Zit er kippenei in Eiwitshakes ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by marnop View Post
    Biologisch vlees is net zo slecht behandeld als gewoon vlees en de slacht gaat tegenwoordig zo goed als overal door een machine/mechanisch.

    De worsten die je overal koopt zijn voornamelijk van melkkoeien die JIJ nodig hebt voor je vegetarische troep.
    Koeien worden genetisch gemaipuleerd omdat ze extra veel melk moeten geven en elk jaar 1 of 2 kalfjes, hoe meer kalfjes hoe meer melk en worst.
    De koeien die binnen staan, bijna het hele jaar zijn over het algemeen ook gezonder dan die bijna het hele jaar buiten lopen. De binnenstaande koeien krijgen ook minder medicatie en antibacteriële rommel en antibiotica. Die buiten lopen krijgen standaard een shot extra.....het is misschien leuk voor de koe om buiten te grazen maar of het beter is......
    .ik heb hier thuis 4 katten, 2 gaan naar buiten 2 andere niet......die 2 die gewend zijn aa buiten willen ook naar buiten die andere 2 kijken wel naar de deur maar gaan niet.....ze zitten dan toch liever veilig binnen.
    Dus het geneuzel over welzijn en buitenlopen.......BS als zo'n dier niet beter weet en dieren denken niet rationeel dus......allemaal gezwam om niks.


    Kippen zijn gemanipuleerd en leggen meer eieren dan normaal is, na 14 maanden leggen ze amper nog wat, terwijl een echte boerderij kip wel 8 jaar legt.
    Na die 14 maanden worden ze afgedankt en gaan ze naar de slacht, voor kipnuggets, kipfrikandellen, kipburgers, kipfilet(broodbeleg) en kippensoep.

    Leuk he vegetariër zijn....goed hoor.

    Lekker allemaal aan de zuivel vleesvervangers....goed voor de dieren......me reet!

    En de kalfjes...die krijgen heel erg kort een klein beetje moedermelk, verder is het melkpoeder en geen zuiver melkpoeder.
    jij weet echt veel man !
    Lost all i got

    Comment


    • #17
      Originally posted by marnop View Post
      Biologisch vlees is net zo slecht behandeld als gewoon vlees en de slacht gaat tegenwoordig zo goed als overal door een machine/mechanisch.

      De worsten die je overal koopt zijn voornamelijk van melkkoeien die JIJ nodig hebt voor je vegetarische troep.
      Koeien worden genetisch gemaipuleerd omdat ze extra veel melk moeten geven en elk jaar 1 of 2 kalfjes, hoe meer kalfjes hoe meer melk en worst.
      De koeien die binnen staan, bijna het hele jaar zijn over het algemeen ook gezonder dan die bijna het hele jaar buiten lopen. De binnenstaande koeien krijgen ook minder medicatie en antibacteriële rommel en antibiotica. Die buiten lopen krijgen standaard een shot extra.....het is misschien leuk voor de koe om buiten te grazen maar of het beter is......
      .ik heb hier thuis 4 katten, 2 gaan naar buiten 2 andere niet......die 2 die gewend zijn aa buiten willen ook naar buiten die andere 2 kijken wel naar de deur maar gaan niet.....ze zitten dan toch liever veilig binnen.
      Dus het geneuzel over welzijn en buitenlopen.......BS als zo'n dier niet beter weet en dieren denken niet rationeel dus......allemaal gezwam om niks.


      Kippen zijn gemanipuleerd en leggen meer eieren dan normaal is, na 14 maanden leggen ze amper nog wat, terwijl een echte boerderij kip wel 8 jaar legt.
      Na die 14 maanden worden ze afgedankt en gaan ze naar de slacht, voor kipnuggets, kipfrikandellen, kipburgers, kipfilet(broodbeleg) en kippensoep.

      Leuk he vegetariër zijn....goed hoor.

      Lekker allemaal aan de zuivel vleesvervangers....goed voor de dieren......me reet!

      En de kalfjes...die krijgen heel erg kort een klein beetje moedermelk, verder is het melkpoeder en geen zuiver melkpoeder.

      Nja , ik denk niet dat ze er vrolijker van worden om hele tijd binnen te zitten.

      En ja , het zal vast dat ze na 14 maanden geslacht word , maar omdat ik dan geen vlees koop , steun ik die lui niet iedergeval.

      Ik weet best dat ze worden geslacht , dat is logisch , maar ik doe daar niet aan mee , koeien worden niet gedood voor melk , en kippen worden niet gedood door eieren , daar gaat het me om.


