Binnenkant borst valt toch te trainen

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #46
    Originally posted by Ptrckk93 View Post
    Je spieren kunnen dus 3 dingen doen zoals jij hier zegt.
    1. Groeien
    2. Alleen littekenweefsel achterlaten door slecht herstel
    3. Verzuring

    Zoals ik het lees op internet etc. kun je dit dus allemaal toch wel beïnvloeden.
    Als je geen littekenweefsel wil moet je extra op je voeding letten, wat het herstel regelt.
    Het melkzuur wordt weg geleid door het bloed, als je na het trainen die spiergroep niet meer beweegt krijg je het lactaat.(als ik het goed begrepen heb is lactaat het achter blijfsel van melkzuur)
    Je kunt de doorbloeding bevorderen door bijv. Rekken/strekken, masseren na trainen, af bouwen na het trainen en de spiergroep warm te houden na training.

    Dus kort samengevat. Als je de goede voeding hebt om je lichaam optimaal te laten herstellen en de spiergroep de goede na zorg geeft, krijg je geen verzuring en alleen spiergroei. Zo heb ik het dus begrepen van wat ik gelezen heb, klopt dit ?

    Ook las ik dat als je optimale groei kreeg als je set 40 seconde duurt, omdat dan je spieren "wakker" zijn en volledig mee doen. Iemand hier een mening over?

    Lactaat is melkzuur. Lactaat is niet de oorzaak van de verzuring, het hoopt niet op dus vraag ik me ook af of dat het (lactaat) iets doet voor de spiergroei. Door een zuurstof te kort wordt glucose maar deels afgebroken tot lactaat en H+, dit wordt meteen de cel uitgepompt naar het bloed. Eigenlijk is verzuring dan ook een verwarrende benaming in relatie tot vorming van lactaat.
    Je kunt je ook afvragen of rekken en strekken zinvol is voor het verbeteren van de doorbloeding, het zou zelfs contraproductief kunnen werken.

    Vergeet het hele littekenweefsel verhaal want dat is in dit verhaal totaal niet van toepassing.

    Comment


    • #47
      Originally posted by erik1982 View Post
      Lactaat is melkzuur. Lactaat is niet de oorzaak van de verzuring, het hoopt niet op dus vraag ik me ook af of dat het (lactaat) iets doet voor de spiergroei. Door een zuurstof te kort wordt glucose maar deels afgebroken tot lactaat en H+, dit wordt meteen de cel uitgepompt naar het bloed. Eigenlijk is verzuring dan ook een verwarrende benaming in relatie tot vorming van lactaat.
      Je kunt je ook afvragen of rekken en strekken zinvol is voor het verbeteren van de doorbloeding, het zou zelfs contraproductief kunnen werken.

      Vergeet het hele littekenweefsel verhaal want dat is in dit verhaal totaal niet van toepassing.
      Toch nog eens een echt serieus comment

      Maar verzuring ontstaat toch doordat het melkzuur om of in de spier gaat zitten? Dit zal dan waarschijnlijk beetje "branden" oid op de spier waardoor je die spierpijn krijgt als dit te lang erop blijft zitten.

      Het rekken en strekken zorgt juist ervoor dat de spier weer terug word gebracht tot de normale lengte, zodat de zuurstof beter door kan gaan of zo. De spier ziet dit als een soort rust waardoor hij meer aan kan. En dus ook de stoffen beter kan afvoeren.

      H+ is toch gewoon waterstof he? Want vind niet echt de definitie zo 123 op internet.
      Rook geen sticky's, maar lees sticky's!

      Comment


      • #48
        Originally posted by Ptrckk93 View Post
        Toch nog eens een echt serieus comment

        Maar verzuring ontstaat toch doordat het melkzuur om of in de spier gaat zitten? Dit zal dan waarschijnlijk beetje "branden" oid op de spier waardoor je die spierpijn krijgt als dit te lang erop blijft zitten.

        Het rekken en strekken zorgt juist ervoor dat de spier weer terug word gebracht tot de normale lengte, zodat de zuurstof beter door kan gaan of zo. De spier ziet dit als een soort rust waardoor hij meer aan kan. En dus ook de stoffen beter kan afvoeren.

        H+ is toch gewoon waterstof he? Want vind niet echt de definitie zo 123 op internet.
        men dacht altijd dat verzuring kwam door melkzuur maar dit is niet zo.

        Hier word het wat uitgelegd, is wel in het engels:
        Fatigue in Skeletal Muscle

        waterstof is idd H+. Maar het is zuur. (hierdoor dat HCl beter bekend als zoutzuur en H2SO4 zwavelzuur zuur zijn). Water is dan weet niet zuur omdat het zure H+ bindt met de basische OH-.
        lucky short-armed-spine-bending bastard

        ~~~You wanna be strong, let a cute girl spot you~~~

        Comment


        • #49
          Originally posted by axel1994 View Post
          men dacht altijd dat verzuring kwam door melkzuur maar dit is niet zo.

