(ok dit recept bedacht ik een uurtje geleden ofzo, dus laat me ff weten wat jullie ervan vinden)
Ingredienten:
-4 kipfile's
-4 Tomaten
-1 bol mozzarella
-ca 2-3 el. pesto
-ca 2-3 el. olijfolie
-Bloemkool
-Tagliatella (groen of blank maakt niet uit zolang er maar ei in verwerkt is, -bijna altijd zo..maar toch!)
-zwarte peper
------
Bereiding:
pasta:
- Kook de tagliatella zoals aangegeven op de verpakking
groente:
- Kook de bloemkool gewoon rustig gaar
Vlees:
- snijd de tomaten in plakjes
- bestrijk de kipfiles met de pesto en laat dit ca 8 minuten intrekken.
- verhit de olijfolie in een braad/kokenpan
- bak de kipfilet aan een kant goed bruin (beetgaar achtig aan 1 kant)
- draai nu de kipfilet om en leg de plakjes tomaat en schuin over elkaar op.
- leg op de kipfilet nu ook over de plakjes tomaat een plak mozzarella
- en strooi hier wat zwarte peper overheen.
(en mischien wat kipkruiden of zout naar smaak)
- bak nu de kipfile door tot die gaar is en de kaas er mooi overheen gesmolten is.
Finishing touch :
- Schep nu de tagliatella, bloemkool en de kipfile op een bord.
- neem het bakvet van de kipfilet en meng dit met wat witte wijn
- laat het mengsel even doorsudderen en schenk dit over de pasta en de groente.
(voor mensen die geen wijn lusten, drinken kan je ook gewoon wat water of instant jus nemen. Maar kijk dan wel uit hoeveel je erbij doet!)
Ingredienten:
-4 kipfile's
-4 Tomaten
-1 bol mozzarella
-ca 2-3 el. pesto
-ca 2-3 el. olijfolie
-Bloemkool
-Tagliatella (groen of blank maakt niet uit zolang er maar ei in verwerkt is, -bijna altijd zo..maar toch!)
-zwarte peper
------
Bereiding:
pasta:
- Kook de tagliatella zoals aangegeven op de verpakking
groente:
- Kook de bloemkool gewoon rustig gaar
Vlees:
- snijd de tomaten in plakjes
- bestrijk de kipfiles met de pesto en laat dit ca 8 minuten intrekken.
- verhit de olijfolie in een braad/kokenpan
- bak de kipfilet aan een kant goed bruin (beetgaar achtig aan 1 kant)
- draai nu de kipfilet om en leg de plakjes tomaat en schuin over elkaar op.
- leg op de kipfilet nu ook over de plakjes tomaat een plak mozzarella
- en strooi hier wat zwarte peper overheen.
(en mischien wat kipkruiden of zout naar smaak)
- bak nu de kipfile door tot die gaar is en de kaas er mooi overheen gesmolten is.
Finishing touch :
- Schep nu de tagliatella, bloemkool en de kipfile op een bord.
- neem het bakvet van de kipfilet en meng dit met wat witte wijn
- laat het mengsel even doorsudderen en schenk dit over de pasta en de groente.
(voor mensen die geen wijn lusten, drinken kan je ook gewoon wat water of instant jus nemen. Maar kijk dan wel uit hoeveel je erbij doet!)
Comment