Ingrediƫnten: (de hoeveel heid is voor ong. 4 personen )
-Schil en kook de aardappels. Ondertussen: Verwarm de oven voor (225 graden C). Snipper de uien, snijd champignons in plakjes, snijd rookvlees in stukjes.
-Verwarm wat olijfolie in een pan, doe hierbij het gehakt en bak dit rul in 5 minuten, voeg champignons, ui, zout, cayennepeper en pers de knoflook erin uit; nog 5 minuten laten bakken.
-Nu ovenschotel invetten (met olie!)en appels schillen en in stukjes snijden.
-Gehaktmengsel in ovenschotel doen, appel eroverheen verdelen.
-Aardappels stampen tot puree met wat magere melk, boter en nootmuskaat.
-Puree op gehakt-appelmengsel doen,
(-hierop gerapte kaas.)
Nu mag het nog 20 minuten in de oven en dan is het klaar. Serveren met frisse salade van bv. andijvie en tomaat.
- 1 kg aardappels
- 400 g gehakt
- 250 g champignons
- 2 uien
- 3 appels (cox, goudreinet)
- 1 teen knoflook
- 100 g geraspte oude kaas (kan je er ook uitlaten want zo goed is het niet, wel lekker maja:P)
- 250 ml magere melk
- olijfolie
- boter
- zout, cayennepeper
-Schil en kook de aardappels. Ondertussen: Verwarm de oven voor (225 graden C). Snipper de uien, snijd champignons in plakjes, snijd rookvlees in stukjes.
-Verwarm wat olijfolie in een pan, doe hierbij het gehakt en bak dit rul in 5 minuten, voeg champignons, ui, zout, cayennepeper en pers de knoflook erin uit; nog 5 minuten laten bakken.
-Nu ovenschotel invetten (met olie!)en appels schillen en in stukjes snijden.
-Gehaktmengsel in ovenschotel doen, appel eroverheen verdelen.
-Aardappels stampen tot puree met wat magere melk, boter en nootmuskaat.
-Puree op gehakt-appelmengsel doen,
(-hierop gerapte kaas.)
Nu mag het nog 20 minuten in de oven en dan is het klaar. Serveren met frisse salade van bv. andijvie en tomaat.
Comment