Whey Isolaat of Whey Protein Instant ?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Whey Isolaat Instant bevat een hoger percentage eiwit, veelal tussen de 85% tot 90%.

    Whey Concentraat Instant bevat een percentage eiwit die tussen de 35% en 89% kunnen uitkomen.

    De isolaat vorm is een stap verder in het bereidingsproces, vandaar ook het hogere eiwitpercentage, het bevat hierdoor ook minder vet en lactose. En is stukken duurder dan een concentraat.

    Comment


    • #17
      Dat een eiwitsupplement een hoger percentage eiwit bevat maakt het nog niet een beter eiwit. Om maar een greep te nemen, de kwaliteit van het eiwit (wel.niet biologisch aktief) de samenstelling kwa subfracties, en het aminogram (BW) zijn stuk voor stuk zaken die behalve bij peri-workout veel belangrijker zijn dat het percentage op zich het aminogram.

      Alleen peri-workout is snelheid een factor (nog niet eens zo'n grote) op andere momenten zijn biologische aktiviteit, subfracties en BW veel belangrijker dan snelheid en de hoevelheid eiwit op zich zegt dan niet veel (neem gewoon iets meer van een product dat minder eiwit bevat maar wel een betere kwaliteit heeft)
      As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
      Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
      Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

      Comment


      • #18
        Originally posted by 3XL View Post
        Dat een eiwitsupplement een hoger percentage eiwit bevat maakt het nog niet een beter eiwit. Om maar een greep te nemen, de kwaliteit van het eiwit (wel.niet biologisch aktief) de samenstelling kwa subfracties, en het aminogram (BW) zijn stuk voor stuk zaken die behalve bij peri-workout veel belangrijker zijn dat het percentage op zich het aminogram.

        Alleen peri-workout is snelheid een factor (nog niet eens zo'n grote) op andere momenten zijn biologische aktiviteit, subfracties en BW veel belangrijker dan snelheid en de hoevelheid eiwit op zich zegt dan niet veel (neem gewoon iets meer van een product dat minder eiwit bevat maar wel een betere kwaliteit heeft)
        Wat zou volgens jou het beste eiwit moeten bevatten, aan eiwitten, koolhydraten en vet. En hoe zou het aminozuren patroon eruit moeten zien voor de beste BW.

        Comment


        • #19
          BW moet zowiezo altijd hoog zijn, maar verders hangt er er vanaf waarom je het neemt.

          Zoals ik al hierboven zeg, als het rondom je training bedoeld is dan is snelle opname idd belangrijk, maar vergeet niet dat ook en isolaat er 9-120minuten over doet eer aminozuren bloedpiekwaarden bereiken (hydrolisaat 60-80 minuten) Op andere momenten is de snelheid minder belangrijk maar is biologische aktieviteit een belangrijke factor.

          Meeste isolaten zijn door het bewerkingsproces niet meer biologisch aktief maar een aantal merken heeft producten op de lijst die door andere bewerking wel biologisch aktief zijn.

          Maar ook hier moet je goed kijken of het om 100% van het product gaat of dat er een deel is toegevoegd (meestal is dan het graaootset deel niet biologisch aktief).

          Wat het best is is dus moeilik te bepalen, maar het is zeker niet zo dat het product met het grootste percentage eiwit (per gewicht) ook altijd de beste keuze is.
          As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
          Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
          Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

          Comment


          • #20
            Dus je hebt meer aan een Whey-concentraat instant van 85%, dan een Whey-isolaat instant van 90%.

            Alleen vind ik het nadeel van een hoge Whey-concentraat instant dat hij zo gaat schuimen, dat heb je ook bij een Whey-hydrolisaat die daarnaast ook erg bitter smaakt.

            Comment


            • #21
              Originally posted by Fanatic View Post
              Dus je hebt meer aan een Whey-concentraat instant van 85%, dan een Whey-isolaat instant van 90%.

              Dat is niet wat ik zeg.

              Wat ik zeg is dat ieder eiwit z'n voor/nadelen heeft en dat je niet alleen moet kijken naar het percentage eiwit op zich maar je alles op het label moet lezen.
              As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
              Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
              Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

              Comment


              • #22
                Originally posted by 3XL View Post
                Dat is niet wat ik zeg.