      Maarja , ik kwam hier niet voor discussies , mijn enige vraag was of er kippeneieren in eiwit shakes zit.

      Comment


      • #18
        als er kippenei in zit ga je het dan niet meer nemen ofwat?

        Comment


        • #19
          ja , dan ga ik het niet meer nemen , want dan weet ik bijna zeker dat er legbatterij ei in zit.



          Weet iemand het dan , of er kippenei in zit ofniet ?

          Comment


          • #20
            Aahhrrrgg fuck. Dubbele post.
            Last edited by Patricia86; 05-05-2011, 20:14.

            Comment


            • #21
              Mocht je vegetariër zijn vanwege het milieu, dan is dat meer logica dan dierenwelzijn. Teminste, als je uitgaat van de theorie dat co2 slecht is voor het milieu (want dat is ook een groot discussieonderwerp waar veel meningen zijn gevormd op basis van financiele voorkeuren).


              Originally posted by marnop View Post
              Biologisch vlees is net zo slecht behandeld als gewoon vlees en de slacht gaat tegenwoordig zo goed als overal door een machine/mechanisch.
              Idd.
              Dierenbeschermingslogo zegt al helemaal geen ene fuck.

              Dan kan je nog beter naar het land van herkomst kijken. In Nederland gaat het er toch anders aan toe dan bv in Argentinië.
              Originally posted by MisterX View Post
              Enne , die kalfjes krijgen hun voedsel wel hoor lijkt me , anders worden ze nie groot
              Ja?
              Hoeveel stiertjes zie jij in de wei? En nee, aan melkkoeien zit maar weinig vlees.
              Te weinig om het geld op te laten leveren bij de slacht




              antibacteriële rommel en antibiotica
              Vanuit dat oogpunt kan je dan beter ook geen kweekvis en kip meer eten.

              ik heb hier thuis 4 katten, 2 gaan naar buiten 2 andere niet
              Dat is dan weer een vergelijking die nergens op slaat.
              Er zijn ook tig katten die nog nooit naar buiten zijn geweest, maar vreselijk graag naar buiten willen. Aard van het beestje en milieu (vooral opvoeding tijdens inprentingsperiode) speelt een grote rol.
              Een carnivoor en herbivoor lijken totaal niet op elkaar qua gedrag, al helemaal niet specifiek een koe en kat.


              Kippen zijn gemanipuleerd en leggen meer eieren dan normaal is
              Normaler dan wat?
              De kip is een diersoort die door de mens gefokt is. Er is nooit in het wild een kip ontstaan, dus een echte definitie van normaal is er niet.

              Na die 14 maanden worden ze afgedankt en gaan ze naar de slacht, voor kipnuggets, kipfrikandellen, kipburgers, kipfilet(broodbeleg) en kippensoep.

              Leuk he vegetariër zijn....goed hoor.
              Ik zie de link in dit geval niet?
              Waarom zou het -qua dierenwelzijn- erger zijn als er een legkip gebruikt wordt, dan een plofkip?

              Comment


              • #22
                zijn er ook mensen die in topics kunnen reagereren zonder er 28 andere onderwerpen bij te halen? jezus man, lijkt wel een: we gaan even lekker vega's bashen topic.

                Ik weet niet precies waarvan whey gemaakt word maar volgens mij zit er geen ei in. Ik weet het niet zeker overigens.

                Ben wel benieuwd hoeveel lactose er in zit overinges, aangezien het in feite een zuivelproduct is.

                Comment


                • #23
                  Originally posted by STED View Post
                  zijn er ook mensen die in topics kunnen reagereren zonder er 28 andere onderwerpen bij te halen? jezus man, lijkt wel een: we gaan even lekker vega's bashen topic.

                  Ik weet niet precies waarvan whey gemaakt word maar volgens mij zit er geen ei in. Ik weet het niet zeker overigens.

                  Ben wel benieuwd hoeveel lactose er in zit overinges, aangezien het in feite een zuivelproduct is.
                  Het antwoord staat al in de 1e post... 100x herhalen heeft ook weinig nut

                  Een eiwitpoeder met ei, noem je toch ook geen whey? Dat is een ei-eiwitpoeder of egg protein

                  Maar het is niet sneller dan wei, en het is niet goedkoper (zie linkje). Dus waarom zouden ze het ook toevoegen?


