
                  2 eetlepels yoghurt / vetarme creme fraiche
                  1 eetlepel extra vergine olijfolie
                  knoflook naar smaak
                  peper/zout naar smaak

                  peterselie is optioneel
                  munt is optioneel
                  Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                  Comment

                  Sidebar top desktop

                  Collapse

                  Actieve discussies

                  Collapse

                  Working...
                  X