                Wat ik zeg is dat ieder eiwit z'n voor/nadelen heeft en dat je niet alleen moet kijken naar het percentage eiwit op zich maar je alles op het label moet lezen.
                Volgens mij:
                Hoog gedoseerde eiwitten hebben alleen maar voordelen, immers ze bevatten minder lactose(koolhydraten) en vet.

                De aanwezigheid van de 8 essentiële aminozuren bepaalt de kwaliteit van een eiwit.

                Eiwitten met een hoog gehalte essentiële aminozuren, hebben een hoge biologische waarde. (BW)

                De biologische waarde van een eiwit geeft weer aan hoe sterk het aminozurenpatroon lijkt op het patroon van het eiwit in ons lichaam.

                Comment


                • #23
                  Originally posted by Fanatic View Post
                  Volgens mij:
                  Hoog gedoseerde eiwitten hebben alleen maar voordelen, immers ze bevatten minder lactose(koolhydraten) en vet.
                  Wie zegt dat het gemis van koolhydraten een nadeel is?


                  Originally posted by Fanatic View Post
                  De aanwezigheid van de 8 essentiële aminozuren bepaalt de kwaliteit van een eiwit.
                  dat klopt, als er bij je eiwitinname 1 essentieel aminozuur constant ontbreekt dan heb je een erg lage kwaliteit eiwit. Tenzij je dit op een andere manier aanvult of er al voldoende van dit ontbrekende aminozuur in de aminopoel aanwezich is.


                  Originally posted by Fanatic View Post
                  Eiwitten met een hoog gehalte essentiële aminozuren, hebben een hoge biologische waarde. (BW)
                  Niet de de totale hoeveelheid, maar de verhouding is bepalend voor de BW



                  Originally posted by Fanatic View Post
                  De biologische waarde van een eiwit geeft weer aan hoe sterk het aminozurenpatroon lijkt op het patroon van het eiwit in ons lichaam.
                  Dat klopt, maar de bron van wei concentraat en wei isolaat is en blijft wei. Deaminozuursamentelling tussen concentraat en isolaat zal dus niet anders zijn. Blijft over het bewerkingsproces om van een concentraat een isolaat te maken en zodra dit proces het eiwit inaktief maakt, heb je te makn met een lagere kwaliteit.
                  As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
                  Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
                  Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by 3XL View Post
                    Wie zegt dat het gemis van koolhydraten een nadeel is?

                    Nee het is vast en zeker geen gemis, eiwitten worden beter en sneller opgenomen in combinatie met koolhydraten.

                    Maar dan kun je toch maar beter gebruik maken van de koolhydraten maltodextrine of dextrose.
                    Als je die hoeveelheden in de vorm van lactose binnen krijgt wordt de wc je grootste vriend.


                    Niet de de totale hoeveelheid, maar de verhouding is bepalend voor de BW

                    En hoe zou die verhouding er uit moeten zien?

                    Dat klopt, maar de bron van wei concentraat en wei isolaat is en blijft wei. De aminozuursamentelling tussen concentraat en isolaat zal dus niet anders zijn. Blijft over het bewerkingsproces om van een concentraat een isolaat te maken en zodra dit proces het eiwit inaktief maakt, heb je te maken met een lagere kwaliteit.
                    Dus hier zeg je toch duidelijk dat een wei-isolaat door de bewerking een inaktief product wordt.

                    Dat ben ik helemaal met je eens, het product wordt te vaak behandeld om het lactose- en vet gehalte verlagen en het eiwitgehalte te verhogen.

                    Daarom werken de meeste toonaangevende producenten in o.a Nederland met Arla Lacprodan 8790 een wei-concentraat instant van 87+2%, volgens mij verwerken Body-Food en EHF ook deze grondstof....


                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by Fanatic View Post
                      Dus hier zeg je toch duidelijk dat een wei-isolaat door de bewerking een inaktief product wordt.
                      Niet alleen hier, maar ook die posts daarvoor. Er zijn trouwens ook aktieve iesolaten, maar omdat dat bewerkingsprocess duurder is zijn deze ook een stuk duurder.

                      Nogmaal waar het mij om gaat is dat mensen het hele label lezen en niet alleen naar de hoeveelheid eiwit op zich kijken.
                      As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
                      Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
                      Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

                      Comment


                      • #26
                        Wat een geduld heb je, 3!!
                        Life's what you make it!

