Slechte kwaliteit

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Slechte kwaliteit

    Wanneer weet je dat je te maken hebt met slechte kwaliteit van Whey en Calcium Caseinaat?


    Wat zijn echter de gevolgen van een slechte kwaliteit Whey en Calcium Caseinaat?


    Thanks bro's!

  • #2
    *Bump

    Comment


    • #3
      slechte kwaliteit proteine zitten vetmakende maltodextrine, vaak smaken ze niet lekker en mixen niet goed (gaan klonteren, maar dit hoeft niet altijd als slecht gezien te worden)
      Ik ben niet geboren om klein te zijn

      Comment


      • #4
        * Bump

        ahmet: zat ik dus ook aan te denken, ook als het product bijvoorbeeld te veel schuimt....

        Comment


        • #5
          Ik heb onlangs de total protien V12 van Bbex gebruikt.
          Smaak is goed.

          Hij schuimt wel eg en is erg luchtig. Maar ik zou echt niet weten of dat een slechte kwaliteit is.
          En of hij mij echt geholpen heef met groeien....

          Het was pas de aller eerste pot die ik zelf haalde, normaal dronk ik maar 1 shake per dag en dat was direct na het trainen op de sportschool.


          Grtn.

          Comment


          • #6
            Kunnen de verkopers van eiwitpoeders op deze site hier niets over zeggen?

            Comment


            • #7
              Originally posted by Achilles View Post
              Kunnen de verkopers van eiwitpoeders op deze site hier niets over zeggen?
              Kijk en vergelijk per 100 gram het eiwitgehalte, koolhydraten en vet. Bekijk ook de ingrediëntenlijst en het aminozurenpatroon. (een aminozurenpatroon kan nooit 100% wezen als er maar 80% of 90% aan eiwitten inzit)
              Er moeten minimaal 18 aminozuren inzitten waarvan 8 essentiële. Laat je niet verleiden bevat per dosis, ga dan rekenen en je zult er achter komen dat er minder inzit dan dat er vermeld staat. (papier is geduldig)

              Een whey eiwit kan nooit géén 95% zijn, vele bedrijven claimen hun eiwitten op droge stof, dit is in NL verboden. Een whey isolaat van 90% is in werkelijkheid 85 á 87%, door toevoegingen gaat het eiwitgehalte nog verder naar beneden en niet omhoog, let daar op.

              Er worden vele soorten eiwitten aangeboden, die zogenaamd uit de USA c.q Canada komen maar gewoon in Europa worden geproduceerd. Ook eiwitten die aangeboden worden zonder Nederlandse etiketten zijn bij de wet verboden.
              Last edited by Body-Food; 21-06-2007, 07:30.

              Comment


              • #8
                hoe kom ik dan aan 100% instant whey van optimum?
                die komt toch ook langs de grens?
                of mag je wel importeren

                gr
                Ik ben niet geboren om klein te zijn

                Comment


                • #9
                  Originally posted by ahmet View Post
                  hoe kom ik dan aan 100% instant whey van optimum?
                  die komt toch ook langs de grens?
                  of mag je wel importeren

                  gr
                  In andere landen gelden andere normen, wat in de USA wel mag is in Nederland verboden. Wat in Nederland wel mag is in België verboden.
                  Je bent natuurlijk vrij om te importeren, maar als je het in NL op de markt brengt ben jij aansprakelijk voor de inhoud en het etiket.

                  Het product kan nooit geen 100% zijn, immers er zit o.a water, mineralen, koolhydraten en vet in het product. Alleen al om het product instant (beter oplosbaar) te maken wordt er soja lechitine aan toegevoegd.

                  Comment


                  • #10
                    Originally posted by Body-Food View Post
                    Kijk en vergelijk per 100 gram het eiwitgehalte, koolhydraten en vet. Bekijk ook de ingrediëntenlijst en het aminozurenpatroon. (een aminozurenpatroon kan nooit 100% wezen als er maar 80% of 90% aan eiwitten inzit)
                    Er moeten minimaal 18 aminozuren inzitten waarvan 8 essentiële. Laat je niet verleiden bevat per dosis, ga dan rekenen en je zult er achter komen dat er minder inzit dan dat er vermeld staat. (papier is geduldig)

                    Een whey eiwit kan nooit géén 95% zijn, vele bedrijven claimen hun eiwitten op droge stof, dit is in NL verboden. Een whey isolaat van 90% is in werkelijkheid 85 á 87%, door toevoegingen gaat het eiwitgehalte nog verder naar beneden en niet omhoog, let daar op.

