Helaas is het een beetje stil in de receptenhoek, zijn hier geen kooktalenten?
Dit recept voor eigengemaakte lijnzaad-crackers komen van een site met paleo-recepten en vond het wel lekker klinken dus heb ze uitgeprobeerd. Ze smaken prima, beetje neutraal van smaak en het voordeel is dat er maar heel weinig koolhydraten in zitten.
Ingredienten (ik maakte er 16 crackertjes van)
80 gram gebroken lijnzaad
40 gram sesamzaad (fijngemaakt in de blender)
1 el pompoenpitten (fijngemaakt in blender)
150 ml water
kaneel als je dat lekker vindt
Ingredienten goed mengen en vervolgens uitsmeren in een bakvorm die in de magnetron kan (ik heb zo'n siliconenvorm gebruikt). 5 minuutjes wachten tot het water in de lijnzaad is getrokken. Vervolgens 5 minuten in de magnetron op vol vermogen, crackers omdraaien en nog eens 2 minuten, tot ze mooi droog zijn. Uit de vorm halen om af te laten koelen. Ik heb de crackers zelf wat dunner gemaakt waardoor ik er 16 van kon maken.
Als je niet zo'n vorm hebt dan kan je bakpapier gebruiken maar wacht dan eerst die vijf minuten om het water in te laten trekken voor je het er op uitsmeert.
Bij 16 crackers voedingswaarde per stuk:
45 kcal
3,4 gram vet
1,9 gram eiwit
0,8 gram Koolhydraten
1,9 gram vezels
Mijn resultaat:
crackers.JPG
Dit recept voor eigengemaakte lijnzaad-crackers komen van een site met paleo-recepten en vond het wel lekker klinken dus heb ze uitgeprobeerd. Ze smaken prima, beetje neutraal van smaak en het voordeel is dat er maar heel weinig koolhydraten in zitten.
Ingredienten (ik maakte er 16 crackertjes van)
80 gram gebroken lijnzaad
40 gram sesamzaad (fijngemaakt in de blender)
1 el pompoenpitten (fijngemaakt in blender)
150 ml water
kaneel als je dat lekker vindt
Ingredienten goed mengen en vervolgens uitsmeren in een bakvorm die in de magnetron kan (ik heb zo'n siliconenvorm gebruikt). 5 minuutjes wachten tot het water in de lijnzaad is getrokken. Vervolgens 5 minuten in de magnetron op vol vermogen, crackers omdraaien en nog eens 2 minuten, tot ze mooi droog zijn. Uit de vorm halen om af te laten koelen. Ik heb de crackers zelf wat dunner gemaakt waardoor ik er 16 van kon maken.
Als je niet zo'n vorm hebt dan kan je bakpapier gebruiken maar wacht dan eerst die vijf minuten om het water in te laten trekken voor je het er op uitsmeert.
Bij 16 crackers voedingswaarde per stuk:
45 kcal
3,4 gram vet
1,9 gram eiwit
0,8 gram Koolhydraten
1,9 gram vezels
Mijn resultaat:
crackers.JPG
Comment