Met zoetjes en. cola light juist meer kans op diabetes: getest op muizen EN mensen.

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Met zoetjes en. cola light juist meer kans op diabetes: getest op muizen EN mensen.

  Met zoetjes en cola light juist meer kans op diabetes

  Door: Ronald Veldhuizen****− 18/09/14, 05:26

  © ANP.

  Zoetjes, lightproducten en caloriearme drankjes zoals suikervrije cola leiden sneller tot stofwisselingsafwijkingen, waaronder diabetes, bij mensen die daarvoor aanleg hebben. Dat constateren Israëlische wetenschappers vandaag in het blad****Nature****na onderzoek bij zowel muizen als mensen.

  PEILINGZoetjes en cola light verhogen juist de kans op diabetes. Laten staan dan maar?

  ****Met zoetjes en cola light juist meer kans op diabetes****- 18/09/14

  In zoetjes en suikervrije drankjes zit vaak sacharine, aspartaam of sucralose. Die stoffen bevatten geen calorieën en zijn daarom aantrekkelijk voor mensen die gewone suiker liever mijden om overgewicht of diabetes te voorkomen.****

  Paradoxaal genoeg blijkt nu dat de drie zoetstoffen bij dagelijks gebruik het lichaam bemoeilijken om de bloedsuikerspiegel na een maaltijd te verlagen. En die situatie kan juist tot diabetes en overgewicht leiden.

  Aspartaam, een zoetstof die controversieel is omdat deze kankerverwekkend zou zijn - een bewering die overigens na talloze studies niet overeind blijft - bleek in muizenexperimenten het veiligst van de drie. Het is momenteel de meest gebruikte zoetstof in drankjes en zoetjes. Sacharine verhoogt bij de knaagdieren de bloedsuikerspiegel het meest.

  Huidige voedingsrichtlijnen
  Max Nieuwdorp, internist-endocrinoloog bij het Amsterdams Medisch Centrum (AMC), vindt dat het onderzoek 'heel netjes is uitgevoerd'. Wel merkt hij op dat de hoeveelheid zoetstof waarbij de bloedsuikerspiegel van muizen steeg, in de studie extreem hoog was. 'Je zou zo'n dertig cola lights per dag moeten drinken. Dat is absurd veel', zegt hij. 'Toch zijn de resultaten belangrijk, want de studie laat zien dat mensen die al gevoelig zijn voor bloedsuikerproblemen, door bijvoorbeeld overgewicht, diabetes of een slecht eetpatroon, beter af zijn als ze niet te veel zoetstoffen drinken.' ********

  Die conclusie wijkt af van de huidige voedingsrichtlijnen voor diabetes en overgewicht, die in 2010 zijn opgesteld. Daarin worden zoetstoffen aangeraden als suikervervanger, zolang de maximaal toegestane hoeveelheid van zestien glazen lightdrank of gezoete koffie per dag niet wordt overschreden.

  Deze hoeveelheid kan bij mensen echter al nadelig zijn, ontdekten de Israëlische wetenschappers. Ze gaven zeven proefpersonen een week lang glazen lightdrank met sacharine en zagen bij vier van hen een verhoogde bloedsuikerspiegel. De andere drie hadden nergens last van.****
  Volgens de onderzoekers is dat verschil in gevoeligheid te wijten aan de samenstelling van darmbacteriën.****

  Stofwisseling
  Mensen met een gezonde darmbacteriesamenstelling ondervinden waarschijnlijk geen nadelige gevolgen, terwijl mensen met een minder gezonde bacteriesamenstelling gemakkelijker een hogere bloedsuikerspiegel zouden krijgen. Helemaal zeker van de sleutelrol van microben zijn de onderzoekers niet, maar een extra muizenexperiment bevestigde hun vermoedens. ********

  Volgens Nieuwdorp worden de aanwijzingen voor het belang van darmbacteriën bij stofwisselingsziekten steeds sterker. 'We gaan zeker meer van dit soort onderzoeken zien', zegt hij. 'Wat we eten, heeft direct invloed op onze darmbacteriën en stofwisseling
  DIVIDE ET IMPERA

 • #2
  30 cola lights..nou wie komt daar nou aan

  Comment


  • #3
   Gelukkig drink ik geen 30 cola lights per dag haha.
   Motivation is what gets you started, persistence is what makes you succeed!!