          Hier word het wat uitgelegd, is wel in het engels:
          Fatigue in Skeletal Muscle

          waterstof is idd H+. Maar het is zuur. (hierdoor dat HCl beter bekend als zoutzuur en H2SO4 zwavelzuur zuur zijn). Water is dan weet niet zuur omdat het zure H+ bindt met de basische OH-.
          Oh oke, dan heb ik me toch verkeerd geinformeerd. Ik zal dat straks eens helemaal aandachtig doorlezen!

          Maar H+ wordt wel gewoon vervoerd door je bloed of wordt het ter plekke aangemaakt of zo ?
          Rook geen sticky's, maar lees sticky's!

          Comment


          • #50
            Originally posted by Ptrckk93 View Post
            Toch nog eens een echt serieus comment

            Maar verzuring ontstaat toch doordat het melkzuur om of in de spier gaat zitten? Dit zal dan waarschijnlijk beetje "branden" oid op de spier waardoor je die spierpijn krijgt als dit te lang erop blijft zitten.

            Het rekken en strekken zorgt juist ervoor dat de spier weer terug word gebracht tot de normale lengte, zodat de zuurstof beter door kan gaan of zo. De spier ziet dit als een soort rust waardoor hij meer aan kan. En dus ook de stoffen beter kan afvoeren.

            H+ is toch gewoon waterstof he? Want vind niet echt de definitie zo 123 op internet.

            Melkzuur wordt de cel uitgepompt samen met H+ (glucose -> lactaat + 2H+) en verdwijnt in het perifere bloed. Het heeft dan geen directe invloed meer op de spiercellen.

            De vraag is of dat bij het rekken en strekken wel het gewenste effect optreedt. Kijk maar eens op internet hoe de visies m.b.t. rekken en strekken rond KT verschillen.
            Zelf rek ik niet naar een training want ik wil juist de druk in de spier behouden.

            H+ is een waterstofatoom, ook wel een proton genoemd. Protonen worden vaak gebruikt om stoffen over het celmembraan te passeren, zoals lactaat.

            Originally posted by axel1994 View Post
            men dacht altijd dat verzuring kwam door melkzuur maar dit is niet zo.

            Hier word het wat uitgelegd, is wel in het engels:
            Fatigue in Skeletal Muscle

            waterstof is idd H+. Maar het is zuur. (hierdoor dat HCl beter bekend als zoutzuur en H2SO4 zwavelzuur zuur zijn). Water is dan weet niet zuur omdat het zure H+ bindt met de basische OH-.
            Water heeft een kleine buffer capaciteit door de water constante (H2O -> <- H3O+ + OH-). H+ zorgt al snel de vorming van H3O+ wat een stof zuur maakt. Door HCL op te lossen in water ontstaat er H3O+. (HCL + H2O -> H3O+ + Cl-)

            Originally posted by Ptrckk93 View Post
            Oh oke, dan heb ik me toch verkeerd geinformeerd. Ik zal dat straks eens helemaal aandachtig doorlezen!

            Maar H+ wordt wel gewoon vervoerd door je bloed of wordt het ter plekke aangemaakt of zo ?
            Door het glucose deels af te breken onder zuurstofarme condities ontstaat lactaat en H+.

            Comment


            • #51
              Mooie posts erik.

              Comment


              • #52
                Originally posted by quibus View Post
                Mooie posts erik.

                Thanks

                Comment


                • #53
                  Originally posted by erik1982 View Post
                  Zelf rek ik niet naar een training want ik wil juist de druk in de spier behouden.
                  Hoezo wil je juist de druk in de spier behouden? Omdat die dan voller blijft? Dit zakt toch na het trainen sowieso ver weg?

                  Respect voor je kennis hoor, hier heb ik tenminste iets aan!
                  Ik ga het proberen zo diep mogelijk uit te zoeken ivm die HCL, H2O, H3O+ etc. Want daar begrijp ik blijkbaar nog de ballen van
                  Rook geen sticky's, maar lees sticky's!

                  Comment


                  • #54
                    Hij wil de afvalstoffen in de spier houden denk ik. Dat is ook een argument tegen een cooling down, alhoewel naar huis fietsen moeilijk te voorkomen is
                    Lid van de 200 club

                    Comment


                    • #55
                      Al met al een lastig deel van de borstspier om goed aan te pakken. De binnenkant dus ...
                      I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
                      - Dave Tate

                      Comment


                      • #56
                        Originally posted by Ptrckk93 View Post
                        Hoezo wil je juist de druk in de spier behouden? Omdat die dan voller blijft? Dit zakt toch na het trainen sowieso ver weg?
                        Het voelt vooral goed, ik heb er niet een speciale reden voor.



                        Originally posted by joachimrens View Post
                        Hij wil de afvalstoffen in de spier houden denk ik. Dat is ook een argument tegen een cooling down, alhoewel naar huis fietsen moeilijk te voorkomen is
                        Rekken en strekken is wat anders dan een cooling-down. Een cooling-down dmv cardio activiteit geeft andere effecten dan wanneer je dit doet met rekken en strekken.

                        Comment

                        Sidebar top desktop

                        Collapse

                        Actieve discussies

                        Collapse

                        Working...
                        X