Welke supplementen kan ik het beste nemen?

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Welke supplementen kan ik het beste nemen?

  Hallo iedereen,

  Ik ben een jongen van 16 jaar. Ik fitness al ongeveer 1 jaar lang, maar heb altijd al wel veel gesport op kracht dankzij mijn hobby, judo. Nu is mijn doel om tegen de zomer zoveel mogelijk spiermassa te winnen om dat "beachbody" in shape te krijgen. Mijn lichaamstype is ectomorph, ik ben 1m 76 en ik weeg 60 kg. Zijn er supplementen die jullie aanraden voor mij?

  Bedankt!

 • #2
  Het beste "supplement" is om goed te eten. Als je spiermassa wilt winnen zou je boven onderhoudmoeten eten. Mik op 1kg aankomen per maand, max 1,5kg.

  Om aan je eiwitten te komen kan je whey aanschaffen, maar dat doet niks anders voor je lichaam dan eiwit uit kip of eieren. Het is dus eventueel ter aanvulling.

  Verder heb je echt niks nodig om aan een beachproof lichaam te werken. Hooguit wat visolie als je weinig (vette) vis eet.
  Food is an important part of a balanced diet.
  ~Fran Lebowitz

  Comment


  • #3
   Het woord "supplement" betekent aanvulling. Het is iets wat je neemt als aanvulling op je normale voedingspatroon, als dat voedingspatroon op bepaalde punten tekort schiet. Dus je moet eerst je voedingspatroon optimaliseren. Als dan alsnog blijkt dat je ergens iets tekort komt, kan je een supplement toevoegen.
   Hoe ziet jouw voedingsschema eruit? Wat kom je tekort?
   Vergeet niet je lachspieren te trainen.

   Comment


   • #4
    meer eten, supplementen zijn een aanvulling
    je kan whey aanschaffen en je eigen weightgainer maken met pindakaas whey en havermout in de blender

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X