                    Er worden vele soorten eiwitten aangeboden, die zogenaamd uit de USA c.q Canada komen maar gewoon in Europa worden geproduceerd. Ook eiwitten die aangeboden worden zonder Nederlandse etiketten zijn bij de wet verboden.
                    Oke, een paar puzzelstukken vallen op hun plaats!
                    Ik heb bijvoorbeeld Caseinaat van 2 verschillende leveranciers geprobeerd.
                    1 van een Nederlandse leverancier: kost 20 euro per kilo en ziet er qua specs degelijk uit.
                    1 uit de UK: kost per kilo (in grote hoeveelheden) (stuk)minder dan 20 euro, en de specs zijn even goed als de Nederlandse leverancier.

                    Het raare is dan nu dat van de Nederlandse leveranciers het product totaal niet schuimt, maar van de UK wel, en niet te zuinig. Als ik het door elkaar schudt om de shake te mengen, overigens beiden heel goed doen, krijg ik een gigantische laag foam welke niet snel zakt! Bij het einde van de shake ben ik de foam eruit aan het eten met een lepel om zeker te zijn dat ik alle mijn eiwitten binnenkrijg.
                    Wat vind je hiervan?

                    Comment


                    • #11
                      Of het echt zo is weet ik niet, maar mijn persoonlijke ervaring is dat (veel) schuim niet goed is. Ik heb eenmaal slechte kwaliteit gehad en die schuimde enorm.
                      Shitty food will make you look like shit.

                      http://www.pro-active-medicine.nl

                      Comment


                      • #12
                        @bodyfood, nee is ook niet 100%, dat is slechts de naam van het product (meest verkocht op bodybuilding.com)

                        ik denk dat teveel schuimen niet goed is, het mag slechts een beetje schuim bevatten en als je ff schudt dat het dan weer oplost.
                        ik zou zelf niet voor de whey gaan die het goedkoopst is, ga voor kwaliteit zou ik zeggen.
                        Ik ben niet geboren om klein te zijn

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Achilles View Post
                          Oke, een paar puzzelstukken vallen op hun plaats!
                          Ik heb bijvoorbeeld Caseinaat van 2 verschillende leveranciers geprobeerd.
                          1 van een Nederlandse leverancier: kost 20 euro per kilo en ziet er qua specs degelijk uit.
                          1 uit de UK: kost per kilo (in grote hoeveelheden) (stuk)minder dan 20 euro, en de specs zijn even goed als de Nederlandse leverancier.

                          Het raare is dan nu dat van de Nederlandse leveranciers het product totaal niet schuimt, maar van de UK wel, en niet te zuinig. Als ik het door elkaar schudt om de shake te mengen, overigens beiden heel goed doen, krijg ik een gigantische laag foam welke niet snel zakt! Bij het einde van de shake ben ik de foam eruit aan het eten met een lepel om zeker te zijn dat ik alle mijn eiwitten binnenkrijg.
                          Wat vind je hiervan?
                          Er zijn zoveel Caseinaten te koop, het kan zijn dat het Nederlandse product een instant product is en wat uit de UK komt niet.

                          De beste is Calcium Caseinaat instant.


                          Het kan ook liggen aan de manier van mengen, of wat men heeft toegevoegd.
                          Vele merken werken met Guargom om het product te laten stabiliseren, hoewel de duurdere Xantaamgom beter is.

                          Teveel schuim is niet goed dan krijg je allemaal lucht binnen en dat is niet bevordelijk voor je omgeving, als je aan het trainen bent.

                          Comment


                          • #14
                            Ik zou zelf niet voor de whey gaan die het goedkoopst is, ga voor kwaliteit zou ik zeggen.[/quote]

                            Het is inderdaad waar dat de meesten kiezen voor duurdere whey-eiwitten, immers als het duurder is zal het wel beter zijn.

                            Op 1 van mijn sites WheyGigant.nl bied ik consumenten whey eiwitten tegen groothandelsprijzen aan. Ik lever de beste en de goedkoopste whey eiwitten van Nederland, alleen betalen de meeste liever meer. Want zo goedkoop dat zal wel troep wezen, dus binnenkort zal ik de prijzen maar flink verhogen of er mee stoppen.

                            Ik doe het pas 25 jaar, dus veel verstand heb ik er niet van.


                            Maar ook kwaliteit kan voordelig worden geleverd. Als je altijd kwaliteit levert dan komt vanzelf de kwantiteit, je koopt groter in en het voordeel geef je aan je klanten. Alleen als ze het niet willen dan houd het op.

                            Comment


                            • #15
                              Gelukkig neem ik mijn Calcium Caseinaat bij mijn eerste maaltijd in 's morgens vroeg. Dus iedereen is veilig
                              Jammer dat er maar een paar leveranciers van Calcium Caseinaat zijn in Nederland. Ik ken er namelijk 2! Kennen jullie nog meerdere leveranciers van Calcium Caseinaat die in de buurt komen van 20 euro voor 1 kg?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X