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by 3XL View Post
                          Niet alleen hier, maar ook die posts daarvoor. Er zijn trouwens ook aktieve iesolaten, maar omdat dat bewerkingsprocess duurder is zijn deze ook een stuk duurder.

                          Nogmaal waar het mij om gaat is dat mensen het hele label lezen en niet alleen naar de hoeveelheid eiwit op zich kijken.
                          De meeste personen lezen niet, daarnaast begrijpen vele de ingrediëntenlijst niet.
                          Men kijkt eerst naar de prijs dan naar het eiwitgehalte, koolhydraten en vet.

                          Men begrijpt zelfs niet dat als je bijvoorbeeld 30 gram poeder gebruikt,
                          dat het niet inhoud dat je 30 gram eiwit binnen krijgt enz.

                          Op mijn vraag heb ik nog geen antwoord gekregen:
                          Niet de de totale hoeveelheid, maar de verhouding is bepalend voor de BW.
                          En hoe zou die verhouding er uit moeten zien?

                          @sis
                          Heb jij al iets bijgedragen aan deze discussie

                          Comment


                          • #28
                            THE USE OF BIOLOGICAL VALUE OF A PROTEIN IN EVALUATING ITS QUALITY FOR HUMAN REQUIREMENTS

                            THE USE OF BIOLOGICAL VALUE OF A PROTEIN IN EVALUATING ITS QUALITY FOR HUMAN REQUIREMENTS

                            3.Biological value

                            Among methods used to determine protein quality, N balance is one. From data on N balance, Net Protein Utilisation (NPU) which is the proportion of ingested protein retained can be calculated. By measuring True Digestibility (TD), the Biological Value (BV) can be arrived at - which is the proportion of the absorbed nitrogen retained. Biological Value and NPU may be considered as good measures of protein quality, since presumably, the retained N is used for protein synthesis. In experimental animals NPU can be directly estimated by carcass analysis and values are therefore likely to be more accurate than when BV and NPU are derived from N balance data, as it is done in human studies. The inaccuracies inherent in N balance studies are known, no matter how carefully conducted. NPU and BV thus measure the same parameter (N retained, except that BV is calculated from N absorbed and NPU from N ingested).

                            The concept of BV has the merit that it can be used to assess requirements of protein derived from foods with known quality differences, because BV is directly related to the efficiency of protein utilisation. It however has some serious limitations. It ignores the importance of factors which influence digestion of the protein and interaction of protein with other dietary factors before absorption. On theoretical grounds, the requirement of a protein which has a BV of 100, would be half that of another whose BV is only 50. The application of BV data for human protein requirements, is however, not this straightforward, because of methodological considerations. Conventionally, BV and NPU are determined using a single level of protein; more importantly, they are measured when the protein content of the diet is clearly below that of requirement, deliberately done to maximise existing differences in quality. Differences may however become considerably minimised, if not completely masked, when proteins are fed at levels above or close to requirement, since requirements of all EAA can be completely met even from a poor quality protein, when enough is consumed to satisfy the needs of its most limiting aminoacid. Thus what BV and NPU measure is the near maximal potential ability of the protein. That the utilisation of a protein - the % retained, falls with its increasing concentration in the diet was first shown over three decades ago (7) and subsequently repeatedly confirmed. BV can vary by a factor of two-form over 90% at low intakes (100 mg N/kg) to around 40% at high intakes (500 mg/kg) (8). In young men, BV of wheat gluten fell from 100 (intake 100 mg/kg) to 45 (intake 400 mg/kg) and 25 (intake 1.09/kg) when intakes progressively increased. (9). Similarly the BV of egg protein fell from a value of 100 at an intake of 200 mg/kg to around 60 and 70 when intakes increased to 400 and 500 mg/kg (10). As importantly, the dose-response relationship was found not to be linear through all ranges of intake, but curvilinear at both low and high intakes and at intakes approaching requirements. Differences in protein value as judged by BV were not evident when wheat gluten and egg were fed at levels below 200 mg/kg, but became clear at higher levels. Differences progressively increased as protein intake increased (11). The degree of carvature depends upon the most limiting aminoacid.