                  True Protein | High Quality Nutrition and Protein Supplements

                  Comment


                  • #24
                    eindelijk haha thanks

                    Comment


                    • #25
                      en als melk geen probleem is kan whey ook gewoon.
                      Fear is the mind killer

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by sf01 View Post
                        en als melk geen probleem is kan whey ook gewoon.

                        Als eieren geen probleem zijn dan kunnen de meeste in NL gefabriceerde ei-eiwitten ook(zijn wel de duurdere merken). Er worden voor 95% geen eieren geimporteerd uit bijv oostblok waar nog wel legbatterijen zijn.
                        Duitsland lopen de kippen ook overal te scharrelen.

                        Als je het niet vertrouwd neem je whey, casseïne en of soya eiwitten. Mar ga er maar vanuit dat de meesten gewoon "kipvriendelijk" zijn. (zolang het dus niet uit Polen en Oostblok e.d. komt)
                        1e Masters Superbody YBF 2011!
                        Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by Patricia86 View Post
                          Mocht je vegetariër zijn vanwege het milieu, dan is dat meer logica dan dierenwelzijn. Teminste, als je uitgaat van de theorie dat co2 slecht is voor het milieu (want dat is ook een groot discussieonderwerp waar veel meningen zijn gevormd op basis van financiele voorkeuren).



                          Idd.
                          Dierenbeschermingslogo zegt al helemaal geen ene fuck.

                          Dan kan je nog beter naar het land van herkomst kijken. In Nederland gaat het er toch anders aan toe dan bv in Argentinië.
                          Ja?
                          Hoeveel stiertjes zie jij in de wei? En nee, aan melkkoeien zit maar weinig vlees.
                          Te weinig om het geld op te laten leveren bij de slacht


                          Normaler dan wat?
                          De kip is een diersoort die door de mens gefokt is. Er is nooit in het wild een kip ontstaan, dus een echte definitie van normaal is er niet.


                          Ik zie de link in dit geval niet?
                          Waarom zou het -qua dierenwelzijn- erger zijn als er een legkip gebruikt wordt, dan een plofkip?

                          In Argentinië lopen er als het goed is meer koeien buiten in verhouding dan in NL. Net als in Canada e.d. Met die mega-runderboerderijen. Die beestjes krijgen echt kilometers de ruimte, zijn ook echt half wild die koeien daar.(de vleeskoeien iig.)

                          Patricia, van een plofkip wordt alleen het afval gebruikt voor kankworstjes en frikandellen e.d., van de legkip wordt de gehele kip voor dat doel gebruikt.
                          De legkip heeft goede filet voor de kippensoep...die filet is te klein voor in de supermarkt dus gaat in de soep.
                          Wist je trouwesn dat de plofkip eigenlijk ook maar scharminkels zijn...? De gemiddelde echte en loslopende boerderijkip is veel groter en zwaarder...veel meer en beter vlees.

                          De link vega en kipfrikandel lijkt mij duidelijk.

                          Je eet eieren van een kip waarvan je weet dat die na 14 maanden leggen geslacht wordt omdat die economisch niks meer waard is. Dus je houdt de ei-economie in stand en het uitmelken/uitknijpen van de kippen.

                          Dat de kip normaal minder eieren legt is duidelijk ook he....
                          Ik heb hier 11 kippen.........nu al 3 dagen geen ei gezien......ik ben al blij als ik 10 eitjes per week haal met 11 kippen. Het is ook niet normaal voor een kip om een jaar lang 4 eieren per week te leggen. Als ik die gemanipuleerde kippen zou kopen dan zou ik met 11 kippen 35 tot 40 eieren per week moeten hebben, dat is toch wel wat meer dan de natuurlijke 10 eieren. Plus, mijn kippen leggen ook niet het hele jaar door. Die leggen gewoon op natuurlijke klok en dag-nachtritme en jaargetijde. Dus ook geen 200eieren per jaar maar hooguit een stuk of 50.

                          Dus de vegetariër doet het beter als hij zelf normale kippen houdt en op de natuurlijke weg de kip laat leven. Geen haan er bij anders heb je bevruchte eieren....
                          1e Masters Superbody YBF 2011!
                          Go M.U.D. Mart's Ultimate Diet ©

                          Comment


                          • #28
                            Ok , bedankt voor de info allemaal. Ik weet genoeg , ik ga Soja eiwit shakes halen.

                            Comment

                            Sidebar top desktop

                            Collapse

                            Actieve discussies

                            Collapse

                            Working...
                            X