   Comment


   • #4
    Aspartaam, de grootste voedingsleugen van de laatste jaren geruggensteund door de door fabrikanten gesponsorde zichzelf onafhankelijke instelling welke men het voedingscentrum durft te noemen.
    In adaptation we trust

    Deadlift 285 kilo
    Squat 230 kilo
    Bankdrukken 137.5 kilo
    Powerlift totaal 652.5 kilo

    Mijn trainingslog

    Comment


    • #5
     Originally posted by quibus View Post
     30 cola lights..nou wie komt daar nou aan
     Ik las pas een log van ene Mvos die 6 liter op 1 dag dronk.
     Al was dat wel een eenmalige cheatdag.
     DIVIDE ET IMPERA

     Comment


     • #6
      Nog wat info over aspartaam , filmpje van mercola.com :

      Aspartame: The Bitter Truth Behind This Toxic Sweetener - YouTube

      Aspartaam hernoemd tot natuurlijke zoetstof


      Ajinomoto, maker van aspartaam, verandert de naam van aspartaam in “AminoSweet” als antwoord op het groeiende publieke besef van gevaar met kunstmatige zoetstoffen.


      In 1965 ontdekte James Schlatter, een chemicus die werkt voor G.D. Searl & Company, toevallig aspartaam toen hij asparaginezuur en fenylalanine mengde. In 1973 diende G.D. Searl & Company een eerste verzoekschrift in bij de FDA en vocht jaren voor goedkeuring. Velen geloofden dat de veiligheidsstudies misleidend en ontoereikend waren, maar toch gaf de FDA in 1974 haar goedkeuring voor het gebruik van aspartaam. In 1976 schreef FDA commissaris Alexander Schmidt een brief aan Senator Ted Kennedy waarin hij meldde dat hij zich zorgen maakte over de “twijfelachtige volledigheid van de fundamentele veiligheidsgegevens die ingediend werden voor aspartaam”. Richard Merril, hoofd van de FDA raad, meende dat een jury G.D. Searle & Company moest onderzoeken voor het liegen over de veiligheid van aspartaam in zijn rapporten en voor het verbergen van bewijs dat aspartaam onveilig is voor consumptie.


      Aspartaam blijft goedkeuring krijgen voor het gebruik in nieuwe typen van voeding, ondanks alle bewijzen dat het onder andere neurologische hersenbeschadiging, kankertumoren en hormoonontregeling veroorzaakt.


      Bron: Naturalnews


      Zie ook:
      FoodBev
      Janet Starr Hull
      The Globe and Mail (Canada)
      Huffington Post

      Comment


      • #7
       Bron van het filmpje trouwens : How Does Aspartame Damage Your Brain?

       Comment


       • #8
        Misschien ook wel handig dan , zal het er bij zetten, vertaling van het artikel geplaatst door Mercola :

        Waarom aspartaam schadelijk is voor de hersenen


        De inname van grote hoeveelheden aspartaam heeft een remmend effect op de enzymen in de hersenen. Dat beweert het rapport over het nieuwste onderzoek betreffende aspartaam, gedaan door wetenschappers van de Universiteiten van Pretoria en Limpopo.Aspartaam kan leiden tot neurodegeneratie. Al eerder was bekend dat aspartaam neurologische en gedragsproblemen kan veroorzaken bij gevoelige personen.

        Het nieuwe onderzoek beschrijft directe en indirecte verstoringen in de hersenen van:
        • De stofwisseling van aminozuren
        • De structuur en stofwisseling van eiwitten
        • De integriteit van nucleïnezuren
        • Het neurologisch functioneren
        • De balans van het endocriene systeem
        De afbraak van aspartaam zorgt voor het onophoudelijk ‘vuren’ van de zenuwcellen, wat tot gevolg heeft dat neuronen depolariseren. Hoewel de negatieve effecten van aspartaam steeds meer zorgen baren, hebben noch de ‘European Food Safety Authority’ (EFSA) noch de ‘U.S. Food and Drug Administration’ (FDA) de veiligheidsvoorschriften betreffende inname en gebruik aangepast.

        Aspartaam is een gif dat niet je lichaam thuis hoort. Dit is geen overdrijving. Toch wordt aspartaam door meer dan 200 miljoen mensen over de hele wereld genuttigd.
        Aspartaam zit in meer dan 6000 producten (o.a. in frisdranken, kauwgom, toetjes, yoghurt, vitamines en hoestdragees).
        Wanneer je een blikje Cola light drinkt, wat drink je dan echt? what are you REALLY consuming?