                            At intakes of protein approaching requirement, BV is considerably lower than maximal. To use values obtained under conditions designed to evaluate maximal potential, for purposes of calculating protein requirements would therefore have a high degree of inaccuracy built in. This would also be true when data on BV of two proteins obtained at levels meant to demonstrate maximal differences in quality are used to arrive at requirement of those two proteins, because proportionately between proteins seen at lower levels will not be maintained at higher levels. Requirements of any protein cannot be estimated from an extrapolation of the dose-response line obtained using low levels of the protein. If BV of a protein is to be used to compute human protein requirements, the value then, has to be measured at several intake levels close to requirement levels.

                            Another limitation of the use of BV as a measure of protein quality is that proteins which are completely devoid of one EAA can still have a BV of up to 40, because of the capacity of the organism to conserve and recycle EAA as an adaptation of inadequate intake of the aminoacid; also EAA needs for growth and maintenance are different (12).

                            Determination of BV of a single protein is of limited use for application to human protein requirements. No population derives all of its protein exclusively from a single food. Proteins come from a mixed bag of animal and vegetable foods or from a mixture of several vegetable foods. Mixtures of protein foods frequently promote better growth than anticipated from the performance of individual components of the mixture. This has been explained on the basis of a partial or complete correction of the constraint imposed by the limiting aminoacid present in individual proteins. That this may not be the sole explanation, is suggested by the observation that in some mixtures which promote better growth, levels of some EAA are lower than that seen in the better component of the mixture. A better aminoacid balance which improves utilisation of existing aminoacids has been suggested as a possible explanation.

                            When two or more protein sources are mixed, the outcome in terms of quality may be that the mixture has:

                            a value which lies between those of the components predicted by changes in EAA composition,

                            a value close to or identical with that of the better component or

                            a value which is even higher than that of the better component.

                            There is no instance where the value falls below that of the poorest component. Various explanations, including changes in the ratio of total EAA to non EAA and digestibility of protein have been offered (13). The important point from the application angle, is that the determination of BV of a single protein has limited value, and that BV should be determined on combinations of proteins present in habitual diets. Such determination should be made at levels of protein intake needed for N balance in adults and for growth in children. It would be best to evaluate protein quality of the diet in the form in which it is actually eaten. This would be the procedure which would provide the most direct estimate of protein quality, but even such data suffer from some limitations. Such studies per force are done under controlled conditions, usually in a metabolic ward. There is evidence that some of the conditions under which such studies are done influence the results and that these conditions may not apply to real life situations.


                            Maar....................., je vind net zo makkelijk


                            Biological ValueThe Biological Value (BV) is a scale of measurement used to determine what percentage of a given nutrient source is utilized by the body. The scale is most frequently applied to protein sources, particularly whey protein. Biological Value is derived from providing a measure intake of protein, then determining the nitrogen uptake versus nitrogen excretion. The theoretical highest BV of any food source is 100%. In short - BV refers to how well and how quickly your body can actually use the protein you consume.
                            Biological Value: Protein Ratings


                            of



                            Biological Value
                            Proteins are ranked according to Biological Values (BV), arbitrary numbers given to protein to show comparisons in their availability within the body. At the time the system was introduced eggs were given the highest BV of 100 because they are the most bio-available natural protein. Afterwards whey was isolated from milk and shown to have a higher BV, and depending on the process used can yield percentage from 104 to 154 on the scale. BV scales are a useful tool in putting together a complete protein, but it pisses me off that it's being used as a sales-pitch by companies promoting their whey products. Obviously a high BV brings with it certain downsides. The easier it absorbs the faster it absorbs. The faster it absorbs the faster it's rendered useless within the body, which makes taking it in large amounts at once impossible. Some would have you take 50 grams of whey in one sitting, and I guarantee you 25 to 50 percent of that is being wasted. At the price of a decent whey protein Isolate that is plain insanity. So in this article I present you with your fast-track guide to protein consumption
                            proteinhealth.com
                            As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
                            Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
                            Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

                            Comment


                            • #29
                              Nou fanatic met al deze info moet Mr. bf toch de beste mixen ever kunnen maken.

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by quibus View Post
                                Nou fanatic met al deze info moet Mr. bf toch de beste mixen ever kunnen maken.
                                Die maakt hij al 26 jaar lang en dat weet jij ook, immers je bent ook één van de vaste afnemers dat heb je regelmatig aan gegeven....

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X