turkse ravioli

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • turkse ravioli

    turkse ravioli Aantal personen: 6


    Ingredienten: vulling: 1 el olie, klein ui (geraspt), 1 rode chilipeper(fijngehakt), 1 tl kaneel, 1 tl gemalen kruidnagel, 500gr lamsgehakt, 2 tl geraspte citroenchil, 2 tl fijngehakte verse dille, 3 el fijngehakte peterselie
    suas: 2,5 dl kippenbouillon, 500gr yohurt, 4tenen knoflook(geperst)
    deeg: 215 gr bloem, 50gr volkorenmeel, 1,25 dl water, 1 ei, 1 eierdooier, 15gr fijngehakte muntblaadjes.


    Bereidingswijze: 1. Verhit voor de vulling de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui, chillipeper en specerijen 5min op een gematigd vuur. Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur bruin en rul. Neem de pan van het vuur en roer er de citroenschil en de kruiden door. Laat de vulling afkoelen.
    2. Breng voor de saus de kippenbouillon aan de kook en laat hem tot de helft inkoken. Neem de pan van het vuur en roer de yohurt en het knoflook erdoor. Voeg peper en zout toe naar smaak.
    3. Meng de bloem en volkorenmeel met water, ei en eierdooier in een keukenmachine tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Voeg als het deeg plakkerig is extra bloem toe ( het is veel eenvoudiger om bloem toe te voegen aan een nat deeg dan ei aan een droog deeg).
    4. Verdeel het deeg in vieren en haal door de pastamachine op de wijdste stand; bestuif de rollers eerst met bloem. Vouw de deeglapjes in drieen.
    5. Haal het deeg opnieuw door de machine. Herhaal dit proces van vouwen, rol telkens het deeg plat tot 1 mm dikte.
    6. Snijd het deeg in vierkanten van 12cm. Leg 1 eetlp vulling in de midden. Bestrijk de randen met wat water en vouw de lapjes tot driehoeken. Druk de randen dicht en leg de ravioli in een enkele laag op een bloem bestoven bakplaat. Dek ze af terwijl u rest van de ravioli maakt.
    7. Kook de ravioli in een grote pan kokend water met zout al dente. Giet ze af en schep door de saus. Garneer met fijngehakte munt.

    heb speciaal opgezocht omdat het zoooooo lekker is en daarom mijn lievelings eten, hou er wel rekening mee dat het niet makkelijk te maken is en dat je wel degelijk kook kunsten nodig hebt wil je het goed doen
    eenmaal gelukt zal het hele gezin ervan genieten.
    hmmm als iemand het maakt wil ik graag proberen of het smaakt

    proberen is het zeker waard! succes en alvast, smakelijk eten

    grtz
    Ik ben niet geboren om klein te zijn

  • #2
    Fotootje?

    Klinkt wel lekker...

    Comment


    • #3
      Het klinkt zeker heel erg goed maar denk toch echt dat we het bij jou zullen moeten komen eten Ahmet.
      Zijn hier waarschijnlijk maar erg weinig mensen met een pastamachine in de keuken...

      Comment


      • #4
        ok hier zie je het dus belangrijkste is dat deeg en het vlees met de bovengenoemde ingredienten, je hoeft het niet persee met een machine te doen kan ook met mes in soort van driehoekensnijden wat je ook op de foto ziet(doen wij thuis ook) nja hoop dat dit duidelijk genoeg is want het eindresultaat is zeker veel belovend

        succes

        edit: je hebt wel heel veel van die driehoekjes nodig wil je wat kunnen eten, en als je eenmaal bezig bent krijg je toch niet meer geneog
        Last edited by ahmet; 28-06-2006, 22:44.
        Ik ben niet geboren om klein te zijn

        Comment


        • #5
          Wordt weer niet bezorgd zeker?

          Greets...
          Growing is like sex you can never get enough...

          Pain is temporary...pride is forever...

          Comment


          • #6
            voor jou altijd toch cur

            grtz
            Ik ben niet geboren om klein te zijn

            Comment


            • #7
              Helaas...

              Greets...
              Growing is like sex you can never get enough...

              Pain is temporary...pride is forever...

              Comment


              • #8
                Goed bezig kerel!

                Comment


                • #9
                  Erg lekker ja, heb het al eens gegeten bij een turkse vriend van mij. Ik zal mijn moeder dit recept eens geven . Thnx kardeş
                  konuşma!, yap!

                  Comment


                  • #10
                    geen probleem kardeş

                    stuur je mij ook wat op

                    grtz & smakelijk eten
                    Ik ben niet geboren om klein te zijn

                    Comment


                    • #11
                      Ahmet arkades dat ziet er goed uit wil je het eens bij bij thuis maken?
                      een gladde aal blijft altijd glad.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by kees
                        Ahmet arkades dat ziet er goed uit wil je het eens bij bij thuis maken?
                        hahaha, ik zou wel willen man















                        als ik het zelf ook kon maken
                        Ik ben niet geboren om klein te zijn

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        Working...
                        X