        1. Asparaginezuur (40% van aspartaam)
        Asparaginezuur (ook aspartaat genoemd) is een aminozuur en een neurotransmitter, dat de informatieoverdracht van de ene naar de andere zenuwcel mogelijk maakt. Te veel aspartaat veroorzaakt de afbraak van zenuwcellen door het toelaten van teveel calcium in de cel. Dit heeft als gevolg dat er vrije radicalen worden geproduceerd.
        Dr. Russell Blaylock noemt aspartaat een ‘excitotoxine’, aspartaat activeert of stimuleert (‘excites’) de neurale cellen tot de dood.
        Wanneer aspartaat wordt geconsumeerd neemt de concentratie van asparaginezuur in het bloed toe. Ook in bepaalde delen van de hersenen, waar aspartaat langzaam begint met het vernietigen van de hersencellen.
        Ook nu zouden jouw hersencellen bezig kunnen zijn met afsterven - je zou er nog niets van hoeven te merken. De symptomen vallen pas op wanneer 75% van de hersencellen of meer weg zijn. Dan kunnen chronische ziekten ontstaan zoals:
        • Multipele Sclerosis (MS), Parkinson en Alzheimer
        • Geheugenverlies en doofheid
        • Hormonale problemen
        • Epilepsie
        • Aids
        • Hersenletsel
        • Neuroendocriene stoornissen
        2. Fenylalanine (50% van aspartaam)
        Fenylalanine is een aminozuur dat normaal gesproken in je hersenen aanwezig is. Mensen met de erfelijke stofwisselingsziekte Fenylketonurie (FKU) zijn niet in staat om fenylalanine af te breken. Het aminozuur hoopt zich bij hen op in bloed, weefsels en hersenen. Inname van fenylalanine samen met koolhydraten kan ook bij mensen zónder de stofwisselingsziekte leiden tot opeenhoping in het lichaam.
        Fenylalanine veroorzaakt een verlaging van het serotonine niveau. Dit kan depressie en schizofrenie tot gevolg hebben of mensen vatbaar maken voor epileptische aanvallen.
        3. Methanol (10% van aspartaam)
        Methanol (ook ‘methylalcohol’ genoemd) is een dodelijk gif. Wanneer methanol een temperatuur krijgt boven 30 C ontstaat het vrije methanol. Dit kan gebeuren bij opslag in de zon of door verhitting. Methanol breekt in het lichaam af en wordt omgezet tot formaline en formaldehyde. Formaldehyde is een bekend neurotoxine.
        Het Amerikaanse agentschap dat belast is met milieu en volksgezondheid (U.S. Environmental Protection Agency, EPA) beschrijft methanol als “een cumulatief gif, dat zich in het lichaam ophoopt omdat de uitscheiding extreem traag is”. Zij raden consumenten aan niet meer als 7.8 mg per dag te consumeren. Een liter
        (met aspartaam gezoete) frisdrank bevat 56 mg methanol. Zware aspartaam gebruikers komen op 250 mg per dag. Dit is 32 maal de EPA limiet!

        De symptomen van methanolvergiftiging zijn breed en gevarieerd. Onder andere:
        • Zicht problemen
        • Hoofdpijn, oorsuizingen, duizeligheid
        • Misselijkheid en gastro-intestinale klachten
        • Zwakte, verdoofdheid of stekende pijnen in de ledematen
        • Gedragsveranderingen
        • Geheugen defecten
        Geloof je nog steeds dat aspartaam veilig is?
        Ik zou nog lang door kunnen gaan over de problemen die deze kunstmatige zoetstof oplevert. Over de gezondheidsproblemen en over de hebzucht en manipulatie van de aspartaam producenten. Aan de toelating van aspartaam in de Verenigde Staten ging een politieke lobby vooraf.

        Dat is waarom ik jaren gespendeerd heb om de gevolgen van aspartaam op het menselijke lichaam te onderzoeken. Daarom heb ik het boek “Sweet Deception” geschreven. Dit is het uitvoerigste boek dat over dit onderwerp op de markt is.
        Wanneer jij of je dierbaren dieet producten eten of drinken kun je dit boek beter vroeger dan later lezen. Ik raad je ook aan om de film “Sweet Misery” te zien, dat deels een documentaire is, deels een detective verhaal.
        Beste mensen, aspartaam is verantwoordelijk voor 80-85% van de klachten die bij de FDA geregistreerd zijn!
        Behalve dat aspartaam schadelijk is voor je hersenen, kan het ook kanker veroorzaken. Een gecontroleerde zevenjarige studie had als conclusie dat 20 mg aspartaam per dag genoeg was om kanker te ontwikkelen. Voor meer informatie zie cause cancer in humans.
        Een blikje ‘Cola light’ bevat 180 mg. Reken maar uit! Gooi NutraSweet en dieetproducten je huis uit. Je gezondheid zal er alleen maar beter van worden. Misschien zijn ze nog bruikbaar als mierenbestrijdingsmiddel! Als je naar zoetigheid blijft verlangen gebruik dan ‘Turbo Tapping’.

        Bron: Mercola.com

        Comment


        • #9
         De echte vraag is, is het gebruik van zoetstoffen 'schadelijker' dan het gebruiken van suiker?

         Als je een suikerhoudend drankje of een drankje met zoetstoffen drinkt bij een maaltijd waarin tevens eiwitten en vetten zitten, dan stijgt je bloedsuikerspiegel toch minder snel, dus die vlieger gaat ook niet meer op.

         Overigens lees ik steeds vaker dat aspartaam toch echt veilig blijkt te zijn, tenzij je absurde hoeveelheden binnenkrijgt, maar in dat geval kan zelfs water dodelijk zijn.

         Comment


         • #10
          En waarom zou dat uberhaupt een vraag moeten zijn dan?
          Je doet net alsof er geen andere keus is dan die twee.
          Waarschijnlijk geldt dat ook wel zo voor jouw persoonlijk.

          Er zou ook een middenweg kunnen zijn , bijvoorbeeld.

          Tuurlijk lees je die verhalen ook.
          Het is maar net aan welke kant je wilt staan dan.
          Betekent niet dat je je maar blind hoeft te staren.
          Last edited by Lethal; 18-09-2014, 12:39.

          Comment


          • #11
           Ik wil alleen maar mensen iets mee geven om over na te denken , het is niet altijd zo zwart wit als een onderzoek gesponsord door een fabrikant het doet voorkomen.
           Houd gewoon een open vizier en bepaal zelf wat goed en fout is denk ik dan.

           Comment


           • #12
            En dat kan jij ook wel wat vaker doen Dynamix , mensen zelf laten bepalen in plaats van maar te adviseren hier dat ze rustig iedere dag naar de McDonalds kunnen gaan.

            Comment


            • #13
             Maar stuur jij mensen nu ook niet een bepaalde richting op met jouw anti-aspartaam artikelen Lethal?
             Even los van het feit of het goed of slecht is, er zijn ook genoeg onderzoeken die pleiten in het voordeel van aspartaam te vinden.

             Persoonlijk heb ik ook een gevoel dat teveel aspartaam schadelijk is, maar dat staat er los van.
             DIVIDE ET IMPERA

             Comment


             • #14
              Vind dynamix ze vraag eigenlijk best scherp? Want welke keuze hebben de mensen? Denk bijvoorbeeld aan de gewone huisvrouwen, die gewoon iets zoets willen? Ga je hun dan het hele leven zuur maken en zeggen nee, je mag geen cola drinken. Of zeg je, je bent denk beter af met af en toe cola light en de juiste voeding?

              Comment


              • #15
               Dat weet ik niet ? Wat vind jij Rain?

               Wel zal er een kern van waarheid in zitten in al die onderzoeken en ik denk ook dat iedereen dat voor zich zelf moet bepalen.
               Misschien zijn er ook wel mensen die zwaar gevoelig er voor zijn en zijn dat de mensen die juistem telefoontjes plegen naar zulk soort organisaties en daar hun klacht doen.
               Ook die mensen hebben recht van spreken dan natuurlijk.
               De 1 krijgt kanker en de ander niet.

               Zelf denk ik ook dat je gewoon gezonde keuzes moet maken , onafhankelijk van dit soort onderzoeken.
               Je hoeft de kat niet op het spek te binden door iedere dag slecht te gaan eten omdat een of ander onderzoek zegt dat het wel kan.
               Ook dat spoort niet echt.
               Maar gezonde keuzes is voor iedereen weer anders.

               Persoonlijk houdt ik er wel rekening mee en wil ik de grens niet opzoeken.
               Alhoewel ik ook van lekker eten houdt en dat ook gewoon doe.
               Zolang je niet in extremen valt ben je gewoon goed bezig denk ik.
               Te veel bezig houden er mee in supermarkten bijvoorbeeld met dit soort dingen levert te veel stress op dan dat het goed doet denk ik.

               Maar ik geloof ook dat zulk soort onderzoeken niet uit hun duim gezogen worden om maar mensen te pesten of organisaties , het belang ligt bij de gezondheid.
               En bij andere onderzoeken kun je weer zeggen dat het belang bij de producent ligt.
               Last edited by Lethal; 18-09-2014, 13:52.

               Comment

               Sidebar top desktop

               Collapse

               Actieve discussies

               Collapse

               pornvideoshd.net
               antalya escort
               Antalya Escort
               sikis
               eskisehir escort porno
               gaziantep escort gaziantep escort
               Working...
               X